Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Oğuzhan Aliağa Belediyesi'ni hedef aldı: Aliağalıların parası çarçur ediliyor

CHP'li Oğuzhan Aliağa Belediyesi'ni hedef aldı: Aliağalıların parası çarçur ediliyor

CHP Aliağa İlçe Başkanı Oğuzhan, Aliağalıların parasının belediye tarafından çarçur edildiğini öne sürdü. Aliağa Belediyesi’nin çok büyük borcu olduğuna dikkat çeken Oğuzhan, “Birilerini zengin etmeye yönelik yapılan hamlelerin de karşısındayız” dedi. 

  • Ege Postası
  • 01.04.2021 - 13:54

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğlulları ve Yenigün Gazetesi Muhabiri Halime Erdoğan’a önemli açıklamalarda bulundu.

İL BAŞKANLIĞI BAKIRÇAY'A ÖZEL ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Geçtiğimiz günlerde Bakırçay’a çıkartma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yönetimi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın ziyaretini değerlendiren Oğuzhan, “İl Başkanımız Deniz Yücel’in bu defaki Aliağa programında, Pandemiden etkilenen esnafımızla bir araya geldik. Bu buluşmanın bir önceki kısmı Bergama’da yapılmıştı. İl Başkanlığımız aslında Bakırçay’a özel bir çalışma yürütüyor. İl Başkanımız gemi söküm yan sanayi derneğini ziyaret etti. Bölgedeki esnafımızla görüştük. Esnafımız pandemi sürecince iktidarın hazırlamış olduğu destek paketlerini yetersiz buluyor. Sürekli bir açılış kapanış esnafta bezginlik yarattı. Kısa çalışma ödeneklerinin yetersiz oluşu yine en büyük sorunlarından biri. Vergiler ertelenmişti, şimdi tekrar ödeniyor, taksitlendirme yok. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi açısından da talepler oldu. Mesela taksici arkadaşlarımızın, Büyükşehir’e ödemesi gereken ruhsat yenileme harçları bir müddet ertelenmiş ama bu ödemenin tekrar uzatılması yönünde talepleri oldu. Deniz Başkanımız bu konuda gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etti. Esnaf zorda, onların sorunlarının birebir dinlenerek, yukarıya aktarılması çok önemli. Daha doğru analizler yapılıp, partimizin çözüm noktasında politika üretmesine katkı sağlayacaktır. İl Başkanımızın Aliağa’da olması örgüte büyük bir motivasyon sağladı. Güzel, verimli bir çalışma yaptık” dedi. 

“TUNÇ BAŞKAN ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Oğuzhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçeye büyük katkı sağladığına dikkat çekerek, “Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bu dönem çalışmalarını ben ‘Efsane’ olarak nitelendiriyorum. Pandemi tüm dünyaya şaşkınlık yarattı ama bizim belediyelerimiz o kadar özverili çalıştı ki, bu iktidara giden yolda halka verilen güven anlamında çok önemli. Belediyelerimiz ayrım yapmaksızın vatandaşın yanındaydı. Burada belediye bize ait değil ama biz Büyükşehir Belediyemizi ilçemizde hissettik. Büyükşehir, ilçemizde vatandaşın her türlü ihtiyacına koştu. Türkiye genelinde böyle oldu, Ankara, İstanbul müthişti. Tunç Başkan, hiçbir belediye başkanının başına gelmeyen şeylerle karşılaştı. Deprem, sel, tsunami dahi gerçekleşti. Tunç Başkanımız bu süreçlerin hepsinde örnek çalışmalar gerçekleştirdi. CHP’li belediyeler, engellemelere rağmen destan yazdı. Zaten belediyelerimiz destan yazmasaydı, iktidar engellemeye çalışmazdı. İktidar, başarılarımızdan rahatsız oldu. Kabine toplantısı bitiyor, Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor, yarım saat CHP, 5 dakika pandemi konuşuyor. Halk bunu görüyor” diye konuştu. 

