Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menderes’te flaş gelişme!  Yeni başkan belli oldu

CHP Menderes’te flaş gelişme! Yeni başkan belli oldu

CHP Menderes İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet İşler’in yerine bugün toplanan yönetim kendi içinde yaptığı seçimde Sezen Şen'i başkan olarak oy birliğiyle seçti.

  • Ege Postası
  • 23.08.2022 - 18:53

EGEPOSTASI – Geçtiğimiz hafta özel işlerindeki yoğunluğunu gerekçe göstererek CHP Menderes İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet İşler’in yerine yönetim içinde seçim yapıldı.

Seçimde baskanlık görevine oy birliğiyle Sezen Şen seçildi.

İŞLER’İN İSTİFA SÜRECİ

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın hakkında yürütülen rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan Başkan Vekili seçimi sürecinde, İlçe Başkanı Ahmet İşler’in Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akın’ı desteklediği kulislerde konuşulmuştu.

Öte yandan il yönetimi ve Mustafa Kayalar ise Erkan Özkan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı. İşler Akın’ı destekleyerek hem il yönetimi hem de Kayalar ile ters düşmüştü.

CHP seçime Erkan Özkan ile girerek fire vermeden seçimi kazanmıştı. 

Bu gelişmelerin ardından, il yönetimi Ahmet İşler’in istifasını istemişti. İşler, 16 Ağsutos’ta işlerinin yoğunluğunu bahane ederek görevinden istifa etmişti.

4 YILDA 6. İSİM KOLTUĞA OTURDU 

Öte yandan yeni başkan Sezen Şen'in göreve başlamasıyla CHP Menderes’te 2018 yılından beri başkanlık koltuğuna oturan altıncı isim oldu.

İlçe Başkanı Ahmet Pala 12 Ekim 2018’de,  2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Pala’nın yerine göreve gelen merhum Turgay Güler hastalığının ilerlemesi üzerine koltukta sadece 4 ay kalabilmiş ve 21 Şubat’ta istifa etmişti. Güler’in yerine Gizem Ergün koltuğa oturmuş  onun da görevi bırakması üzerine, 3 Eylül 2020’de toplanan yönetim kendi içinde yapılan seçimde Kemal Koç’u İlçe Başkanı olarak belirlemişti. Kemal Koç’un yönetiminin, toplu istifalarla 8 Eylül 2021’de düşmesi üzerine, geçici olarak Muammer Karabacak göreve getirilirken, 20 Kasım 2021’de yapılan yapılan ilçe kongresinde Ahmet İşler İlçe Başkanı olarak seçilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.