Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çapın'ın MHP'ye sert 'tören' yanıtına AK Parti'den tepki

CHP'li Çapın'ın MHP'ye sert 'tören' yanıtına AK Parti'den tepki

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’dan, MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu’ya sert tepki. Çapın, “Cumhuriyeti kuran parti Cumhuriyet düşmanlarının sözde törenine katılmaz.” dedi. Çapın'a yanıt AK Parti İlçe Başkanı Veysel Güldoğan'dan geldi. Güldoğan, “CHP Bornova İlçe Başkanı’nı kamuya ve milli değerlerimize saygılı olmaya, milletimizi bölüp ötekileştirmek yerine büyük Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine katkı koymaya davet ediyorum.” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2021 - 12:00

Polemik yaratmak dışında MHP’nin toplumda artık bir karşılığının kalmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Çapın, “Bornova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa İduğ’u ve şahsımı hedef alarak resmi törenlere katılmamakla suçlayan Sayın Turan Otlu, 29 Ağustos akşamı saat 21:00’e kadar resmi tören programının iktidarın mülki amirleri tarafından yapılmadığını biliyor mu? Sonra kafalarına esiyor iktidarın mülki amirleri resmi tören programı hazırlıyor. Cumhuriyeti kuran parti cumhuriyet düşmanlarının ve partimizi yok sayanların sözde törenine katılmaz. Bizlere, çelenk sunma hakkı bile vermedikleri bir düzmece törende Cumhuriyet Halk Partililerin yer alması Atasına ihanet olurdu. 30 Ağustos’un anlamını dahi bilmeyenler, arkaik bir kültürle sırf polemik yaratmak için konuşmasınlar. Biz Atamıza çelengimizi CHP, İYİ Parti ve ADD'nin birlikte düzenlediği törende gururla ve onurla sunduk. Bu toprakları yeniden vatan yaptığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ilelebet yaşatacağız. Bizlere bağımsız bir ülkenin yurttaşı olma gururunu veren, demokratik, laik ve özgür bir ülke bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına minnettarız” dedi.  

“MİLLİ BAYRAMLARIMIZI YASAKLAMAYA ÇALIŞAN İKTİDARLA BUGÜN YOL YÜRÜYORSUNUZ” 

MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu’nun siyasi ortağı olduğu partiyi daha yakından tanımaya davet eden Çapın “Sayın Otlu, yıllardır türlü bahane ve yalanlarla Milli Bayramlarımızı yasaklamaya, kutlamaları engellemeye çalışan iktidarla bugün yol yürüyorsunuz. Türkiye’nin kuruluş ayarlarıyla oynayan, 100 yıllık devlet aklını ortadan kaldıran, milletimizin birliğini, dirliğini bozan siyasal anlayışla ülkeyi yönetiyorsunuz. Sayın Otlu bir siyasi partiyi bir terör örgütüyle ilişkilendirmek istiyorsa Oslo'yu, adayla, dağla kurulan diyalogları hatırlasın. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerini Habur’da teröristlerin ayağına kim götürdü, bunları aklına getirsin. Cumhuriyet Resepsiyonunun Milli Mücadelenin Başkenti Ankara’dan İstanbul’a alındığında, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk heykellerine saldırılar düzenlendiğinde,  ülkemizin kurucularına iki ayyaş dendiğinde, tarih kitaplarından Atatürk çıkarıldığında, milli değerlerimizle ve devlet teamüllerimizle oynandığında neredeydiniz, neden sesinizi çıkarmadınız? Ben söyleyeyim; siz özde değil sözde milliyetçisiniz” dedi. 

AK PARTİ'DEN CHP'Lİ ÇAPIN'A YANIT: MİLLETİ BÖLÜP ÖTEKİLEŞTİRMEK YERİNE...

“CHP Bornova İlçe Başkanı’nı kamuya ve milli değerlerimize saygılı olmaya, milletimizi bölüp ötekileştirmek yerine büyük Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine katkı koymaya davet ediyorum.”

