Dolar 32,5523
%0.02
Euro 34,8659
%0
Altın 2.429,870
%-0.01
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menemen'den çok sert açıklama: Gasp etmeye çalıştıkları Menemen halkının iradesidir

CHP Menemen'den çok sert açıklama: Gasp etmeye çalıştıkları Menemen halkının iradesidir

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde AK Parti adayı Aydın Pehlivan'ın itiraz başvurusu üzerine kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Verilen kararın iptali için CHP'nin yaptığı başvuru ise reddedilmişti. CHP Menemen'den sürece ilişkin çok sert bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Seçim iradesini yok saymak, hak ve hukuk tanımadan karar almak, Menemenlilerin nezdinde hiçbir meşruluğu olmayan, AKP zihniyetinin anti-demokratik tutumudur. Şunu anlıyoruz ki AKP’nin demokrasiden anladığı “kendilerinin seçilmesi” ile sınırlıdır" denildi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2020 - 21:06

EGEPOSTASI- Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine 1 Aralık tarihinde belediye başkan vekili seçimi yapılmıştı. İlk 4 turda başkan vekilinin belirlenmediği seçimde, kura yoluna gidilmiş ve kuradan ismi çıkan aday Deniz Karakurt olmuştu.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı Başkan Vekili Adayı Aydın Pehlivan idare mahkemesine resmi başvuruyu yapıp seçimin kura kısmının yürütmesinin durdurulması talep etmiş ve geçtiğimiz hafta, İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kararın ardından CHP yürütme kararının durdurulması için aynı mehkemeye başvuruda bulunmuştu. Konuyla ilgili incelemelerini tamamlayan İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi önceki gün itirazın reddine karar vermişti. CHP İzmir İl Örgütü karara tepki gösterirken, CHP Menemen İlçe Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.  

İŞTE O AÇIKLAMA

"CHP, Millet İttifakı bünyesinde emek ve demokrasi güçleriyle yapılan seçimde Menemen Belediyesini açık ara kazanmıştır. Yaşanılan olumsuzluklar üzerine seçilen başkan görevden uzaklaştırılmıştır. Yasa gereği, Meclis Üyeleri arasında yapılan Başkan Vekili seçimini CHP Meclis Üyemiz Av. Deniz KARAKURT kazanmıştır. Devamında AKP adayı kura çekimini gerekçe göstererek “ seçime” itiraz etmiştir. İlgili mahkeme de “yürütmeyi durdurma” kararını vermiştir. Verilen kararın iptali için de yapılan başvuru red edilmiştir.

Açık, şeffaf bir şekilde tamamı görsel kayıt altında olan seçim anına tüm Menemenliler izleyerek şahit olmuştur.

CHP, özgürlüğün, demokrasinin, halkın, emekçilerin, kadınların gücüdür.

Seçim iradesini yok saymak, hak ve hukuk tanımadan karar almak, Menemenlilerin nezdinde hiçbir meşruluğu olmayan, AKP zihniyetinin anti-demokratik tutumudur. Şunu anlıyoruz ki AKP’nin demokrasiden anladığı “kendilerinin seçilmesi” ile sınırlıdır. Tüm baskı unsurları ellerinde olduğundan, tüm karar verici kurumları ele geçirmişlerdir. Dolayısı ile, seçimle ele geçiremedikleri Menemen Belediyesini hukuksuzluğu hak gören bir anlayışla ele geçirmeye çalıştıkları aşikardır. 

Ayrıca sürecin tamamına bakıldığında Menemenlilere yaşatılan tek parti iktidarının dayattığı demokrasi ve halk karşıtlığıdır. Hilelerine hukuku, adaleti alet ederek gasp etmeye çalıştıkları ise Menemen halkının iradesidir. Öyle ki bu usulsüz-zorba dayatmalar AKP’ye oy vermiş sağduyulu Menemenlilerin vicdanında dahi tasvip edilmemektedir.

CHP Menemen İlçe Örgütü olarak, Menemenlilerin iradesini gasp etmeye dönük AKP’nin her türlü ayak oyunlarını her platformda teşhir etmeye devam edeceğiz. Asla sessiz kalmayacağız!

İlgili seçime AKP adayı tarafından yapılan itiraz “Başkan Vekili” seçiminin iptaline yöneliktir. İdari işlem bütünlüğü ele alındığında “seçimi” ve “kura”yı ayrı görmek HUKUKSUZLUKTUR. Bu bütünlük içerisinde mahkemenin vereceği karar beklenmektedir.

Şu unutulmamalıdır ki Menemen CHP ile özdeşleşmiş bir Kubilay emanetidir.

CHP Millet İttifakı ve demokrasi güçleriyle sadece Menemen’e değil tüm ülkeye demokrasiyi, barışı, adaleti getirecek ve yaşatacaktır. #MenemenBelediyesiCHP’nindir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.