Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan'dan 9 Eylül mesajı: İzmir özgürlüğün kentidir

CHP'li Arslan'dan 9 Eylül mesajı: İzmir özgürlüğün kentidir

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 09.09.2021 - 09:45

“Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, her alanda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu zor dönemde, ülke olarak kazandığımız başarılarda milyonlar hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söylüyorsa, kimse kaygılanmasın, söylenilen o marş bugünün teminatı, yarınların umududur.” ifadelerine yer verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü

BAĞIMSIZLIK MÜCALESİNİN BAŞLADIĞI VE ZAFERLE TAÇLANDIĞI KENT İZMİR!

15 Mayıs 1919 yılında İzmir’i işgal eden Yunan askerlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin, Anadolu'da Millî Mücadele'nin başlamasında çok önemli bir yere sahiptir. O ilk kurşunun yankısı, yurdun dört bir köşesinde bağımsızlık mücadelesini ateşlemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusumuz büyük zorluk ve imkânsızlıklar içinde var olma mücadelesine girişmiştir.

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da, "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" komutu İzmir'in yolu açmış, 9 Eylül’de İzmir ve tüm ülkemiz düşman işgalinden kurtulmuştur. 

Bir Cumhuriyet kenti olan İzmir bir anlamda Milli Mücadele’nin başladığı ve zaferle taçlandığı kent olmuştur. Bu gurur tüm İzmir’in ve 83 milyonundur. 

İzmir direnişin, İzmir kurtuluşun, İzmir bağımsızlığın, İzmir özgürlüğün kentidir. İzmir Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı o büyük destanın adıdır. Yokluklar içinde çağdaş bir ülke kurmuş, büyük devrimlere imza atmış, mazlum uluslara umut olmuş bir ulusun evlatları olarak 9 Eylül hepimizin heyecanı, hepimizin gururudur. 

TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLAYACAĞIZ

9 Eylül’de takvim yaprakları bir başka coşkuya ve gurura daha tanıklık eder. 9 Eylül aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş günüdür. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinde, Kuvâ-yı Milliye vardır. Yokluklar içinde verilen bağımsızlık mücadelesi vardır. Samsun’da başlayan ve İzmir’de zaferle taçlanan o büyük savaşın kahramanları vardır. Ülkemizin kurtarıcısı ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vardır! 

Tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, bilimden sanata, adaletten eşit yurttaşlığa gerçekleştirilen büyük devrimler vardır, demokrasi mücadelesi, bu uğurda ödenen ağır bedeller vardır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinde ilk genel başkanımız, en büyük yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası vardır.

Cumhuriyet Halk Partisi köklerinde Lozan kahramanı İsmet İnönü, “Ne ezen ne ezilen hakça bir düzen” diyen, Kıbrıs Fatihi halkçı Bülent Ecevit vardır.

Geçmişimizden aldığımız güç, geleceğe ilişkin projelerimizle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği demokrasi, hak ve hukuk mücadelesi ile adım adım iktidara yürüdüğümüz artık toplumun her kesimi tarafından görülüyor. Milletvekilleri olarak çalışma yürüttüğümüz illerde bu heyecana tanık oluyoruz. Değişim isteğinin ayak seslerini duyuyoruz. 

Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, toplumun her kesimini kucaklayacağız, birlik ve beraberlik içinde güzel günleri birlikte kuracağız.

İzmir'in kurtuluşunun 99. yılında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı destanını yazanları, Hasan Tahsin'leri, bu toprakları bizlere vatan yapanları, şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum.

Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan, gençlik kollarından bu yana her kademesinde görev yaptığım, üyesi ve neferi olmaktan onur ve gurur duyduğum partimin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. kuruluş yıldönümünü kutluyorum!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.