Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Balcı'dan adaylık yorumu: Milletvekili olmak isterim

CHP'li Balcı'dan adaylık yorumu: Milletvekili olmak isterim

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı, Birol Soylu ile 10.Köy programında açıklamalarda bulundu. Balcı, milletvekili adaylığı ile ilgili, ‘’Örgütlerde görevler istenmez, verilir. Milletvekili olmak isterim ve yapabileceğimi de düşünüyorum’’ açıklamalarında bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.01.2023 - 16:05


EGEPOSTASI- CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10.Köy programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

GİDEMEDİĞİNİZ YER SİZİN DEĞİLDİR, ÖRGÜTLENEMEDİĞİNİZ YER SİZİN DEĞİLDİR

CHP’nin  kadın örgütlenmesine önem verdiğini belirten CHP’li Nurşen Balcı, ‘’Gidemediğiniz yer sizin değildir, örgütlenemediğiniz yer sizin değildir.
Kadın örgütlerimizin olmadığı ilçelerde örgütlenmek önceliğimizdir.  Şu an hemen hemen her mahallede temsilcimiz var. Kadın üye sayımızı partimizde arttırmak istiyoruz. Daha yeni 110 bininci kadın üyemize genel başkanımız tarafından rozeti takıldı’’dedi.

 İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEK İMZA İLE GERİ GELECEK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Sözleşmesi hakkında verdiği sözden bahseden Balcı, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değinerek şunları söyledi:
‘’İstanbul sözleşmesi tek gecede, tek bir kişinin kararıyla iptal edildi. İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen  6284 sayılı yasa hala yürürlükte onunla birlikte İstanbul Sözleşmesi’nin onayı olan 6251 sayılı yasada hala yürürlüktedir. İstanbul Sözleşmesi hayat memat meselesidir.  Biz iktidara geldiğimizin ilk 24 saatinde İstanbul Sözleşmesi’nin tek imzayla geri getireceğiz. Bu genel başkanımızın verdiği sözdür.’’

14 BİN MAĞDUR KADINA YARDIMCI OLDUK

CHP kadın kolları olarak 5 Aralık 2020 yılında hayata geçirdikleri proje olan ‘’Yaşam Hak Projesi’’ni anlatan ve proje hakkında açıklamalarda bulunan Balcı, ‘’Yaşam Hak projemiz var. Bu projeyi 5 Aralık 2020 yılında ortaya koyduk. 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının  verildiği gündür. Bu proje kapsamında 14 bin mağdur kadına yardımcı olduk. Hukuki, psikolojik,adli destek de bulunduk. Bu arada bu konu ile protokoller imzalandı. 33 baro,23 tabip odası, 14 meslek odası ile destek verileceğine dair  protokol imzaladık.  Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kesinlikle olmayacak. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağına dair genel başkanımızın sözü var. 5 yıl içerisinde 6 milyon kişi istihdam edilecek ve bunun 4 milyonu kadın olacak. Kadınlara iş imkanı sağlandığı zaman çok farklı yerlerde olacağımızı biliyoruz. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’’ ifadelerini kullandı.

HALK MİLLET İTTİFAKINI DÖRT GÖZLE BEKLER OLDU

Toplumun yarısının kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken Balcı kadınların temsil oranının yok denecek kadar az olduğuna vurgu yaptı.CHP’li Balcı açıklamasında, ‘’Biz CHP olarak kadın ve erkeğin eşit olduğunu düşünüyoruz. .  Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi kesinlikle olmayacak. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağına dair genel başkanımızın sözü var. 5 yıl içerisinde 6 milyon kişi istihdam edilecek bunun 4 milyonu kadın olacak. Kadını istihdam edeceğiz. Kadınlara iş imkanı sağlandığı zaman çok farklı yerlerde olacağımızı biliyoruz. Kadını geleneksel rollerden çıkartmayı düşünüyoruz. Kadının sosyal ve iş hayatında olmaması problemdir. Kadın doğum iznine çıktığında geri döndüğünde işverene teşvik kredisi verilecek, kreşler açılacak. Kadının eğitim almasını sağlayacağız. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek Herkes Cumhuriyet Halk Partisini ve millet ittifakını dört gözle bekler oldu. Halkımız her şeyin farkında’’ dedi.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTERİM, YAPABİLECEĞİMİ DE DÜŞÜNÜYORUM

CHP’li Nurşen Balcı, milletvekili adaylığı ve siyasi hedefleri hakkında, ‘’ Örgütlerde görevler genelde verilir. İlçe başkanlığı konumuna önerilmiştim kendim aday olmamıştım. Böyle bir adaylığı isterim, yapabileceğimi de düşünüyorum. Ben hep partimin ve halkın yanında oldum. Halkın içinde oldum. Yine onların yanında olurum’’ ifadelerini kullandı.

PARTİNİN OYU İLE İLGİLİ ALGI OLUŞTURUYORLAR

6’lı Masa'nın içinde sol görüşlü partilerin olmaması hakkında ise, ‘’Bu 6’lı Masa'nın kararı genel merkezimizin kararı. Görüş bildirmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Genel başkanımız 6’lı Masa için çok fedakarlık yaptı. Bunun meyvesini seçimde alacağımızı düşünüyorum. Partinin oyu düştü diye algı oluşturuyorlar. Sahada öyle bir şey görünmüyor. Hatta tam tersi yükseldiğini düşünüyorum. Tabandan gelen bir olarak ön seçimden yanayım. Bu seçim ülkemizin geleceği ile ilgili olduğu için olmamasını anlıyorum’’dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.