Kurtuluş Savaşımızın şanlı zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, 99. yıl dönümünde Bornova Kaymakamı, Garnizon Komutanı, kamu kurumlarımızın İlçe Müdürleri, Cumhur İttifakımızın ortağı Bornova MHP İlçe Başkanlığı ve kıymetli Bornova halkımız ile birlikte Cumhuriyet Meydanımızda hep beraber kutladık. Ancak milli bayramlarımızda defaten karşılaştığımız manzara bu bayram da değişmedi. Üstüne üstlük teessürle öğrendik ki; Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanı bizleri “Cumhuriyet düşmanlığıyla”, MHP Bornova İlçe Başkanı Sayın Turan Otlu’yu “sözde milliyetçilikle” ve dahası Bornova Kaymakamlığı’nca düzenlenen resmi programı ise “düzmece” ve “sözde tören” olmakla itham etmiş.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan milli birlik ve beraberlikten dahi bihaber, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi 83 milyonun ortak bir değeri üzerinden dahi ayrımcılık gütmeye çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanı’nın büyük bir mutluluk ve heyecanla kutladığımız Büyük Zafer’in ruhuna uymayan sözlerini, Cumhur İttifakına yöneltmiş olduğu ithamları kendisine iade ediyoruz. Bugün tam da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özlemini kurduğu “Büyük Türkiye” var ve bu Büyük Türkiye’nin inşaasında en çok emeği bulunan parti de iktidardadır.

Bugün CHP’nin milletten kopuk, elitist yönetim anlayışının yerine bütün dünyanın gücünü kabul ettiği, mazlumların hamiliğini üstlenmiş bir Türkiye var. Maalesef Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün mirasına çöküp, hiçbir icraat gerçekleştirmeyen,  üstüne bir çöp dahi koyamayan, aradan 99 yıl geçmiş olmasına karşın hala o miras üzerinden hepimizin sevip saydığı ve gururlandığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gölgesinde siyaset yapan bu zihniyeti insafa davet ediyorum. AK Parti iktidarının ve Cumhur İttifakı’nın bu ülkeye neler kazandırdığını yeniden anlatmaya gerek yok. Bunları milletimiz biliyor ki, 20 yıldır her seçimde tercihini AK Parti’den, Cumhur İttifakından yana yapıyor.

Sayın İlçe Başkanı’nı partisinin eski kötü alışkanlıklarını tekrarlamak yerine, Cumhuriyetimizin 100. Yılı hedeflerine odaklanmaya, milletimizi bölüp ötekileştirmek yerine büyük Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine, 83 milyon insanımızın kardeşliğine katkı koymaya davet ediyorum. İlçe Başkanı’nın aklı, CHP‘nin tek partili ve İl Başkanlarının aynı zamanda Vali olarak da görev yaptığı dönemlerde kalmış. Biz devlette devamlılık esasına dayalı olarak kamu görevlilerine saygılı olması konusunda kendisini uyarıyoruz. Ayrıca törene katılan CHP’li Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısını da kendi içlerine sindiremeyip ihanetle suçlamasını da hayret verici buluyoruz.

ATALARIMIZ GİBİ BİZLER DE BİR VE BERABER ÇALIŞMA ANLAYIŞINA HAİZİZ.

Sosyal medya vesilesiyle hepimizin yine üzüntüyle gördüğü CHP Kadıköy İlçe Başkanı’nın tavrı ve bizzat Bornovamızda bizlerin ve tüm Bornovalıların defaten şahit olduğu manzara, bizleri bu hareketin talimatlı ve organize olduğu yönünde düşünmeye de sevk etmektedir.

Bilinmelidir ki; Kuva-yi Milliye’den günümüze bu topraklar Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, geçmişten bugüne tüm kahramanlarımızın gayret ve fedakârlıklarıyla, bu uğurda kanlarını ve canlarını feda etmeleriyle bizlere vatan olarak hediye edilmiştir. Atalarımız gibi bizler de bugün; Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Alevi, Sünni ayrımları yapmaksızın bir ve beraber bu vatan için gayret ve çalışma azmi içerisinde olma anlayışına haiz bir zihniyetin mensuplarıyız. Ancak bugün Cumhur İttifakı olarak, kendilerini Atatürk’ün kurduğu parti olmakla öne çıkarmaya çalışan ve bu söylemi üretmenin yanı sıra eylemsel anlamda Atatürk’ün Devletçilik, Halkçılık ve Milliyetçilik ilkelerinin fersah fersah uzağında kalan muhalefet partisinin yalan ve ithamlarıyla karşılaşıyor olmaktan da son derece üzgünüz. Fakat bu gerçekleri her defasında yüksek sesle dile getirmekten, ne Cumhuriyetimizin ne de Atatürk’ün yalnızca bir kesime ait olmadığını, aksine bu topraklarda yaşayan tüm halkımızın ortak değerleri olduğunu söylemekten de geri durmayacağız.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.