Dolar 32,5034
%0.29
Euro 34,5447
%0.15
Altın 2.495,650
%0.5
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den hükümetin tarım politikalarına eleştiri: Üreticilerimiz ve tüketicilerimiz umutsuz

CHP'den hükümetin tarım politikalarına eleştiri: Üreticilerimiz ve tüketicilerimiz umutsuz

CHP İzmir Milletvekilleri bugün İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda Efes Selçuk’ta bir saha çalışması gerçekleştirecek. Saha çalışmasından önce İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP İzmir 1.Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özkan Tice, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek,"Hem üreticilerimiz, hem de tüketicilerimiz umutsuzdur. İktidarın politikası sayesinde büyüme 5’li çeteye yaramıştır. Mahalle halkı ise seyirci kalmak zorunda kalmıştır" dedi. Tice ayrıca ilçeye yapılması planlanan hastane projesinin de bir an önce bitirilmesi için bir çağrı yaptı.

  • Ege Postası
  • 23.10.2021 - 11:39

EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda, İzmir Milletvekillerinin Selçuk’ta yapacağı saha çalışması öncesi İlçe Başkanlığı binasında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Kani Beko, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de hazır bulundu.

Basın açıklamasını heyet adına okuyan CHP İzmir 1.Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özkan Tice, geçen haftalarda ikinci bölge 8 tane ilçenin köylerini dolaştıklarını, bugün ise Efes Selçuk ilçesinin 9 köyü ile merkez mahallesinde alan çalışması yapacaklarını aktardı.

“ÜLKENİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR"

Çiftçinin sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, hükümetin tarım politikalarını eleştiren Tice, “Gıda fiyatlarındaki yüksek artışa rağmen çiftçimiz fakirleşmektedir. Hem üreticilerimiz, hem de tüketicilerimiz umutsuzdur. İktidarın politikası sayesinde büyüme 5’li çeteye yaramıştır. Mahalle halkı ise seyirci kalmak zorunda kalmıştır. Çiftin girdi fiyatları giderek artmaktadır. Mazot, gübre ve tohum fiyatları dövizin etkisiyle kontrolden çıkmıştır. Çiftçi, Ziraat Bankası ve tarım kooperatifleri karşısında çaresiz kalmıştır. İktidar tercihini çok uluslu tarımsal şirketlerde danışmanlık yapan birini bakan yaparak ortaya koymuştur. Çiftçinin değil, çok uluslu şirketlerin temsil edildiği bir bakanlık elbette ki bu sorunları çözemeyecektir. Ülkemizin CHP iktidarına her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. İktidar tarafından kapatılan tarımsal KİT’ler, iktidarımızda yeniden açılacaktır. Toplumcu bir bakış ile ekonomi planlanacak ve ekonomik refahtan 5’li çete değil, toplumumuz faydalanacaktır. Bu karar günler geçecek aydınlık günlerimizin habercisi CHP iktidarının işareti olacaktır” dedi.

"BELEDİYEMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMİŞTİR"

Öte yandan konuşmasında ilçede iki soruna değinen Tice, ilk olarak hastane projesinin akıbetine dikkat çekti. Tice, “Uzun süreden beri Bakanlık tarafından Selçuk ilçemize yapılması düşünülen bir hastane projesi var. Belediyemiz hem imar çalışması açısından, hem de ruhsatın uzatılması açısında üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmiştir. Ama hala hastanenin ihalesi ya da farklı bir çalışma yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

Tice, belediyenin Bakanlık ile yaptığı protokol kapsamında 1970’ten beri işlettiği Efes Altı Otoparkı'nın döner sermayeye devrinin gündeme getirilmesi konusunun da takipçisi olacaklarını dile getirerek, “Hem, hastanenin bir an öne yapılmasını, hem de otoparkın halk ve belediye yararına belediyemizde kalmasını istiyoruz” diye ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.