Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menemen’de gözler il yönetiminde: Koltuğa o isim mi geliyor?

CHP Menemen’de gözler il yönetiminde: Koltuğa o isim mi geliyor?

Geçtiğimiz ay Turan Erdoğan ve ilçe yönetiminin görevden alınmasının ardından CHP Menemen’de yeni ilçe başkanını kim olacağı merakla beklenirken kulislerde ilçe başkanının CHP İzmir İl Başkanı Deniz yücel ve İl yönetimi tarafından belirlendiği iddia edildi. Başkanlık koltuğuna oturacak ismin Menemen’de belediye başkan aday adayı olan Ömer Güney olduğu ileri sürüldü.

  • Ege Postası
  • 14.04.2021 - 15:35

EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tutuklanıp cezaevine gönderilmesiyle CHP Menemen’de çalkantılı bir süreç başlamıştı. 20 yıldan uzun bir süredir CHP yönetiminde olan belediyenin AK Parti’ye kaptırılmasıyla birlikte oklar ilçe yönetimine çevrilmişti. 

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yönetimi, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan'ı görevden almak istemiş ancak Erdoğan’a ilçeyi toplarması için bir süre daha destek verilmişti. 

Her türlü desteğin verilmesine rağmen ilçeyi toparlayamayan Erdoğan ve yönetimi, İl Yönetimi’nin kararıyla görevden alınmıştı.

Erdoğan ve yönetiminin görevden alınmasının ardından ilçeye başkan olarak atanacak isim için çalışmalara başlayan İl Yönetimi, bazı isimlerle görüşmüştü. 

Edinilen bilgilere göre; yönetim, yaptığı görüşmelerin ardından ilçeye başkan olarak atanacak ismi belirledi. 

Başkan Yücel’in belirlenen ismi parti MYK’sına sunduğu ve MYK’nın da konuyla ilgili İl yönetimi’ne tam yetki verdiği ifade edildi.

Bu gelişme üzerine yönetimin 2019 Yerel Seçimleri’nde Menemen Belediye Başkanı aday adayı, CHP Menemen İlçe Başkan adayı ve Serdar Aksoy döneminde Belediye Başkan Yardımcısı olan Ömer Güney’i Menemen İlçe Başkanı olarak atayacağı öğrenildi.

Öte yandan;  Güney’i, parti içi muhalifler de dahil olmak üzere partlilerin ve meclis üyelerinin de desteklediği ifade edildi.

Atamanın yarın toplanacak il yönetiminde görüşüleceği ve atamaya resmiyet kazandırılacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.