Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko'dan MHP'li Kalyoncu'ya 'Soyer' yanıtı; Felaketlerle mücadele etti

CHP'li Beko'dan MHP'li Kalyoncu'ya 'Soyer' yanıtı; Felaketlerle mücadele etti

CHP’li Beko; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i çalışmamakla eleştiren MHP'li Kalyoncu'ya, göreve başladığı günden itibaren sel, deprem ve pandemi gibi felaketlerle taviz vermeden mücadele eden Soyer'in işsizliğe çözüm arayan, en önemli atılımları yapan, mütevazi ve başarılı bir kent projecisi olduğunu anımsattı.

  • Ege Postası
  • 14.07.2021 - 13:27

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i,  çalışmamakla eleştiren MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'ya tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kalyoncu'ya, iki dönem Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminin ardından, 31 Mart 2019’dan sonra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Soyer'in kentsel dönüşümden ulaşıma, tarımdan kent vizyonuna kadar yaptığı çalışmaları hatırlattı.

DOĞAYA KARŞI MÜCADELE VERDİK

Beko, MHP'li Kalyoncu'nun sözlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İzmir, dünyanın korkuyla ve çaresizlikle teslim olduğu corona virüs pandemisi ile birlikte, deprem, sel, tsunami, hortum ve tarihindeki en büyük yangınını yaşadı ve Soyer, kentin rotasına karar verdi. İzmir'de son iki yıl adeta doğaya karşı mücadele verdik. Değerli Başkan Tunç Soyer, göreve geldiği ilk aylarda kentin tarihindeki en büyük orman yangınını yaşadı. Bu büyük afetin yaralarını sararken Covid-19 salgını baş gösterdi. Ekonomik ve sosyal yaşamın alt üst olduğu, tüm önceliklerin yer değiştirdiği bu dönemde kriz belediyeciliği adını verdiğimiz, bu kez toplumun yaralarını sarmaya yönelik bir uygulama sürecini başlattı. Maskeye ulaşımın bir krize dönüştüğü günlerde Tunç Soyer maske üretip ücretsiz olarak topluma sunma görevini üstlendi” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN TAVİZ VERMEDEN…

Şubat ayının başında yüzyılın en şiddetli yağışları sonrasında Çeşme, Alaçatı ve Urla’da yaşanan felaketler sonrası, başkan Soyer'in sosyal belediyecilikten taviz vermeden yatırım yapmaya devam ettiğini vurgulayan Beko, kentin geleceğini gerçekçi bir anlayışla planlayan Soyer'in İzmir'i başarılı bir şekilde yön ettiğinin altını çizdi. Soyer'in kentin fiziksel durumunu düzeltmeye devam edeceğini, kentsel dönüşümü hızlandırdığını ve çağdaş bir altyapı üzerine yoğunlaştığını belirten Beko, "Sayın Soyer Belediye şirketi İZBETON’u bu yüzden devreye soktu. İkincisi trafik ve ulaşım sorununu kent tarihinin en büyük yatırımlarıyla birlikte çözüyor, raylı sistem ağını büyütüyoruz. Üçüncüsü İzmir Tarımı başlığı altında hayata geçirdiği kırsal kalkınma modeli ile insanlarımızın doğduğu yerde doymasını sağlıyor, kente göçü durdurup, işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlıyor" diye konuştu.

EKONOMİK GIDAYA ERİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇTI

Soyer'in tarımda dışa bağımlılığı sona erdirecek yeni ve farklı tarım projelerini de anımsatan CHP'li Beko, İzmir ve ilçelerinde yaşayan milyonlarca insanın sağlıklı, güvenilir ve ekonomik gıdaya erişmesinin önünü açtığını söyledi. Beko, sözlerini “Sayın Soyer; gösterişli makam odalarından, çakarları ışıldayan makam araçlarından, çevresini saran korumalardan alan bir kamu idarecisi değildir. İzmir'de yaşayan 4,5 milyon insanın hakkını, hukukunu koruma sorumluluğu bilincinde olan bir başkana sahibiz. Ben mütevazi kişiliği ve kent projeciliğinden dolayı Başkan Soyer'e teşekkür ediyorum, Sayın Kalyoncu'ya da Partisi ne olursa olsun başarılı belediyeciliğin takdir edilmesi gerektiğini ve nasıl yapıldığını Sayın Soyer'den öğrenmesini tavsiye ediyorum" diyerek tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.