Dolar 32,5049
%0.29
Euro 34,6566
%0.47
Altın 2.478,970
%-0.17
Bist-100 9.601,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Torbalı’da ‘adaylık’ savaşı kızışıyor

CHP Torbalı’da ‘adaylık’ savaşı kızışıyor

Erol Günaydın’ın İl Yönetimi tarafından görevden alınmasının ardından Övünç Demir başkanlığındaki geçici yönetimin görevlendirildiği CHP Torbalı’da kongrenin gerçekleşmesi için verilen sürenin dolmasına 14 gün kalırken, kongrenin tarihi ve adaylar halen belirlenemedi. Adaylık için Övünç Demir, Yıldız Sivrikaya ve Faruk Akpınar’ın isimleri geçerken, partinin önde gelen isimleri ve delegelerin 4 gruba bölündüğü öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2021 - 11:25

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Yönetimi tarafından Torbalı İlçe Başkanlığı görevinden alınan Erol Günaydın’ın yerine 11 Kasım’da atanan Övünç Demir’in, tüzük gereği ilçeyi 30 gün içerisinde kongreye götürmesi gerekiyor. Ancak Demir’in atanmasının üzerinden 16 gün geçmişken, kongrenin ne zaman yapılacağı ve kimlerin aday olacağı netlik kazanmadı. 

Edinilen bilgilere göre, ilçede kongre öncesi kulislerde son derece hareketli saatlerin yaşandığı ve örgütün adaylık çalışmaları nedeniyle dört gruba bölünmüş durumda. 

ÖVÜNÇ DEMİR’E YÜCEL VE ÖZKAN’DAN DESTEK

Ortaya çıkan gruplardan birincisinin mevcut ilçe başkanı Övünç Demir’in adaylığını desteklediği öğrenildi. Mevcut yönetimden Demir’e destek verenler arasında aynı zamanda eski ilçe başkanı olan Ertan Çelik ve İfaket Çavuş yer alıyor. Demir’in adaylığını CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İl Başkanı Deniz Yücel’in de desteklediği ifade ediliyor.

SİVRİKAYA’NIN MECLİS ÜYELİĞİ SORU İŞARETİ

2’nci grubun, merhum belediye başkanı İsmail Uygur’un eski yol arkadaşı olan Torbalı Belediye Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya’nın adaylığı için çalıştığı gelen bilgiler arasında. Sivrikaya’nın önceki dönem belediye CHP Grup Başkanvekili İbrahim Özel ile delegelerin bir kısmının desteğini aldığı öğrenildi. Sivrikaya’nın en büyük handikapı ise meclis üyesi olması. Parti tüzüğüne göre belediye meclis üyesinin kongrede ilçe başkanlığına aday olabilmesi için görevinden istifa etmesi gerekiyor. 27 Nisan’daki Torbalı Belediye Başkanlığı Seçimi’nde bir fire veren ve üye sayısı 17’ye düşen CHP’nin, 14 üyesi bulunan Cumhur İttifakı’na karşı güç kaybına uğramaması için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun meclis üyelerinin istifa etmesine sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında. Bu nedenle ikinci grubun Sivrikaya olmazsa İbrahim Özel üzerinde uzlaşabileceği konuşuluyor.

AKPINAR’IN DA ADI GEÇİYOR

3’üncü grubun öne çıkardığı isim ise eski ilçe başkanı Faruk Akpınar. Akpınar’a, delegelerin bir kısmının destek verdiği belirtiliyor.

GÜNAYDIN VE İPEKLİ KAFA KAFAYA VERDİ

Eski ilçe başkanı Erol Günaydın ile ilçede partinin önde gelen isimlerinden Sefer İpekli’nin başını çektiği 4’üncü grubun ise adaylık çalışmalarını kapalı kapılar ardında yürüttüğü dillendiriliyor. Bu grubun aday çıkaramaması halinde Sefer İpekli’nin Faruk Akpınar’ı destekleyeceği kulislerde konuşuluyor.

‘DEMİR TOPU GENEL MERKEZ’E ATTI’ İDDİASI

Adaylar arasında ismi geçen Övünç Demir’in kongreyi kazanacağından son derece emin olduğu, ancak kongre tarihiyle ilgili kendisine gelen sorulara net bir yanıt vermediği öğrenildi. İlçeyi kongreye götürmesi için 14 günü bulunan Demir’in ‘Kongre ne zaman?’ sorusuna ‘Genel Merkez belirleyecek’ diye yanıt verdiği öne sürülüyor.

PARTİ TABANI BAYTEKİN’E SICAK BAKIYOR

Grupların çalıştığı isimlerin dışında adaylık için öne çıkan bir başka isim de Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Baytekin. Delegelerin bir kısmı ile parti tabanının sıcak baktığı Baytekin’in, kongrede aday olabilmesi için meclis üyeliğinden istifa etmesi gerekiyor. Bu sebeple Meclisteki dengelerin bozulmaması için Baytekin’in de Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya gibi adaylık ihtimalinin zayıf olduğu konuşuluyor.

SOYER VE TEKİN NE YAPACAK?

Öte yandan Büyükşehir ve Torbalı Belediyesi’nin kongredeki tutumu da merak konusu. 

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, ilçe siyasetine müdahale etmek istemediği için tarafsızlığını ilan etti. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in ise şu an için sessizliğini koruduğu ve süreci izlediği ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise kongrede kimi destekleyeceği yönünde kararsız olduğu gelen bilgiler arasında.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.