Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Ali İhsan Yıldız Beyaz Masa'da hedeflerini anlattı

CHP'li Ali İhsan Yıldız Beyaz Masa'da hedeflerini anlattı

TV35'in Beyaz Masa programına konuk olan CHP Karabağlar'ın mevcut ve yeniden aday başkanı Ali İhsan Yıldız, kısa-orta ve uzun vadede hedeflerini, neden yeniden aday olduğunu ve nasıl bir Karabağlar için çalıştıklarını anlattı. CHP'li Ali İhsan Yıldız Beyaz Masa'da hedeflerini anlattı

  • Ege Postası
  • 18.12.2019 - 17:50

EGEPOSTASI - TV35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programına katılan CHP Karabağlar İlçe Başkan Adayı ve mevcut adayı Ali İhsan Yıldız, Kutluhan Nesil’in sorularını yanıtladı ve  parti içi yarışın ayrışma ve kırgınlıklara yol açmaması için çaba gösterdiğini belirtti.

Rakibi Mehmet Türkbay’a başarılar dileyen CHP Karabağlar İlçe Başkan Adayı Ali İhsan Yıldız, “Parti içi demokrasi mutlaka olmalı. Parti içerisinde partinin dikey örgütlenmesinin delegelikten başladığını partililerimiz biliyor. Demokratik yarış partiye dinamizm getirir. Ama kırgınlıklara ve ayrışmaya yol açmamalı. Genel başkanımızın önderliğinde adalet yürüyüşüyle başlayan yeni siyaset dilinin oluşması partiye de yansıdı. Karabağlar ilçe örgütüne duyarlılıkları nedeniyle gönülden teşekkür ediyorum, onlarla onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Karabağlar’da ranta izin vermeyeceğiz
Poligon Deresi alanı ile kentsel dönüşüme açılan 540 hektarlık alanda yapmak istedikleri projelerin önünün iktidar tarafından açılmamasını eleştiren Ali İhsan Yıldız, 80 hektarlık bir alanın da Demokrasi Üniversitesi’ne verilmesi gerektiğini söyledi. Kaymakamlık önündeki çukur alanın altı otopark üstü kent meydanı olan bir alana dönüştürülmesi için  yaptıkları çalışmaları da sürdüreceklerini belirten İlçe başkanı ve başkan adayı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar’da ranta izin vermeyeceklerini vurguladı.

Karabağlar’ı ve işini iyi bilen başkanımız var
Partisinden belediye başkanı seçilen Muhittin Selvitopu ile iki dönemlik görev süresince uyumlu bir çalışma yürüten İlçe başkanı ve başkan adayı Yıldız, “Karabağlar’ı bilen, ortak akılla hareket eden, işini bilen bir başkan ve ekibi var. Onlara huzurlarınızda başarılar diliyorum. Karabağlar’ın yaşam standardını nasıl yükseltebiliriz diye çalışacağız” mesajını verdi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:
Biliyorsunuz yüzde 67’lik bir oyla seçilmiş ir başkanımız. Şu anda olayın ne olduğu açıklık kazanmadı. Dosyaya gizlilik kararı var. Şu an herhangi bir yorum yapmak değerlendirmek doğru olmaz. Şunu kesinlikle ve kesinlikle biliyoruz genel başkanımız il başkanlığımız sürekli takip ediyorlar. İnanıyorum ki belediye başkanımız çağrıya karşılık gitmiştir. Haksız bir tutuklanma olmuştur diyorum. Adalet yerini bulacaktır ve başkanımız tekrar makamına geri dönecektir. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz.

Dosyada gizlilik kararı olduğuna göre manipüle haberlerin gerçeği yansıtıp yansıtmayacağını bilmiyoruz. CHP içerisinde yıllardır FETÖ ve benzeri terör örgütlerine karşı her zaman mücadele etmiş bedel ödemiş bir partinin mensuplarıyız bizler. Onun için CHP’de FETÖ gibi terör örgütleri asla yer almaz diye düşünüyorum.

Seçmenin iradesine ipotek konulmasını doğru bulmuyorum

Bu işi hukuka bırakmak gerektiğini düşünüyorum. İnsanların daha henüz suçu tespit edilmeden tutuklanması, seçmenin iradesine ipotek konulmasını ve kaymakamın atanmasını doğru bulmuyorum.

