Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menemen’den satış tepkisi: Sattırmayacağız!

CHP Menemen’den satış tepkisi: Sattırmayacağız!

CHP Menemen İlçe Örgütü, Menemen Belediye Başkanlığınca Seyrek Villakent'te bulunan ve hukuki süreci devam eden taşınmazların satışı için ihaleye çıkılmasına tepki gösterdi. Menemenli vatandaşları bilgilendirmek için sahaya çıkan CHP Menemen ilçe örgütü, ''Halkın malı, halkın tasarrufundadır'' dedi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2022 - 20:19

CHP Menemen İlçe Örgütü, Menemen Belediye Başkanlığınca Seyrek Villakent'te bulunan ve hukuki süreci devam eden taşınmazların satışı için ihaleye çıkılmasına tepki gösterdi.  

Menemen kamuoyunu bilgilendirmek için sahaya inen ilçe örgütü,  Halil Alkaya pazar yerinde stand kurdu. 

'Yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir'

CHP Menemen ilçe örgütü Seyrek'teki satış için geçtiğimiz günlerde basın açıklaması gerçekleştirerek, "Bölgede çok iyi bir tespit yapılmadan yangından mal kaçırır gibi tarihi kalıntı çıkan birkaç parseli ihale dışında tutarak ihaleye çıkılması telafisi güç zararların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Bu durum ihaleye katılacak kişilerin de zarar görmesine sebep olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak Belediye idaresini ve ihaleye katılacak kişileri uyarıyoruz. Mahkeme süreci daha bitmeden bu satış ısrarının ne Menemen'e ne de halkımıza bir faydası olmayacaktır. Yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır'' ifadelerini kullanmıştı. 

Menemenlileri bilgilendirmek için Halil Alkaya pazarında ve Menemen çarşısında stand kuran İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Yönetimi ve Gençlik Kolları yönetimi vatandaşlara broşür dağıttı. 

Güney: Dava süreci devam ediyor 

Menemenlilerle bir araya gelen CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, dava sürecinin devam ettiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

02 Ekim 2021 tarihli meclis toplantısında 160 adet yaklaşık 1.600.000 m² imarlı parsellerin satış, takas, yap işlet devret modeli, hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi gibi yetki talebi AKP, MHPve partisiz meclis üyelerinin oyları ile geçmişti.

CHP Menemen İlçe Örgütü  konuyu yargıya taşıdı ve İzmir İdare Mahkemesi yapılan bu işlemi kusurlu bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 14.01.2022 tarihli kararı ile Menemen Belediyesinin itirazını reddetti. Bunun üzerine AKP'li Menemen Belediyesi 6 Mayıs 2022 tarihli meclis toplantısında, verilen mahkeme kararı uyarınca 2 Ekim 2021 tarihinde alınmış olan meclis kararını iptal etti. Aynı meclis toplantısında bu kez 158 adet yaklaşık 1.300.000 m² ve 5 milyar 200 milyon TL değerindeki imar parsellerinin doğrudan satışı oylandı. Yapılan oylama neticesinde 15 kabul 15 ret oyu çıktı. Meclis Başkanının kabul yönünde oy kullanması nedeniyle satışa ilişkin meclis kararı alınmış oldu.

Akabinde Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı  16.05.2022 tarihinde yürütmeyi durdurma talepli davayı açtı. İzmir 3. İdare Mahkemesi 28.07.2022 tarihli kararı ile yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti.

Satışı istenen bölgede tarihi kalıntıların olduğu İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca bölgede tespit ve tescil çalışmalarına ilişkin 19.04.2022 tarihli kararın ilçe yönetimine ulaşmasıyla, yürütmenin durdurulması taleplerinin yeniden değerlendirilmesi için İzmir 3. İdare Mahkemesine 22.09.2022 tarihinde başvuru yapıldı. İzmir 3. İdare Mahkemesi 13.10.2022 tarihli kararı ile yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti ancak konuyla ilgili dava süreci devam ediyor.

Ancak İzmir 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun bölgede yaptığı tespit çalışmalarında satışı istenen bazı parsellerde kaya oygu mezarları tespit edilip bu mezarlar korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edildi. Bölge Panaztepe Ören Yeri'ne çok yakın konumda olduğu ortaya çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.