Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel: Ellerini ovuşturan birilerine gelsin...

CHP'li Yücel: Ellerini ovuşturan birilerine gelsin...

İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin, Torbalı Belediye Başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nın seçime yönelik yürütmeyi durdurma talebiyle açtığı davayı kabul etmesinin ardından Torbalı Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, ortak manifesto yayınladı. Manifestoyu okuyan meclis üyelerinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Ellerini ovuşturan birilerine gelsin..." ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 07.05.2021 - 20:26

EGEPOSTASI-  İsmail Uygur'un vefatının ardından 27 Nisan günü yapılan Torbalı Belediye Başkanı seçimini Millet İttifakı adayı Mithat Tekin 17'ye 14 oyla kazanmıştı.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı adayı AK Partili Özgür Erman Çağlar seçimde gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Çağlar’ın seçimin iptaline ilişkin açtığı davayı kabul ederek, belediyeden seçime ilişkin kamera görüntüleri, fotoğraf, belge ve tutanakların toplanmasını ve kendilerine teslim edilmesini istedi.

Seçimle ilgili yargıdan nasıl bir karar çıkacağı merakla beklenirken, Millet İttifakı meclis üyelerinden flaş bir hamle geldi. Belediye Başkanı Mihtat Tekin ve Millet İttifakı üyeleri manifesto yayınladı.

CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu’nun da yer aldığı buluşma sonrası Millet İttifakı Meclis Üyeleri adına açıklamayı Yıldırım Baytekin okudu.

Bildiride özetle, "Torbalı halkının partimize, rahmetli başkanımıza ve bizlere verdiği her oy namusumuzdur. Namusumuzu göz bebeğimiz gibi koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bizler partili kimliğimiz, bilincimiz ve şahsi vicdanlarımızla İsmail Uygur’un vasiyetini demokratik yollarla yerine getirmeye söz verdik. O vasiyet, Torbalı’mızın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmesidir. Bugün olduğu gibi yarın da Torbalı’mız Cumhuriyet Halk Partisi tarafından evrensel vizyonumuz doğrultusunda hakça yönetilmeye devam edilecektir.

Seçimi iptal edip 50 kere tekrar yapsalar, 50 kere daha kaybedecekler. Hiçbir arkadaşımızın namusuna toz kondurmayacağız.” denildi.

Açıklamadan sonra birlik beraberlik fotoğrafı çekildi.

Belediye Başkanı Mithat Tekin, manifesto videosunu "Her zaman bir olduk diri olduk. Şimdi de biriz.." sözleriyle paylaşırken, 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel isim vermeden Cumhur İttifakı üyelerine yönelik "Ellerini ovuşturan birilerine gelsin..." ifadelerini kullanarak görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.