Dolar 32,4473
%-0.12
Euro 34,7421
%-0.66
Altın 2.437,530
%0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Torbalı’dan AK Parti’ye yanıt; Kimse bize ahlak dersi vermesin

CHP Torbalı’dan AK Parti’ye yanıt; Kimse bize ahlak dersi vermesin

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından 27 Nisan’da Torbalı Meclisi olağanüstü toplanarak belediye başkanını seçti. CHP’li meclis üyelerinin oy kabinine telefonla girmeleri ve kimlikleriyle çektikleri oy pusulalarının fotoğraflarını WhatsApp grubundan attıkları iddiası İzmir’in gündemine oturdu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, seçimi yargıya taşıdıklarını açıklarken, CHP Torbalı İlçe Başkanlığı’ndan o iddialara yanıt geldi. Yazılı yapılan açıklamada “Kimse bize ahlak dersi vermeye kalkmasın. Torbalı halkının iradesine saygı göstermeksizin, aday çıkarmaları bile siyasi ahlak gereği tartışılacak olanların, kaybettikleri her seçim sonrası sergiledikleri çirkin tavrı biliyor ve onların seviyesine inmeyeceğimizi beyan ediyoruz” denildi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2021 - 11:34

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından 27 Nisan'da Torbalı Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak yeni başkanını seçti.

Geçen Salı gerçekleştirilen belediye başkanlık seçiminde CHP'nin adayı Mithat Tekin olurken Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Özgür Erman Çağlar olmuştu. Mithat Tekin'in 3. tur oylamada oyların salt çoğunluğunu alarak başkan seçildiği seçime damgasını vuran konu ise 'telefon krizi' olmuştu.

Cumhur İttifakı adayı Çağlar, CHP'li meclis üyelerinin oy kullanma kabinine cep telefonuyla girip oylarının fotoğraflarını çektikleri ve WhatsApp grubundan paylaştıklarını iddia etmiş ve oturuma şerh koymuştu.

Gerçekleşen seçimin ardından AK Parti ile CHP arasında tartışmalar devam ediyor.

Dün AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti il başkanlığında yapmış olduğu basın açıklamasında, seçimi yargıya taşıdıklarını belirtirken ayrıca CHP’li meclis üyelerinin hür iradelerine baskı uygulandığını iddia etmişti.

Ardından da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ “CHP, İzmir'de yaptığı hizmetlerle değil skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Kendi belediye meclis üyelerine güvenmeyen, iradelerine ipotek koyan bu zihniyetin demokrasi ve özgürlükler ile ilgili tüm söylemleri hükümsüzdür” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti cephesinden gelen tepkilere CHP Torbalı İlçe Başkanlığı’ndan yazılı açıklama yapılarak yanıt verildi.

Açıklamada “Torbalı halkının sandıkta verdiği kararın, siyasi pazarlıklarla değişmesini engellemek için, Torbalı Blediyesi CHP grubu meclis üyelerimizle birlikte blok olarak hareket ettik. Ve bu hareketin sonucunda da, şerefli ve onurlu meclis üyelerimizin blok şekilde sergilediği tavırla, Sayın Mithat Tekin’i Torbalı Belediye Başkanı olarak seçtik” denildi.

“KİMSE BİZE AHLAK DERSİ VERMEYE KALKMASIN”

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı;

“Bizler Cumhuriyet Halk Partili olmanın, Türkiye’de AKP’ye rağmen temiz ve ahlaklı siyaset yapmanın onurunu yaşayan, Türkiye ve Torbalı sevdalısı neferleriz. Torbalı belediye meclisi, rahmet ve minnetle andığımız Sayın Belediye Başkanımız İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı’ya hizmet edecek yeni başkanı seçmek için salı günü toplanmış ve her yönüyle yasalara ve demokrasiye uygun bir seçim gerçekleştirmiştir. Bizler AKP’nin yaptığı gibi hiçbir meclis üyesini suçlamak, meclis üyelerine iftira atmak, yapılan demokratik seçime gölge düşürmek gibi bir yolu tercih etmeyeceğiz. Bize göre, Torbalı Meclisinde görev yapan tüm meclis üyeleri Torbalı’nın çıkarı için çalışacak meclis üyeleridir. Çünkü bunu, kendilerini seçen Torbalı halkına borçludurlar. Bizler öncelikle, Torbalı halkının 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya koyduğu milli iradeye ve tercihe sahip çıkmak, Torbalı halkının sandıkta verdiği kararın, siyasi pazarlıklarla değişmesini engellemek için, Torbalı belediyesi CHP grubu meclis üyelerimizle birlikte blok olarak hareket ettik. Ve bu hareketin sonucunda da, şerefli ve onurlu meclis üyelerimizin blok şekilde sergilediği tavırla, Sayın Mithat Tekin’i Torbalı belediye başkanı olarak seçtik.

31 Mart seçimlerinin ilk sonuçları sonrasında, İstanbul’da yaşanan utanç verici tablolar, ülkedeki adaletsizlikler, yasa tanımazlıklar ortadayken, kimse bize ahlak dersi vermeye kalkmasın. Torbalı halkının iradesine saygı göstermeksizin, aday çıkarmaları bile siyasi ahlak gereği tartışılacak olanların, kaybettikleri her seçim sonrası sergiledikleri çirkin tavrı biliyor ve onların seviyesine inmeyeceğimizi beyan ediyoruz. Onların meclis üyelerimize, partimize ve yöneticilerimize sarf ettikleri tüm hakaretlere cevabı verecek olan Torbalı halkıdır. Bizim Torbalı’da ilkeli, onurlu ve Torbalılara yakışır bir duruş sergileyen 17 Meclis üyemiz var ve hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Bizler şimdi, rahmetli başkanımız İsmail Uygur’un bıraktığı yerden, Sayın Belediye Başkanımız Mithat Tekin ile birlikte Torbalı için çalışmaya, ilçe halkımızın sorunlarına çözüm üretmeye odaklandık. Siyasi tartışmalarla, aslı astarı olmayan yakıştırmalarla kaybedecek vaktimiz yok.”

"MENEMEN GİBİ OLMASINA İZİN VERMEYİZ"

Oylamada verilen bir fireye ilişkin konuşan Başkan Günaydın, oturumda yaşanan ‘telefon krizi’ni ise Menemen örneği üzerinden değerlendirdi ve “18 meclis üyeme de güveniyordum. Fire vermeyeceğimizden de emindim. Ama sağda solda bir sürü söylentiler çıktı. Bizim arkadaşlarımızdan bir kişi fire verdi. 17 kişi aslanlar gibi durdu. Hepsinin alnından öpüyorum ve teşekkür ediyorum. Birbirimizden hiçbir farkımız yok. Önemli olan CHP’li olmak ve bu ilkelere sahip çıkmak. Burada tek bir gerçek var. Öyle bir gruptan benim haberim yok. İnsanlar zan altında kalmamak için yapmış olabilir. Orada burada çeşitli dedikodular çıkıyor. Bir düşünün CHP’nin 18, Cumhur İttifakı’nın 12 meclis üyesi var. 6 kişi fark var. Öyle bir grup falan yok. Ortalık ayağa kalkıyor. Ne gerek var. Burada CHP , belediye başkanını seçti. Neyin savaşı? Başka şeyler dönecek ve Menemen gibi olacak orası. Torbalı’nın Menemen gibi olmasına müsaade etmeyiz. Bir arkadaşımız AK Parti'ye geçmiş. Tercihidir, hayırlı olsun. Biz 17 arkadaşımla işimizin başındayız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.