Dolar 32,5594
%0.14
Euro 34,8278
%0.47
Altın 2.418,580
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan AK Partili Bekle'ye kentsel dönüşüm yanıtı

CHP'li Purçu'dan AK Partili Bekle'ye kentsel dönüşüm yanıtı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Kentsel dönüşüm tartışmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne laf edilemez. İzmir’deki kentsel dönüşümde kiracılar bile hak sahibi. Bu iş böyle yapılır” dedi. Purçu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, İzmir'de Roman mahallelerinde hakka, hukuka dayalı olarak, kiracıları dahi hak sahibi yaparak kentsel dönüşüm yapıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2020 - 18:08

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Özcan Purçu, TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye çıkarak, AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle’ye yanıt verdi. 

“Cemal Bey, geçmişte İstanbul'da özellikle Roman mahallerinde yapılan kentsel dönüşümleri bir bilseydi böyle konuşmazdı.” diyen CHP Milletvekili Özcan Purçu, o dönemlerde bakanlığın Roman mahallelerinde kentsel dönüşüm bölgesine önce “çöküntü bölgesi” dediğini, sonra acele kamulaştırma yaptığını, ondan sonra da Romanları yerinden edip Taşoluk gibi 50 kilometre şehrin dışına itip evsiz bırakarak ,çadıra mahkum ederek kentsel dönüşüm yaptığını belirtti. 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’deki kentsel dönüşümün ise böyle olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“İzmir'deki kentsel dönüşümü anlatayım. İzmir'de hakka, hukuka, adalete dayalı, kanunlara ve nizamlara dayalı herkesi, kiracıları dahi hak sahibi yaparak bir kentsel dönüşüm yapılıyor.”

CHP Milletvekili Özcan Purçu, AKP sıralarından laf atılması üzerine, şu yanıtı verdi:

“Belgelerini verebiliriz size. Roman mahallesinde kiracı olanlara dahi ev veriliyor şu an. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, karşılıklı anlaşarak, bütün hak sahipleriyle oturarak, iş birliği yaparak, bu şekilde bir anlaşmayla kentsel dönüşümü yapıyor. Kimse ağlamadan, kimse sızlamadan, kimse yerinden edilmeden kentsel dönüşüm yapıyor. Türkiye'ye duyuruyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.