Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den alternatif 30 Ağustos kutlaması: Ne mesajlar verildi?

CHP’den alternatif 30 Ağustos kutlaması: Ne mesajlar verildi?

CHP İzmir her resmi bayramda olduğu gibi 30 Ağustos'ta da alternatif bir kutlama yaptı. CHP'nin gündeminde 30 Ağustos'un yanı sıra AK Parti Hükümeti vardı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2021 - 14:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - CHP İzmir resmi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından yine Cumhuriyet Meydanın'da alternatif bir tören düzenledi.Törene İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

'CUMHURİYET'İN TEMELLERİ ATILMIŞTIR'
30 Ağustos zaferinin Türkiye tarihi açısından önemine vurgu yapan Başkan Yücel, zaferle birlikte yeni bir dönemin başladığını ifade etti ve “İşgale karşı savunmanın bittiği, Türk ordusunun düşmana karşı artık taarruza geçtiği günü ve bağımsızlığı temsil eder 30 Ağustos. 30 Ağustos, emperyalizmin Türk milletinin birlik beraberliğine karşı kaybedişinin, imkansızlıkların ve olumsuz koşulların, inanç, kararlılık ve mücadele ruhu karşısında ne kadar önemsiz olduğunun simgesidir. Vatanı ve milleti için canını ortaya koyan bir liderin ve ona inanmış ordusunun yenilemeyeceğinin yakın tarihteki en büyük kanıtıdır. 26 Ağustos 1926 gecesi, büyük bir titizlik ve gizlilikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz,  işgalci dış güçlere karşı kazanılan büyük bir zafere dönüşmüş, 9 Eylül 1922’de İzmir’deki düşman kuvvetlerinin imha edilmesiyle zafere giden yol tamamlanmış ve artık yeni bir yolculuğun hazırlıkları yapılmıştır. Bu yol, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çizilen, aklın ve bilimin rehberliğinde Türk milletini özgürlüğe, demokrasiye ve milletimizin hak ettiği onurlu ve erdemli yaşama ulaştıracak yoldu. Başta Cumhuriyet’in ilanı olmak üzere, Saltanatın ve hilafetin kaldırılması, laiklik ilkesinin benimsenmesi, Tevhidi Tedrisat Kanunu, kadına seçme ve seçilme hakkının tanınması ve devrimci bir anlayışla yapılan daha bir çok yeni yasayla, teslimiyetçi ve çağın gerisinde kalmış Osmanlı yönetiminin yarattığı ve bıraktığı enkaz hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmış ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır” dedi.

“İKTİDAR SUÇ ÜSTÜ OLMUŞTUR”
Mevcut iktidarın, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda hareket etmediğine dikkat çeken Başkan Yücel, “Döneminin çok ilerisinde olan bu devrimlerle problemi olanlar, ülkemizi aklın ve bilimin rehberliğinde değil, ortak milli menfaatler doğrultusunda değil, hukuk kurallarıyla ve liyakatli kadrolarla değil, sadece ve sadece tek adamın ve yandaşlarının çıkarları doğrultusunda yönetmeye ne yazık ki devam etmektedir. Dışa bağımlı kırılgan bir ekonomik yapı, alıp başını giden işsizlik, dış politikada gösterilen büyük zaafiyetler, kapalı kapılar ardında yapılan gizli anlaşmalar ve kendi çıkarlarını toplum çıkarlarının üzerinde tutanların attığı yanlış adımlar neticesinde toplumun demografik yapısını ve geleceğini tehdit eder hale gelen mülteci ve sığınmacı sorunu…. Bugün, İşine geldiğinde ya da çıkarları örtüştüğünde yasa dışı örgütlerle ve terör örgütü elebaşlarıyla iş birliği yapan, hukuku ve adaleti sadece kendi çıkarları için işleten, halk yoksullaşırken kendi çevresini sürekli zenginleştiren, ülkeyi itibarsızlaştıran, yolsuzluğu ilke edinmiş, eş, dost ve damat ile liyakati yok etmiş ve bu anlayışa dur diyen, haksızlığa karşı çıkan herkesi vatan hainliğiyle suçlayan bir iktidar var ülkede. Artık kontrolünü, yönünü ve devlet ciddiyetini iyice kaybetmiş olan iktidar, geçtiğimiz günlerde yine millete kazık atmaya hazırlanırken suçüstü olmuştur” diye konuştu.

