Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menemen pazar yerinden seslendi: Mutfakta yangın var

CHP Menemen pazar yerinden seslendi: Mutfakta yangın var

CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nın organizasyonuyla yapılan pazar yerleri ziyaretleri devam ediyor. Kadın, Gençlik Kolları ve üyeleriyle alanda hız kesmeyen İlçe Başkanı Ömer Güney, son olarak Perşembe pazarında “ Mutfakta yangın var!” başlıklı broşürü dağıttı. Yaptıkları ziyaret ve görüşmeleri değerlendiren Başkan Güney; “ Milletimizi balık hafızalı sanıyorlar ama sokaktaki pratik yaşanan ekonomik krizi her an tescilliyor. Pazarlar, marketler, halkın mutfağı yangın yeri gibi. Vatandaş, ‘Yarına Allah Kerim” diyerek dişini sıkıyor ama nereye kadar!”

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 12:47

AK Parti iktidarının yürüttüğü ekonomik politikaların; piyasayı ve tüm sektörleri ve en çok da halkı dört tekeri birden patlayan bir arabaya çevirdiğini söyleyen Başkan Güney; sözlerine şöyle devam etti:

“İşçiye emekliye yaptıkları zamların hiçbir hükmü yok. Üçe katlanan temel ihtiyaçlarını dahi satın alamayan büyük bir kesim var. Büyük mağduriyet zinciri yaratıldı. Üretici, esnaf ve tüketici perişan. Etiketler el yakıyor. Pazarcı arada kalıyor, üretici ise nefes alamayacak halde. Halkı düşünen yok. Pazar yerlerinin üzerine bir kürek toprak atılmış gibi. Tedirginlik, mutsuzluk ve çaresizlik hâkim.  Sürekli alandayız. Esnafımızla vatandaşımızla birlikteyiz. AKP; gündem değiştirme becerisinden bu zamana kadar nemalandı ama artık zor. Çünkü, bu öyle ağza çalınan bir parmak balla ortadan kalkacak bir perişanlık değil. Yarın kaygısı büyüdü. Günü kurtarmaya çalışan, açlık sınırında büyük bir kesim var.”

Bu gidişatın halkın iktidarı ile son bulabileceğini belirten CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney; “Bu yangın ancak böyle söner. Aksi halde, Türkiye’yi sarar, küle çevirir ve yok eder.  Övündükleri yollardan, köprülerden geçecek mecal bırakmadılar vatandaşta. Kurdukları tüm sistemler çöküyor. Cumhuriyet Halk Partisi, tek umut. İlk sandıkta, bu yangını söndürecek su dökülmüş olacak. ” diye konuştu. 

"Menemen’in haklarının takipçisiyiz"

İlçenin AK Parti idaresinde yerinde saymanın ötesinde; gerilediğini söyleyen Başkan Güney; en büyük meselenin de Menemen’in hakkı olanın, mallarının oldu bittiye getirilerek helak edilmek istendiğini vurguladı. Güney, şöyle konuştu:

“Seyrek satışı ve yetki devri ile ilgili hukuk mücadelemizde önemli bir aşama kaydettik. Yürütmeyi durdurduğumuz gibi; AKP’li Belediye’nin bu karara itirazı da reddedildi. Olması gereken bu. Çünkü; halka rağmen, halkın malını böyle denetimsiz ve böyle pervasızca satmaya kalkamazlar. Yasaları çiğnemek pahasına, borç ödeyeceğiz bahanesiyle bu yetkiyi bir kişinin tekeline alıp hem kurumu hem ilçeyi şaibeye boğamazlar. Menemen’in her hakkının takipçisiyiz. İlçe halkının ihtiyaçlarına rağmen; eski vergi dairesi binasını sorgusuz sualsiz TÜGVA’nın kullanımına verdiler. Onu da takip ediyoruz. Üniversitesi olan ilçemizin yurda ihtiyacı var. Genel kamu yararına kullanılabilecek eğitim ve kültür merkezlerine ihtiyacı var. Cumhuriyet karşıtı, nereden gelip nereye gittiği belli olan bir vakfın yasal izni olmaksızın burada faaliyet göstermesine izin vermeyeceğiz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.