Kongremizde demokratik şöleni taçlandıracağız

Mahalle delege seçimlerimiz Karabağlar’da demokrasi şöleni içinde tamamlandı. 21 Aralık’ta ilçe kongremizle taçlandıracağız bu şöleni. Parti içi ve birliği bozmadan demokratik yarış içinde gerçekleştireceğiz kongremizi. Asıl mücadelemizi dışa dönük yapacağız. YENİDEN demokratik hukuk devletini inşa etmek ve iktidar yürüyüşümüzü perçinlemeliyiz. Kongremizin ilçe örgütümüze şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Bana her zaman destek olan eşime teşekkür ediyorum
İki dönemdir ilçe başkanıyım. Öncelikle bu yola çıkarken bu yolda bana her zaman destek olan, yanımda olan başta eşim Leyla hanıma çok teşekkür ediyorum. Onu çok seviyorum. Ben eczacıyım. Eşimle birlikte çalışıyoruz. Eşim hem eczanede çalışarak siyasete zaman ayırmamı sağlıyor. Bana her zaman destek olan onun bana verdiği pozitif enerjiyle çalışıyorum.

Karabağlar artık kaledir
Karabağlar zor görünüyor ama Karabağlar’da yaşıyorum. Dışa dönük ve sosyal olduğum için 58 mahallenin her sokağını, demografik ve kültürel sosyal yapısını iyi biliyorum. Zor gibi görünse de Anadolu’nun mozaiğidir. Evet sorunları var, ama sorunların ne olduğunu belediye başkanımızla birlikte bilip hareket ediyoruz. Karabağlar’da gittikçe CHP ve sosyal demokrat kaleyi daha da güçlendirdik. Karabağlar da artık kaledir diyorum.

 

540 hektarlık alanda rant kapısı açmak isteniyor
Kentsel dönüşüm ihtiyacımız var. 2012 yılından bu yana 540 hektarlık alanı kentsel dönüşüm alanı ilan etti ancak insanlara danışmadan projeyle ortaya çıkıp sonar vazgeçip bir tür uygulama alanı bulamıyor. Çünkü içinde halk yok. Biz  Uzundere’de yüzde yüz uzlaşıyla kentsel dönüşüm yapıyoruz. Siyasi partiler bu ülkenin zenginliğidir. Bütün kurumlar halkın yaşam kalitesini arttırmak için birlikte çalışmalı. El birliğiyle çalışmaları gerekir. Maalesef ve maalesef bizde bu olmuyor. 540 hektarlık alana bir şey yaptırılmıyor. Yerel iktidarı nasıl zayıflatırız anlayışıyla. O alanlar ranta açık. Yandaşlarımıza nasıl rant kapısı açarız diye bakıyorlar. Biz orada kamuoyu oluşturarak orada yaşayan insanlarımızla birlikte orada hak sahibi varsa orada yaşayan insanlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda yerel yönetimle yapılmalı. Denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tabi ki yapsın. Yeni dönemde de örgütüm tekrar bana bu görevi verirse kamuoyu oluşturma anlamında daha çok enerji harcayarak çalışacağız.

 

Poligon deresi yeşil alan olmalı
İkincisi Poligon Deresi. 200 hektarlık bir alan. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra şehir içinde kalan askeri alanların şehir dışına çıkarılması kararı alındı. Eğer oradaki askerlerimiz başka bir yere götürülürse buranın mutlaka İzmir’e ve Karabağlar’a kazandırılması taraftarıyız. Kentlerin yeşil alanlara ihtiyacı var. Oranın konut alanı olarak imara açılmasına karşıyız. Karabağlar’da var olan konut stoğunun yenilenmesi gerekiyor.

 

O alan üniversite kampüsü olmalı
Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kentin geleceğini planlamaya başladı. İmar revizyon planları önemli. Yeni konut alanları açarsak iç potansiyelini ticari ve sosyal anlamda engellemiş oluruz. Buralarda yeni konut alanları açılmasın. Yeşil alanlar oluşturulsun. Yaşam alanlarına ihtiyacımız var. Piknik, spor yapılacak alanlara ihtiyaç var. Üçüncüsü üniversite. Demokrasi Üniversitesi’ne 80hektarlık alanın verilmesinden yanayız. Üniversite kültürünün ve yaşamının ilçeye gelmesi gerekiyor. Bina ve sınıflar değildir üniversite yaşamı kültürünü de getirir ekonomisine de katkı verir. Bu konuyla ilgili olarak oranın bir kısmının TOKİ’ye verilmesi bir kısmının üniversite alanı olarak verilmesini istiyorlar. Biz tamamının üniversite kampüsü haline getirilmesini istiyoruz.

