Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den alternatif 23 Nisan töreni

CHP İzmir’den alternatif 23 Nisan töreni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydan’ında, çelenk koyma merasimi gerçekleştirdi. Törende CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, çocuklara seslenerek "Biliyoruz aydınlık ve güzel yarınları sizlere borçluyuz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramında, Ata’mızın huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Ülkemizi adaletsizlikten, yoksulluktan ve cumhuriyetle hesaplaşmaya çalışanlardan kurtaracak, sizlere borcumuzu ödeyeceğiz" derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Atamızın bıraktığı mirası içimizde taşıyarak kutlayama devam edeceğiz" dedi. CHP İzmir miletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel ise, "23 Nisanı 'unuturmaya çalışanlara inat kutlayacağız" diye konuştular.

  • Ege Postası
  • 23.04.2021 - 14:17

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel, ilçe belediye başkanları ve CHP ilçe başkanları ve yönetciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel birer konuşma yaptı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören pandemi kısıtlamaları ve önlemlerine uygun olarak düzenlenirken, törende konuşma yapan isimler önemli mesajlar verdi.

“ÇOCUK BAYRAMI’NIN HAKLI GURURUNU VE COŞKUSUNU YAŞIYORUZ”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla çelenk sunma merasiminde konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugün bir kez daha, milli iradenin tek temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yılının ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, başta ülkemizin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Milletin Meclisi, kuruluşundan bugüne “Egemenliğin Kayıtsız Şartsız” millete ait olması ve milli iradenin tecellisi için; tek adam yönetimlerine, kendisini iktidarda tutmak için şer odaklarıyla iş birliği yapacak makam sevdalılarına karşı mücadele vermiştir. Ve bu mücadeleleri hem millet hem de devlet adına eninde sonunda kazanan Türkiye Millet Meclisi ve Türk Milleti olmuştur.

Yaşadığımız bugünlerde de, Türkiye Büyük Millet Meclisini etkisiz kılmak, onun millet adına sahip çıktığı güçleri, kendi ikbali için kullanmak ve Milli iradeye darbe vurmak isteyen bazı saltanat sevdalıları bulunmaktadır.

Milletin meclisine tarihi boyunca olduğu gibi, bugün de bazı saldırılarda bulunulmakta, değersizleştirilmeye ve işlevsizleştirilmeye çalışılmaktadır.

Osmanlının sonunu getiren; iktidardakilerin saltanat ve zenginleşme sevdasına kapılması, demokrasi, çağdaşlaşma ve adalet kavramlarından uzaklaştığı gibi, halktan da uzaklaşılması hataları, son 19 yılda da tekrarlanmaktadır.

Bu hataları tekrarlayanların akıbeti de, Türkiye Büyük Millet Meclisini kurulduğu zamanlarda dağıtmak, itibarsızlaştırmak isteyenlerin uğradığı akıbetten farklı olmayacaktır. Yine milli irade devreye girecek, kendi iradesini hiçe sayanları, meclisi görmezden gelenleri ve kendi ikballeri peşinde koşanları, hak ettikleri şekilde iktidardan uzaklaştıracaktır.

Sözlerime son verirken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasında büyük emek veren devlet adamlarımızı, cumhuriyetimizi korumak için can veren tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor;

Tüm çocuklarımızın ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve sözlerimi ebedi başkomutanımızın sözleriyle bitiriyorum; ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz" diye konuştu.

SOYER: HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirası kutlayama devam edeceklerini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Tarih gerçekten kutlanamayan bu bayramları kaydediyor, bizlerde kaydediyoruz ancak bizler coşkuyla bunları geleceğe taşımanın gururunu yaşayarak atamızın bıraktığı mirası içimizde taşıyarak kutlayama devam ediyoruz. Hakimiyet kayıtsız şartın milletindir diyoruz" dedi.

BAYIR: 23 NİSAN BAYRAM OLARAK KUTLANACAKTIR

23 Nisan’ın hükümet tarafından unutturulmaya çalışıldığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır "Bilerek kasten unutturulmayan çalıştığını hep beraber biliyoruz. Ben biliyorum ki benim çocuklarım, torunlarımda, 23 Nisanı bir bayram olarak kutlayacaklar. Ben bir dede olarak onlara bunu aşılayacağım. Hepimiz yapmalıyız bunu. Onlar unutturmaya çalıştıkça biz hatırlatma görevimizi yapmak zorundayız. 23 Nisan'da parlamentomuzun 100 yılı geride bırakması ve100'nci yıldan itibaren devre dışı bırakılmak istendiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah 2 yıl sonra parlamentoyu gerçek anlamda çalışan bir hale hep birlikte getireceğiz" diye konuştu.

SERTEL: ATATÜRK'ÜN YOLU IŞIĞIMIZDIR

23 Nisan’ı yok sayanlara inat 23 Nisan’ı kutlayacaklarını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel "Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çocuklara çok büyük bir bayramı. Dünya da eşi benzeri olmayan bir bayramı hediye ettiği gün. ayrıca 101 yıl önce Türkiye'de insanların ırkına mezhebine bakmaksızın kurulan TBMM'nin açıldığı gün. Bugün geçmiş dönemde bir çok devlet başkanı hastalanırdı. 19 Mayıs'ta hastaneye yatardı, 29 Ekim'de baygınlık geçirirdi… yoktular. bu günleri yok saydılar. işte bu günde 23 nisanı yok saymaya çalışan insanlara inat, sevgili İzmirliler evlerini bayraklarla donattılar, belediyelerimiz konvoyları ile bizlere o coşkuyu yaşattılar. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar , bu ülkede yaşayan ve Atatürk sevgisi yüreğine işlemiş olan insanlar bu günü törenle kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu meclisi örselemeye aşındırmaya çalışanlara inat ilk seçimde demokratik parlamenter sistemi kuracak olan CHP bütün milli bayramlarımızı kendilerine milli , yerliyim diyenlere inat coşkuyla aşkla anacaklar. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu ışığımızdır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.