Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menderes'te Genel Merkez kararı bekleniyor: Atama mı, seçim mi?

CHP Menderes'te Genel Merkez kararı bekleniyor: Atama mı, seçim mi?

Dün, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Menderes İlçe Örgütü’nde 8 ilçe yöneticisi flaş bir karar alarak istifa etmesinin ardından ilçe yönetimi ve Kemal Koç’un başkanlığı düşmüştü. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Koç, istifanın demokratik hak olduğuna vurgu yaparken karara saygı duyduğunu belirtti. Bundan sonra izlenecek sürece ilişkin de değerlendirme yapan Koç, “Genel Merkez ne karar verirse o şekilde olacak. Atama yapacağım derse de başımızın üstünde seçim yapılacak derse de başımızın üstünde. Genel Merkez’imiz ne derse o talimata göre hareket edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2021 - 10:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - Dün, CHP Menderes İlçe Örgütü’nde toplu istifa şoku yaşanmış ve  8 ilçe yöneticisi flaş bir karar alarak istifalarını ilçe ve il başkanlığına teslim etmişti.

Başkan ile birlikte 15 yöneticinin görev yaptığı ilçe örgütünden yönetim kademesinin yüzde 50’sinden fazlasının görevi bırakması nedeniyle CHP’de Menderes ilçe yönetimi ve Kemal Koç’un başkanlığı düşmüştü.

Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kemal Koç, istifa kararına saygı duyduğunu belirtirken ilerleyen süreçler için Genel Merkez’den gelen kararı beklediklerini söyledi. 

İstifa dilekçelerinde istifa gerekçesine bilgi veren Koç, “14+1 yönetim kadememiz başkanla birlikte. 8 arkadaşımız istifa dilekçelerini verdiler ve il yönetimine gönderdiler. Onların istifa etmesi nedeniyle ilçe yönetimimiz düştü. Sebep nedir ona gelirsek… Bir yoğunluk var. O nedenle istifa eden arkadaşlarımızın bazılarıyla görüşürken bazılarıyla görüşemedik. İstifa eden arkadaşların 7’si dilekçelerinde ‘Lüzum gördüğüm üzere istifa ediyorum’ diye yazmışlar sebep olarak. Arkadaşların istifasına saygı duyarım. Demokratik haklarıdır” dedi.

“ÇIKARLARIMI HİÇBİR ZAMAN PARTİYLE YAN YANA TUTMAM”
Başkanlık görevi düşmüş olsa da CHP için çalışmaya devam edeceğinin altını çizen Koç, “Benim yapım itibariyle ben mümkün olduğunca tartışma içine girmem. Onlar benim yol arkadaşlarım. Biz onlarla yıllardır beraber yürüdük. 2014 yılında seçimi kaybettiğimiz dönemden beri ben ilçe ana kademe yöneticisiyim. Çok mücadeleler verdik bu uğurda. Seçimi kazandık, arkasından Gizem Ergün Başkan ‘Seni yönetimde görmek istiyoruz’ dedi. Ben de onun ve bazı arkadaşlarımızın ısrarına dayanamadım. Tekrar yönetime girdim. Ardından Gizem Ergün’ün istifa etmesi sebebiyle bir görev geldiğini düşündüm. İçeride demokratik yollarla bir seçim yaptık. CHP’ye üye olduğumdan beri hiçbir menfaat beklemeden partim için koştum. Hiç kimseyi kırmadım, işimi mümkün olduğunca en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Her şeyi partim için kenara koydum. Partime feda olsun. Ben partimin neferi olmaya devam edeceğim. Çıkarlarımı hiçbir zaman partiyle yan yana tutmam” diye konuştu.

“GENEL MERKEZ’İMİZ NE DERSE O TALİMATA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ”
Bundan sonra izlenecek süreçte CHP Genel Merkez’den gelecek kararın etkili olacağını söyleyen Koç, “Üstüm olan Deniz Başkanımıza durumu açıkladım. Kendisi de istifa dilekçelerinin geldiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte Genel Merkez ne karar verirse o şekilde olacak. Atama yapacağım derse de başımızın üstünde seçim yapılacak derse de başımızın üstünde. Genel Merkez’imiz ne derse o talimata göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.