Dolar 32,5423
%0.09
Euro 34,8988
%0.68
Altın 2.435,820
%0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Torbalı’da tüzüğün tanıdığı süre aşıldı: Kongre ne zaman yapılacak

CHP Torbalı’da tüzüğün tanıdığı süre aşıldı: Kongre ne zaman yapılacak

Geçtiğimiz ay CHP Torbalı’da Erol Günaydın’ın ilçede etkili bir yönetim sergileyemediği gerekçesiyle başkanlık görevinden alınması ve ilçeyi kongreye götürecek geçici yönetimin başına Övünç Demir’i atanmasının ardından kongre için henüz bir tarih belirlenemedi. Öte yandan atamanın ardından 1 aylık süre dolarken CHP Parti tüzüğünde olağanüstü ilçe kongrelerin yapılmasına ilişkin maddede verilen süre aşılmış oldu.

  • Ege Postası
  • 14.12.2021 - 13:55

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de ilçelerde görevden alma ya da istifa sonucunda yönetimi değişen ilçelerden biri de Torbalı olmuştu.

Kasım ayında CHP Torbalı’da Erol Günaydın, ilçede etkili bir yönetim sergileyemediği gerekçesiyle başkanlık görevinden alınmıştı.

İlçeyi kongreye götürecek 5 kişilik geçici yönetimin başkanı olarak ise  kongreye kadar 11 Kasım tarihinde Övünç Demir’i atamıştı. 

Demir’in atanmasının ardından Övünç’e muhalefet olan isimler, zaman kaybetmeden kongre çalışmalarına başlamıştı. Partililer tarafından çok kez kongre tarihinin belirlenmesi için çağrılarda bulunulmuş ancak konuya ilişkin geçici yönetim ve il yönetimi tarafından herhangi bir adım atılmamıştı. 

Öte yandan; kongre tarihinin belirlenmesi ve yapılması için parti tüzüğünde belirtilen yasal süre 12 Aralık itibariyle sona erdi.

Parti tüzüğünde, ilçe başkanı ve yönetiminin ya da yalnızca ilçe başkanının görevden alınması durumunda olağanüstü kongrenin yapılacağı tarihe ilişkin şu ifade yer alıyor;

‘’İlçe Başkanı ile İlçe Yönetim Kurulunun birlikte veya yalnız görevden alınması halinde de Merkez Yönetim Kurulu 5 kişilik geçici kurul atar ve ilçe geçici kurulu 30 gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü ilçe kongresini toplamak için gerekli önlemleri alır.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.