Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekillerden 'kur' tepkisi

CHP'li vekillerden 'kur' tepkisi

CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Ednan Arslan ve Sevda Erdan Kılıç, döviz kurlarında yaşanan sert yükseliş ve TL'nin yaşadığı değer kaybına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda Merkez Bankası'nın toplam üç kez dolar satarak piyasaya müdahale etmesi de eleştiri konusu oldu.

  • Ege Postası
  • 13.12.2021 - 11:51

EGEPOSTASI - Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. İstanbul serbest piyasada 13,85 liradan başlayan dolar, 14,75'in üzerini gördü. Euro ise 16,65 seviyesinin üzerine çıktı. 

Döviz kurlarında yaşanan sert dalgalanmaya İzmirli siyasiler de kayıtsız kalmadı. 

CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ve Ednan Arslan dolar ve euro’daki artışa sosyal medya hesaplarından yayınladıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

İşte CHP’li vekillerin o paylaşımları:

CHP YDK Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Mahir Polat: Merkez Bankası’nın eksi rezervde olduğunu cümle alem biliyor. Elinde olmayan kaynaklarla dolar 14 lira olmasın diye müdahale etmeye çalışmanın sonucu işte bu tablo! Peki uyguladıkları “yeni model” tutmazsa ne mi olur? Nureddin Nebati ÜZÜLÜR! 

CHP PM Üyesi, İzmir Milletvekili Ednan Arslan: 1 ABD doları eşittir 14,35 Türk Lirası….  Başka söze gerek yok…

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç: Sevgili dostlar; bütçe görüşmelerinin 8. gününde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı bütçelerini görüşmek üzere meclisteyiz.

Dolar: 14,37
Euro: 16,22

Müdahale için satılan emanet dolarlar boşa giderken, Türk Lirası pul oldu. Bütçe eridi.

YÜCEL'DEN ERDOĞAN'A TEPKİ: NEYİ AYIPLADIYSAN HEPSİNİ BU ÜLKEYE YAŞATTIN!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teğki gösterdi. Yücel, "Neyi ayıpladıysan hepsini bu ülkeye yaşattın. Çift haneli döviz kuru, yüksek faiz, akaryakıt kuyrukları, kotalı gıda satışları,...ama birşeyi bilmene sevindim; 1924'te ki dolar kurunu. O yıllar bütün dünyanın bizi kıskandığı yıllardı. Borcumuz olsa da onurlu bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösteriyorduk. 1922'de Lozan'da tüm dünyayı dize getirenler, 1923'te Cumhuriyeti kuranlar, 1924'te banka kurup iktisadi bağımsızlığı sağlamaya çalıştılar ve bunu başardılar. Hem Osmanlı'dan kalan borçları ödediler hem de onlarca milli kurumu inşaa ettiler. Siz satana kadar bu kurumlar bizimdi ama merak etmeyin sizi gönderdikten sonra, biz hepsini tek tek geri alırız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.