“KÖYLÜLERİMİZ NEPTÜN SOYER’İ GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLUYOR”

CHP’li Oğuzhan, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer’in Aliağa köylerinde çok sevildiğini ifade etti. Neptün Soyer’in üreticiye desteklerini anlatan Avukat Özlem Şan Oğuzhan, “Karakılçık buğdayı verildi, hayvan yardımı yapıldı. Çitak Köyümüz var, nar ekşisi yapımına Köy-Koop Başkanımız Sayın Neptün Soyer katıldı. Neptün Hanımı burada, yanlarında görmek Aliağa köylüleri için çok güzel oldu. Ben Neptün Hanımın çalışmalarını canı gönülden destekliyorum. Her şeyden önce bir kadın olarak destekliyorum. Eşi belediye başkanı diye, çekilip evinde oturacak hali yok. Neptün Hanım eşi olmadan da var olan bir varlık. Kooperatifçilikte oldukça başarılı buluyorum. Türkiye’nin başarılı kadın örneklerinden biri, Tunç Başkanımıza da destek oluyor. Köy Muhtarımız, Neptün Hanım gelince çok mutlu oldu. Çitak Köyümüze gittik. Buranın nar ekşisi çok önemli, ekonomik geri dönüşümü için adımlar atılıyor. Köydeki üreticimiz, kooperatifleşecek ve nar ekşileri satılacak. Nar ekşimizin tanıtımı önemliydi. Zaten Büyükşehir köylerimize yem desteğine kadar birçok yardımda bulunuyor. Tunç Başkanımız ilçemizde parklar açtı. Bunun yanı sıra altyapı alanında önemli yatırımları var. İZSU, Mavi Köşe diye adlandırdığımız yerleşim yerimizde önemli bir yatırım yapıyor” açıklamasında bulundu. 

“ALİAĞA’NIN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Oğuzhan, Aliağa Belediyesi’nin, yatırım başlığı altında birilerini zengin etmeye yönelik yaptığı işlerin karşısında olduklarını belirterek, “Aliağa’da Cumhuriyet Halk Partili belediye olsaydı, ilçemizde yaşanan belediyeden işçi çıkarımları olmazdı. CHP her zaman işçiden, emekçiden yana bir parti. Bu işçi kıyımı bizi çok üzdü. Bu kadar işçinin, işinden olması, hem bunca ailenin evine ekmek götürememesi hem de Aliağa ekonomisinin bozulması demek. Bunların hepsi domino taşı gibi, o işçi kirasını ödeyemiyor, çocuğunun eğitim masraflarını karşılayamıyor. CHP’li bir belediyede hem ekonomik, hem psikolojik hem de sosyolojik çok daha yaşanabilir bir Aliağa mümkün olacak. Biz ilçemizde belediyenin, Aliağa lehine yaptıklarına zaten destek veriyoruz ama ilçemizin lehine gibi görünen aslında başka birilerini zengin etmeye yönelik yapılan hamlelerin de karşısındayız. Aliağa ekonomik açıdan Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri. Direkler yapılabilir, Aliağa’ya bunlar geçici bir güzellik verebilir ama asıl olan geçici bir süre güzelleşme değil, Aliağa’nın olanın Aliağa’da kalmasıdır. Aliağalının parası belediye tarafından çarçur ediliyorsa biz karşı dururuz. Biz Aliağalının parasının çarçur edildiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN ÇOK BÜYÜK BORCU VAR”

CHP’li Oğuzhan, “Aliağa Belediyesi’nin çok büyük borcu var. Belediyenin paraları çarçur ediliyor. Biz Çaltıdere’deki arsaların satılmasıyla ilgili bir mücadele verdik. Onlar, köylerin malıydı. Köy tüzel kişiliklerinin kalkmasıyla, belediyelere devredildi. Belediyede şahsa teslim gibi ihaleler yapıldı, biz buna karşı çıktık. Şimdi de bunu dile getiriyoruz. Kısa vadede, görsel şeyleri, proje diye getiriyorlar. Bunları bize getirmesinler, önemli olan Aliağa için uzun vadede faydalı projeleri ilçemize kazandırmaktır. Biz de Aliağa’da yaşıyoruz, bizi ‘Taş, taş üstüne koymamıza izin vermiyorlar’ diyerek, suçluyorlar. Hayır efendim, biz Aliağa’nın yararına her türlü desteği veririz ama Aliağa için. Siz, proje diye bir şey sunup, arkanızdaki planda da birilerini zengin etmeyi amaçlıyorsanız biz tabi ki bütün meclisimizle sizin karşınızda dururuz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.