Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yıldız'dan elektrik kesintisi tepkisi: Yandaşa kıyak yurttaşa ceza

CHP'li Yıldız'dan elektrik kesintisi tepkisi: Yandaşa kıyak yurttaşa ceza

İzmir'in Konak ilçesinde Roman mahallelerinde faturalarını ödeyemeyen dar gelirli vatandaşların elektrikleri geçtiğimiz günlerde polis eşliğinde kesilmişti. Konu ülke gündemine de otururken, kış günü elektriksiz kalan vatandaşlar durumu protesto etmişti. Konuyla ilgili CHP İzmir Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız açıklama yaptı. Yıldız, "Bölgedeki mağduriyet yaşayan yurttaşlarımızın borçlarının yapılandırılması ve borçlarını ödeyemeyen yurttaşlarımıza kredi verileceğini öğrendim; Borçla borç ödenmez. Dar gelirli yoksul halka yapılandırma ve kredi önerilmesi sosyal devletle bağdaşmıyor" diyerek tepkisini dike getirdi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2021 - 15:40

EGEPOSTASI- Konak'ta Roman mahallelerinde yaşanan elektrik kesintileri gündemdeki yerini koruyor. Roman vatandaşlar yapılandırma bekliyor. 

Geçtiğimiz günlerde başta Tepecik olmak üzere bazı mahallelerde elektrik faturasını ödeyemeyen Roman vatandaşların elektrikleri kesilmişti.

Kesintiden dolayı kış günü elektriksiz kalan Roman vatandaşlar durumu protesto etmiş, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise konuyu meclis gündemine getirerek, "Bu soğukta onları böylesine çaresizce bırakmak adil değildir, sosyal devlet ilkemiz ile bağdaşmaz!" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman mahallelerinde yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili ortaya çıkan sorunlar için devreye girmişti.

Konuyla ilgili son olarak CHP İzmir Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız açıklama yaptı.

Yıldız, "Yandaşa kıyak yurttaşa ceza" başlıklı açıklamasında özelleştirmenin ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu anlatırken, şu ifadeleri kullandı;

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak enerjnin ülkemiz için ne kadar kritik ve stratejik bir öneme sahip olduğunu ve bu yüzden özelleştirilmemesi gerektiğini yıllarca anlatmaya çalıştık.

AKP hükümetleri dönemindede hız kazanan özelleştirmeler, bugün önümüze ekonomik ve stratejik sorun olarak çıkıyor .

Yazılı ve görsel basında çıkan haberlere göre Sayıştay raporunda devlete ait, özelleştirilen Tunçbilek ve Soma Termik Santrallerinin işletmecisi Çelikler Holding ve Konya Şeker A.Ş., santralde kullanmak üzere Türkiye Kömür İşletmelerinden aldıkları kömürün parasını ödemedi.

Devletin kurumu olan TKİ, 1,3 milyar TL olan borcu tahsil için hukuki yollara başvurmak yerine nakit akışı bozulduğu için bankalardan kredi kullanıyor.

Sayıştay’ın TKİ denetim raporuna göre TKİ alacakların tahsiline ilişkin firmalara karşı sözleşmede düzenlenen yaptırımları uygulanmadı.

Enerjide özelleştirmede bir yanda bunlar yaşanırken diğer bir yanda da bu ülkenin yurttaşlarına icra yoluyla yaptırımlar uygulanıyor.

Elektrik borcu yüzünden enerjileri kesildiği için Zonguldak'ta soğukta titreyen çocuklardan; Zor şartlarda tarımda seracılık yapmaya çalışan, tarlada ürünü kalan çiftçilerden; İzmir'de kış günü soğukta bırakılan Romanlardan; Haberiniz varmı '

"BIRAKIN FATURALARINI ÖDEMEYİ YİYECEK EKMEK BİLE BULAMIYORLAR"

Müzisyenlik, temizlik, çiçekçilik ve boyacılık gibi günübirlik ve sokak ekonomisinde çalışarak hayatını kazanan roman yurttaşlarımız aynı zamanda Covid-19 salgınıyla birlikte ekonomik olarak dibi görmüş esnaf, çiftçi ve tüm yurttaşlarımız yaşamlarını sürdürecek temel gıda maddelerine bile ulaşamazken, bırakın faturalarını ödemeyi yiyecek ekmek bile bulamıyorlar.

İzmir’de çoğunlukla dar gelirli ve roman yurttaşlarımızın yaşadığı Yenişehir bölgesinde geçen hafta elektriklerinin polis eşliğinde kesilmesi sonucunda yurttaşlarımız olayı gaz lambaları ve tüplerle protesto etti. Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerimiz konuyu Meclise taşıdı. Bu konuyla ilgili mağduriyet yaşayan tüm yurttaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için girişimlerde bulunuldu, bu girişimler sonucunda bölgede yaptığım ziyaret ve çalışmalarda edindiğim bilgiye göre; Yenişehir 'Tepecik'te mağduriyet yaşayan yurttaşlarımızın borçlarının yapılandırılması ve borçlarını ödeyemeyen yurttaşlarımıza kredi verileceğini öğrendim; Borçla borç ödenmez. Bunun takipçisi olacağım! Ekonominin dibe vurduğu kent yoksulluğunun, sefaletin arttığı bir süreçte devletin kaynakları özelleştirilen şirketlere bonkörce kullanılırken, dar gelirli yoksul halka yapılandırma ve kredi önerilmesi sosyal devletle bağdaşmıyor. Sosyal devlet, zor bir süreç geçiren yurttaşının yanında olur. Devletin kaynakları yandaşa değil bu ülkenin esnafına, çiftçisine, işçisine, memuruna, yurttaşına aktarılmalı."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.