“KİRLİ PAZARLIKLARI TARİH UNUTMAYACAKTIR”
Afganistan yönetimini ele geçiren Taliba’a ilişkin iktidar tarafından yapılan açıklamalara da gönderme yapan Başkan Yücel, “İnsan kesen, kadınlara eziyet eden ve tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği Taliban’la ortaklık yapmaya çalışan, “’Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Taliban’la iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum’ diyen zihniyet, hem Taliban’dan yüz bulamadığı için hem de kamuoyunda beklediği desteği bulamadığı için geri adım atmak zorunda kalmıştır. Talan ettikleri hazinedeki açığı kapatmak için Türk askerinin hayatını hiçe sayarak, Mehmetçiğin canı üzerinden yaptıkları kirli pazarlıkları tarih unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.



“REHAFIN EKSİK OLMADIĞI BİR TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ”

Mevcut iktidarın yönetim politikaları nedeniyle gençlerin geleceklerini yurt dışında aradıklarını hatırlatan Başkan Yücel, CHP iktidarı döneminde bu durumun değişeceğini belirtti ve “Biz CHP iktidarında gençlerimizin geleceklerini ülkemiz dışında aramalarına son vereceğiz. Bu ülkenin kaynakları ve zenginlikleri herkese yeter. Yeter ki halk için çalışan, halktan yana olan, ülkesini ve milletini seven, ona gönülden bağlı bir siyasi iktidar olsun. Tüm olumsuzluklara rağmen CHP, inançla ve kararlılıkla mücadele ederek barışın ve demokrasinin hakim olduğu, huzurun ve refahın eksik olmadığı bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız” dedi.

“SAVAŞ MEYDANINDA KAZANILANLARI DİPLOMATİK ZAFERLERLE TAÇLANDIRMALIYIZ”
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Siyasî ve askerî  zaferler  ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadî  zaferlerle  desteklenmezse payidar olamaz,  az zamanda  söner" sözleri üzerinden konuşmasına devam eden Başkan Yücel, ilk seçimde iktidar olacakları mesajı verdi ve şunları söyledi; “Savaş meydanlarında kazanılan, diplomatik ve siyasi başarılarla taçlandırılan zaferleri, ekonomik zaferlerle payidar kılmak zorundayız.  Önümüze gelecek ilk seçimde, ülkenin gerçek sahibi olan milletimiz bu gayrı milli ve anti demokratik iktidarın biletini kesecektir. O yüzden çok çalışmak zorundayız ve Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi Cumhuriyetin 2. Yüzyılında, Cumhuriyeti Demokrasiyle taçlandırmalıyız.”

'İLHAM KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEK'
Kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “30 Ağustos, işgal edilmiş bir ülkenin bağımsızlık destanıdır. Bugün emperyalist güçlere karşı başkaldıran halkımızın en büyük zaferidir. 30 Ağustos istiklalimizin doğduğu gündür. Bu zaferden daha önemlisinin olmadığını unutmamız da unutturmamız da mümkün değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi dünya siyasi tarihine bu kadar etki eden başka bir meydan savaşı olmadı. Atamızın ifade ettiği gibi Teknoloji ve bilimde, sanatta ve sporda, tarımda ve ticarette istiklal mücadelemizi sürdürmekle mükellefiz. Bunu, içinde bulunduğumuz durumlar ne kadar zor olursa olsa başarmak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zekasının, cesaretinin ve direnişlerinin hepimize ilham kaynağı olduğu ve olmaya devam edeceğini çok iyi biliyorum. Onların yaşadıkları ve çektiklerinin yanında bizimki nedir ki” dedi.

“İZLERİNİ SİLEMEYECEKLER”

CHP İzmir milletvekilleri adına konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, milli şair Nazım Hikmet’in bir şiirinden alıntı yaptığı konuşmasında mevcut iktidarın Atatürk’ün izlerini silmeye çalıştığını ifade etti ve şunları söyledi; “Varsınlar senin ismini silmek istesinler. Silemeyecekler. Atatürk sevdalıları ve İzmirler olduğu sürece senin adın sonsuz kadar yaşayacak. Kurmuş olduğun cumhuriyeti hiç kimse yıkamayacak.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.