Dolar 32,4985
%-0.13
Euro 34,9388
%0.32
Altın 2.432,940
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Nurettin Demir: Benim adayım Kılıçdaroğlu

CHP'li Nurettin Demir: Benim adayım Kılıçdaroğlu

24-25-26. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili ve Tülov Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, Büyük İzmir TV’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 2023 seçimlerine aylar kala Millet İttifakının adayının kim olacağı merak edilenler arasında. Demir adayın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğine değinerek, ‘’Benim Cumhurbaşkanı adayım Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ülkeyi sakinleştirecek, geleceğe götürecek birikimi ve ekonomik bilgileri, devlet tecrübesi yönetecektir. Farklı partileri bir araya getirebilmek kolay bir şey değil. 6 partinin kurmayları gece gündüz çalışıyor. Türkiye’nin mutluluğu için çaba harcıyorlar. Bana göre Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayı olacak’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2022 - 16:09

EGEPOSTASI- 24-25-26. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili ve Tülov Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

2023 yılı asgari ücreti bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan tarafından açıklanan rakamın açlık sınırının altında olduğuna dikkat çeken Nurettin Demir, ‘’Türkiye’de sistem allak bullak olunca bu rakam tatmin etmiyor. Açlık sınırının altında bir rakam açıklandı. İşveren, halk memnun mu onu sormak lazım. Bence kimse memnun değil. Ekonomide ayar tutmuyor. Yükseltseniz yetmiyor, alçak tutsanız işçiler geçinemiyor. Bundan sonra fiyatlar artacak ve bir kaç ay sonra bu paranın kıymeti kalmayacak. Sistem iyi oturmayınca işveren bu parayı karşılayabilecek mi? Erdoğan’ın bu durumda yeni önlemlerin getirmesi gerekiyor. Bunların hepsi bir gün sonra yapılan zamlarla giderilmeye başlanacak. Neresinden bakarsanız kimse memnun olmayacak. Ekonominin sağlıklı bir zemine oturtulması gerekiyor. EYT meselesini çözemediler çünkü para yok. Yeni yıla attılar. Böyle sıkıntılı bir süreç ile yeni yıla giriyoruz. Vatandaşa sabırlar diliyoruz. İşverenin yükü artınca ya işçi çıkarak ya da zam yapmaya gidecek’’ ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen cezaya tepki gösteren Nurettin Demir, ‘’Türkiye’de hukuk sistemi bir kişinin kontrolü altına geçti. Bu davada hakim böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylüyor. Ceza verilse bile 1 seneyi geçmemesi gerekiyordu bunun hukuksal hiçbir karşılığı yok. Amaç siyasi arenada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını nasıl topal hale getirebiliriz düşüncesi var. Hukuk sistemini ne kadar yıpratmaya çalışsanız da  Türkiye’nin 100 yıllık geçmişi var. Biz çağdaş hukuk devleti diyoruz. Bana göre muhalefet daha sıkı kenetlendi. 6 kişinin oluşturduğu masa artık 15 kişilik oldu. Adaletten, demokrasiden yana partilerden de destek gelmeye başladı. Demokrasiden yana olan bütün grupların bu çatıyı desteklediğini görmekteyim. Türkiye’nin yüzde 60’ı İmamoğlu’na yapılanın haksızlık olduğunu düşünüyor. İmamoğlu’na yapılanlar muhalefeti daha da güçlendirecektir. Türkiye’yi kaosa sürüklemek çabasındalar, halkımızın dikkatli olması gerekiyor. Türkiye’nin bir çok sorunu var. İktidar İmamoğlu üzerinden gündem yaratmaya çalışıyor. Ülkenin asıl sorunlarını unutturmaya çalışıyorlar’’ dedi. 

BENİM ADAYIM KILIÇDAROĞLU 

Millet İttifakı’nın adayının kim olacağı gündemdeki yerini korurken kendi adayının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Demir, ‘’Benim Cumhurbaşkanı adayım Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ülkeyi sakinleştirecek, geleceğe götürecek birikimi ve ekonomik bilgileri, devlet tecrübesi yönetecektir. Farklı partileri bir araya getirebilmek kolay bir şey değil. 6 partinin kurmayları gece gündüz çalışıyor. Türkiye’nin mutluluğu için çaba harcıyorlar. Bana göre Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayı olacak. Çok farklı görüşleri olan liderleri bir araya getirdi. Bütün liderlerin ortak özelliği demokrat olması. Demokrasinin temelinde de parlamenter sistem vardır’’ dedi. 

İHTİYAÇ VARSA GÖREVDEN KAÇINILMAZ

Vekillik için aday olmayacağını açıklayan Nurettin Demir, ‘’Ben milletvekili için adaylık düşünmüyorum. Teklif gelirse tabi isterim ama ihtiyaç varsa çağırsınlar. İhtiyaç varsa görevden kaçınılmaz. Meclis daha güçlü olursa vekillik olabilir ama mecliste şu an halkın ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Başkanlık sisteminden Türkiye çok zarar gördü. Meclis iyice zayıfladı, sadece temsil özelliği var. Yeniden yapılanırsa vekillik düşünebilirim’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.