Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li İldeniz'den İYİ Parti çıkışı: Masa aynı partiler farklı

CHP'li İldeniz'den İYİ Parti çıkışı: Masa aynı partiler farklı

CHP milletvekili aday adayı Alev İldeniz, Birol Soylu ile 10.Köy programında açıklamalarda bulundu. İldeniz, İYİ Parti’nin yükselişte olduğuyla ilgili algı yapıldığını söyleyerek ‘’ İyi Parti’nin yükselişte olduğunu görmüyorum. İYİ parti ile aynı masada olsak bile farklı partileriz. İYİ Parti’nin yükselişte olduğu bir algı’’ dedi

  • Ege Postası
  • 24.01.2023 - 15:26

EGEPOSTASI- CHP Milletvekili aday adayı Alev İldeniz, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10.Köy programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 


YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN GÖSTERGESİDİR

CHP İzmir milletvekili aday adayı Alev İldeniz, ‘’Seçilmem durumunda yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesidir. Halkın arasında milletvekili olacağım. Bana her daim örgütümüz ve halkımız ulaşabildi. Seçilmemden sonra en kolay ulaşılabilecek milletvekili olacağım, bunun sözünü veriyorum. Neden milletvekili adayı oldum konusuna gelirsek, demokratik bir meclisin parçası olmak istiyorum. Halkımızın, kadınların sesi olmak istiyorum. İstanbul Sözleşmesi’ni onaylayan mecliste olmak istiyorum. Hayvanın, doğanın sesi olmak istiyorum. Gençlerimizin umudunu yeşertmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

TEK ÜZÜNTÜMÜZ İKİNCİ BÖLGE TEMSİLİYETİNİN AZ OLMASI

CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasının ardından yeni İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve  yönetimi hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP’li Alev İldeniz, ‘’Başarılar diliyorum, başarılı olacağına da inancım var. Tek üzüntümüz ikinci bölge temsiliyetinin az olmasıdır. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz’’ dedi.

HALKIMIZ SON 5 SENEYİ GÖZDEN GEÇİRMELİ

Seçim dönemi hakkında açıklamalarda bulunan İldeniz, ‘’Adayınız kim sorusunun şu an bir önemi yok. Burada 90’lı yıllardaki gibi bir durum yok. 90’lı yıllarda arenalar vardı, programlar vardı. Şimdi yok bunlar. Burada sistem yargılanıyor. Halkımız sisteme oynayacak, adaya değil. Halkımıza çağrı son 5 seneyi gözden geçirmeleri ve sistemi değerlendirmeleridir’’ ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ’NİN YÜKSELİŞTE OLDUĞU BİR ALGI

İzmir’de CHP’nin saha çalışmaları hakkında konuşan İldeniz, ‘’Biz devamlı sahada olan bir örgütüz. İyi Parti’nin yükselişte olduğunu görmüyorum. Genel başkanımız 6 birbirine benzemez lideri birleştirdi. CHP’nin ulaşmadığı bir kesim kalmadı. İYİ parti ile aynı masada olsak bile farklı partileriz. İYİ Parti’nin yükselişte olduğu bir algı’’ dedi.

MİLLET İÇİN HİZMET EDECEKSEK HEMŞEHRİCİLİK OYNANMAMALI

İldeniz aday belirleme yöntemi ve  parti içi demokrasi hakkında şunları söyledi:
‘’Örgüt içi demokrasi yapan bir kadın olarak ön seçimden yanayım. Tamamı ile ön seçim olmasa bile fermuar sistemi olmalı. Millet için hizmet edeceksek hemşehricilik oynanmamalı.’’

KADINLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR

Kadının siyasette temsiliyet oranının az olduğunu dile getiren İldeniz, ‘’Bu kabul edilebilir bir durum değil. Kadın - erkek cinsiyet kotası demokratiksizliktir. Nüfusun yarısını biz oluşturuyorsak, bizim temsiliyetimiz de aynı oranda olmalı. Bunun nedenleri arasında ise eğitimsizlik ve kadınların iş hayatında yeterli oranda yer almaması geliyor. Geçenlerde bir makalede okudum, okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 85’ini kadınlar oluşturuyor. Son 20 senedir kadınların üstünden bir siyaset yapılıyor. Bu kadınların siyasetten çekilmesine neden oluyor’’ dedi.

ENFLASYON ORANINDA BİRİNCİ SIRADAYIZ

Ekonomik sıkıntılarla ilgili konuşan İldeniz, ‘’Pandemiden dolayı enflasyon arttı diye bir bahane bulundu. Avrupa’da yüzde 9 ile yüzde 20 arasında enflasyon oldu. Avrupa hiçbir vatandaşını mağdur etmedi. Avrupa ve G20 ülkeleri arasında enflasyon oranında birinci sıradayız’’ ifadelerini kullandı.

HALKIMIZ BİZE ŞANS VERMELİ

İldeniz konuşmasına ise şu cümlelerle son verdi:
 ‘’2023 seçimi çok önemli, halkımızın kaderinin  yenileneceği bi seçimdir. ‘Aile Destekleri Sigortası’ partimizin çok önem verdiği bir proje. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İktidar dönemimizde destekler kesilmeyecek, iyileştirilecek. Partili Cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı her partinin ve vatandaşın Cumhurbaşkanı olmalıdır. Halkımız bize şans vermeli ve nasıl yöneteceğimizi görmeli.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.