Dolar 32,5069
%-0.1
Euro 34,9379
%0.31
Altın 2.434,940
%0.49
Bist-100 9.800,00
%0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç, öğrencilerin 'teknoloji etkinliği' denilerek AK Parti etkinliğine götürüldüklerini iddia etti

CHP'li Kılıç, öğrencilerin 'teknoloji etkinliği' denilerek AK Parti etkinliğine götürüldüklerini iddia etti

İzmir'de lise öğrencilerinin 'teknoloji etkinliğine götürüyoruz' denilerek AK Parti etkinliğine götürüldükleri iddia edildi. Konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "İnsanları rızası dışında parti üyesi yaptıkları yetmedi,şimdi de çocuklarımızı yalanla teknoloji etkinliği diye parti propagandasına götürüyorlar. Böyle siyaset olmaz" sözleriyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2022 - 20:35

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı, bugün Bornova Kültür Merkezi'nde "İlk Oyum Erdoğan'a" programı düzenledi. Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de katıldı.

Öte yandan etkinlikle ilgili CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

"Teknoloji etkinliğine gidiyoruz" diye Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerinin velilerinden izin alındığı ve öğrencilerin AK Parti'nin etkinliğine götürüldükleri iddia edildi.

KILIÇ: BÖYLE SİYASET OLMAZ

Bir öğrenci velisine imzalatılan "Teknoloji etkinliğine katılmasına izin veriyorum" yazılı izin kağıdını sosyal medya hesaplarından paylaşan CHP'li Kılıç, konuya ilişkin şunları söyledi;

"REZALET!!! İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerini bugün teknoloji etkinliğine gidiyoruz diye götürüyorlar ancak öğrencilerimiz karşısında ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ Recep Tayyip Erdoğan sloganları ve AKP bayraklarıyla karşılaşıyorlar.

İnsanları rızası dışında parti üyesi yaptıkları yetmedi,şimdi de çocuklarımızı yalanla teknoloji etkinliği diye parti propagandasına götürüyorlar. Böyle siyaset olmaz. Dersinin başında olması gereken çocukların Erdoğan propagandasında ne işi var? Bu kadar aciz misiniz?"

DENİZ YÜCEL: "SEBEP OLANLAR HESAP VERMELİ"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Sevda Erdan Kılıç'ın paylaşımını alıntılayıp, "AKP etkinliğini, teknoloji etkinliği diye anlatıp tuzak kurduğunuz liseli gençlerimizi yalanlarınıza ve rezilliğinize alet etmeyin. Ceplerindeki telefonla yargıladığınız Z kuşağını,artık kendinize inandıramazsınız. Bu rezilliğe sebep olanlar da, aracı olanlar da hesap vermeli." notuyla paylaştı.

ARSLAN: SAHTEKARLIK DEĞİL DE NEDİR? 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise, ''Dürüst ve ilkeli olmak bu kadar mı zor? Öğrencileri ve ailelerini kandırıp teknoloji etkinliği diye, siyasi parti etkinliğine götürmek. İnsanları bilgisi dışında partiye üye yapmak, ikametgah adreslerine yabancı kişileri kaydetmek. Bütün bunlar sahtekarlık değil de nedir?'' dedi. 

KILIÇ, SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP'li vekil Kılıç, öğrencilerin “teknoloji etkinliğine gidiyoruz” denilerek AK Parti toplantısına götürülmesi skandalını Meclis gündemine getirdi. 

Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu. 

Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin son dönemde giderek artan “halkı kandırma skandallarına” bir yenisinin daha eklendiğini ifade etti. 

“Gençleri kirli siyasetinize alet etmekten vazgeçin”

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızı rızaları dışında AKP üyesi yaptıkları yetmedi, şimdi de gençlerimizi, çocuklarımızı yalanla dolanla kandırarak AKP toplantılarına götürüyorlar. İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerini dün velilerine de izin kağıdı imzalatarak, ‘Teknoloji etkinliğine gidiyoruz’ diye alıp, Bornova Kültür Merkezi'nde ‘Teknoloji Fuarı’ görünümlü parti propagandasına götürüyorlar. Öğrenciler, salona girdiklerinde sahnede ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ yazısı, Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük boy fotoğrafları, AKP bayrakları ve amblemleri ile karşılaşıyorlar. Salonda ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atılıyor. Gençlerin iradesi dışında, ellerinden seçim yapma hakkı alınarak parti propagandası yapılmasını da böyle bir siyaset anlayışını da kabul edemeyiz. Okulda dersinin başında olması gereken gençlerin Erdoğan propagandasında ne işi var? Bu kadar aciz misiniz? Bu şekilde mi gençlerden oy alacağınızı düşünüyorsunuz? Gençlerin geleceğini çaldığınız yetmedi mi de yalanla dolanla parti propagandasına götürüyorsunuz? Gençleri kirli siyasetinize alet etmekten vazgeçin. Gençlerin beklentilerini karşılayın, sorunlarını çözün.Halk kendi iradesi ile AKP toplantılarına katılmadığı için öğrencileri kandırarak; memurlara, işçilere de yönetici baskısı ve mobbingi ile toplantılara katılım zorunluluğu getirerek; salonları, alanları doldurmaya çalışıyorsunuz ama nafile. Boşa çabalamayın. Bu ayak oyunlarından vazgeçin. Milletin aklından, gönlünden, kalbinden gittiniz, seçimden sonra iktidardan da gideceksiniz. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.