Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de kritik toplantı sona erdi: ‘3 fire’ konusunda önemli gelişme

CHP’de kritik toplantı sona erdi: ‘3 fire’ konusunda önemli gelişme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanları ile çevrim içi toplantı yaptı. Sorunlu ilçelerin masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Yücel’in Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde ‘3 fire’ olarak adlandırılan meclis üyelerinin belirlendiğini söylediği ancak yargı sürecinin devam etmesi nedeniyle isimleri açıklamayacağını söylediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 23.01.2021 - 16:22

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları ile online toplantı gerçekleştirdi.

Pandemi koşulları nedeniyle zoom üzerinden yapılana toplantıda, gündemdeki konular görüşüldü.

Toplantıda ilçe başkanlarının Başkan Yücel’e yaptıkları esnaf ziyaretlerine ilişkin bilgi verdiği belirtildi. Başkan Yücel'in ilçe başkanlarına seçimlere yönelik çalışmalara ağırlık vermeleri konusunda uyarılarda bulunduğu ifade edildi.

 

Yaklaşık olarak 3 saat süren toplantı gündemine oturan konuların arasında Bornova Çiçekliköy’de orman arazisine yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılması için talimat göndeirlen kaçak villalar, Seferihisar’daki JES’ler ve Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerindeki ‘3 fire’nin tespiti olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; partililerin sosyal medya paylaşımları konusunda sıkça uyarılarda bulunan Başkan Yücel konuyu toplantıda da gündeme getirdi.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle sıkça eleştirilen CHP İzmir’de, partililere sosyal medya konusunda eğitim verilmesi hususunun masaya yatırıldığı ifade edildi.

Öte yandan, Başkan Yücel, Menemen’de 1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde ‘3 fire’ olarak nitelendirilen ve Millet İttifakı adayına oy vermeyen meclis üyelerinin isimlerinin belirlendiğini söylediği öğrenildi.

Ancak yargı sürecinin devam etmesi göz önünde bulundurularak bu kişilerin isimlerinin açıklanmayacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca bazı ilçe başkanlarının, Menemen sürecinde sosyal medya üzerinden il başkanına yönelik haksız tepkiler verildiği ve il başkanlığının bu süreçte yalnız bırakıldığını söylediği öğrenildi.

İlçe başkanlarının süreç konusunda il başkanına sahip çıkılması konusunda partililere çağrıda bulunduğu belirtildi. 

Son olarak toplantıda Yücel’in Menemen’in kurayla Cumhur İttifakı’na geçmesinin ardından “Bakırçay’da biraz zayıfladık.” dediği ve bunun için oradaki ilçe başkanlarıyla hafta içi ayrı bir toplantı daha yapacağı ifade edilidi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.