Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de son seçim tamam! 272-272 sonrası şaşırtan sonuç

CHP’de son seçim tamam! 272-272 sonrası şaşırtan sonuç

CHP’nin İzmir’deki delege seçimleri Torbalı Ertuğrul Mahallesi’nde dün gece yarısına kadar süren seçimle tamamlandı. Torbalı Ertuğrul'da Sarı liste kazandı

  • Ege Postası
  • 02.12.2019 - 10:01

EGEPOSTASI - CHP’nin İzmir’deki delege seçimleri dün gece Torbalı'nın Ertuğrul Mahallesi'ndeki seçimle noktalandı.

21 Kasım'da yapılan 272-272 berabere biten ve il yönetiminin aldığı kararla ertelenen Ertuğrul Mahallesi'ndeki seçimi Sarı liste sürpriz bir sonuçla kazandı.

Mevcut CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın desteklediği Sarı liste 361 oy alırken, adı ilçe başkanlığı için geçen Övünç Demir’in Mavi liste 291’de kaldı. Yaklaşık bir ay önce berabere biten seçimde Sarı listenin 60 fark atması şaşkınlıkla karşılandı. Farka neden olarak iki liste arasında yer değiştiren kritik isimler olduğu belirtilirken seçim saat 16.00'da başladı ve gece yarısına kadar sürdü.

Sarı listede yer alan, Mehmet Özütürk, Akan Şengül, Ayhan Atak, Ayşe Aydın, Daimi Doğan, Ergun Samanyolu, Faruk Akpınar, Ferhat Fidan, Feridun Oğuz, Fethiye Şengüzel, Güzel Akpınar, Hüseyin Dahi Tünaydın, Hami Babacan, Hüseyin Adalı, Bekir Özman, İsmail Aktan, Kenan Güneş, Latif Pazarcı, Levent Şenyüz, Mehmet Kudayyılmaz, Mehmet Yılmaz Tünaydın, Memli Değer, Mustafa Atak, Nazan Kırkmalı, Nazif Selçuk, Nur Sunal Bursalıoğlu, Ömer Sivrikaya, Ömer Vural, Sabri Sıkkaş, Sefer İpekli, Semih Canbeldek, Solmaz Akıskalıoğlu, Süleyman Toğrul, Şahin Çok, Hasan Kuday Yılmaz, Yüksel İnanç, Fahrettin Belen, İsmet Aşıcı, Oktay Sümer, Züleyha Yılmaz, Onur Uzunoğlu, İbrahim Çetin, Ergün Erdoğan, Mustafa Aşıcı delege seçildi. 



Sarı liste zaferinin ardından açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın “Bu seçimin kaybeden yok. O liste, bu liste yok. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu süreçte özveriyle çalışan parti yöneticilerin, sandıklara gelerek demokrasi şöleni yaşatan üyelerimize ve parti gönüllülerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP İl yönetimini görevlendirdiği İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve yine Disiplin Kurulu Üyesi Celal Balıkçı’nın gözetiminde yapılırken, sonuçları açıkladıktan sonra konuşan yönetti Yıldız “Hepimiz aynı gemideyiz Torbalı’yı bir kez daha AK parti zihniyetine kaybetme lüksümuz yok o yüzden kazanan mavi ya da sarı değil kazanan demokrasi ve Cumhuriyet Halk Partisidir bundan sonraki hedefimiz hep beraber uzlaşı içinde kongrelerimizi tamamlayıp ardından ülkeyi yönetmek için iktidara yürütmektir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.