Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den Bakan Kurum'a sert yanıt

CHP'li Yücel'den Bakan Kurum'a sert yanıt

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un geçtiğimiz günlerde TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda "Bir kere, Gazi Mustafa Kemal'in 'mağrur İzmir'ini' 20 yılda, 'mağdur İzmir' siz yaptınız. Bana İzmir'de 25 yıldır ne yaptınız?" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kurum'a yanıt veren Yücel, "Son 20 yılda İzmir’de olan şudur Sayın Bakan; İzmirlinin yararına olan her projeye yandaşlara rant yok diye engel çıkartanlara, memura ödenen maaşı bile kente yatırım yaptık diye anlatanlara, İzmir’in kimliğini ve duruşunu cezalandırmak isteyen bir iktidara ve sizin gibi sadece sıkışınca Atatürk’e sığınanlara geçit verilmemiştir."

  • Ege Postası
  • 13.11.2021 - 15:38

EGEPOSTASI - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda CHP’yi ve İzmir'in belediyelerini hedef alan sözlerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den sert yanıt geldi.

Sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yayınlayan Yücel'in ifadeleri şu şekilde:

"AKP iktidarının ve bakanlarının, ancak sıkışınca, beceriksizlikleri ortaya çıkınca (tıpkı 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi) akıllarına geliyor Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk.

Çevre bakanına milletin parasını niye yandaşlara dağıtıyorsunuz? İhalelerinizi niye adrese teslim yapıyorsunuz? Neden muhalefet belediyelerini engelliyorsunuz? Depremzedelerin haklarını neden yok ediyorsunuz? diye soruluyor, Bakan CHP’ye ve İzmir’e saldırarak kendi kusurlarını örtbas etmeye çalışıyor. 

Ey AKP’nin bakanı; İzmir, 9 Eylül 1922 tarihinden bu yana mağrur bir kenttir. Yani, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o yıllarda, sizin bugün savunduğunuz saray rejimi ve içine düştüğünüz saltanat sevdasında olanlarla birlikte, düşmanı İzmir’den sürdüğü günden bugüne İzmir Mağrur bir kenttir. Önce bunu bir idrak et.

Sonrasına gelince, İzmir’de yıllarca beklettiğiniz ve engellemek için her şeyi yaptığınız katı atık geri dönüşüm tesisleri, Üçyol-Üçkuyular metro hattı için 7 ay bekletilen keşif raporu, Buca metrosu için yıllarca verilmeyen onay, Uzundere ve Cennetçeşme kentsel dönüşüm projelerinin engellenmesi ve daha onlarca engel... 

Son 20 yılda İzmir’de olan şudur Sayın Bakan; İzmirlinin yararına olan her projeye yandaşlara rant yok diye engel çıkartanlara, memura ödenen maaşı bile kente yatırım yaptık diye anlatanlara, İzmir’in kimliğini ve duruşunu cezalandırmak isteyen bir iktidara ve sizin gibi sadece sıkışınca Atatürk’e sığınanlara geçit verilmemiştir.

Sizin bakanlığınız en çok israfın, talanın ve adrese teslim ihalenin olduğu bakanlıktır. Minare çalınmış ama kılıf hazırlanamamış anlaşılan ki; konuştukça batıyorsunuz. Beceriksizliğinize, saltanat sevdanız ve yandaşlarınız uğruna batırdığınız ekonomiye, bu milletin kırmızı çizgisi ve en kıymetlisi olan Atatürk’ü alet etmeyin, haddinizi bilin!"

NE OLMUŞTU?

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Kurum, İzmir'de vatandaşların mağdur olduğunu belirterek "Bir kere, Gazi Mustafa Kemal'in 'mağrur İzmir'ini' 20 yılda, 'mağdur İzmir' siz yaptınız. Bana İzmir'de 25 yıldır ne yaptınız? Bir tane kentsel dönüşüm projesi, bir tane deprem dönüşüm projesi, başlattığınız bir tane çalışmayı, bir örneği gösterir misiniz, bunu söyler misiniz?" sorusunu yöneltti. Kurum, İzmir'de CHP'ye gönül verenlerin önlerini kesip, "Bunu 25 yıldır görmedik, Sayın Bakanım söz verdiniz geldiniz, sözünüzü tuttunuz, Allah sizden razı olsun" dediklerini aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.