 

Kaymakamlık önündeki çukur kent meydanı olmalı
Kaymakamlığın orada 20 yıldır çukur var. Orası kötü. Basmane çukuru gibi. Bu çukurun da artık oradan kaldırılarak yerel yönetime verilerek altı otopark üstü kent meydanı haline getirilmeli. Bunun için de çalışıp kamuoyu oluşturacağız. Karabağlar’da sorunlara hakimiz, yerel yönetimle uyum içindeyiz. Yaptıklarımızı halka anlatıyoruz. Eksiklikleri de gerekli kurumlara iletiyoruz. İki dönemdir çalışıyoruz. Karabağlar’da birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir örgüt yapısıyla çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.

 

Demokratik yarış olmalı ama kırgınlık ve ayrışmaya yol açmamalı
Parti içi demokrasi mutlaka olmalı. Parti içerisinde partinin dikey örgütlenmesinin delegelikten başladığını partililerimiz biliyor. Demokratik yarış partiye dinamizm getirir. Ama kırgınlıklara ve ayrışmaya yol açmamalı. Genel başkanımızın önderliğinde adalet yürüyüşüyle başlayan yeni siyaset dilinin oluşması partiye de yansıdı. Karabağlar ilçe örgütüne duyarlılıkları nedeniyle gönülden teşekkür ediyorum, onlarla onur ve gurur duyuyorum.

Partimize kendi binamızı kazandırdık
Ben ilk dönemde göreve geldiğimde uzun ve kısa vadeli hedefler koymuştum. Kısa vadede ilçe örgütümüzün fiziki binasının yetersiz olduğunu öngörmüştüm. Kiralık büyük bir yere geçmiştik ama uzun vadede ilçe örgütümüze mülk kazandırmamız gerektiğini düşünmüştüm. Yerel seçimlerde meclis üyesi ve belediye başkan adaylarımızdan bağış aldık, fon hesabı oluşturduk. Bir miktar burada para topladık. Bir miktar da genel merkezimizden katkı alarak güzel bir yerde, merkezi konumda bir yer satın aldık. Emek veren, katkı koyan tüm partili yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onur duyuyorum.

 

Karabağlar’da ranta izin vermeyeceğiz
Yapmak istediklerimiz daha var. Ama bunları daha da geliştirerek yapmamız gerekiyor. Mutlaka örgütlenmeyi yerele yaymak gerektiğini düşünüyorum. İkinci dönem örgüt olarak ilk kez Karabağlar İlçe Örgütü Stratejik Planı hazırladık. Bizden önce görev yapan her kademeden arkadaşlarımıza danıştık, fikirlerini aldık. Daha sonra ARGE birimimizle seçmen analizlerini yaptık. Bunlar elimizde veri olarak var. Mahallelerde örgütlenme çalışmalarında faydalanacağız. Her mahallenin kendine özgü yapısı var. Önümüze bir yol haritası çıkardık. Bunun sonucunu da son yerel seçimlerdeki başarıyla gördük. Karabağlar’da ranta izin vermeyeceğiz. Orada bir gelecek, artı değer olacaksa bu orada yaşayan insanlarla olacaktır anlayışıyla hareket ediyoruz. Oyunu en fazla arttıran ilk beş ilçeden biri olduk. Partimiz ve partimiz dışındaki demokrasi güçlerine de teşekkür ediyoruz.

 

Karabağlar’ı ve işini iyi bilen başkanımız var
İlçe örgütüyle belediyemiz uyumlu. Herkes kendi çalışma alanlarının bilincinde olmalı. Bunun temelinde de ilçe örgütünün ekonomik özgürlüğünün olması yatıyor. Biz ilk dönemde ilçe örgütümüzün ekonomik durumunu düzeltmeye çalıştık. Her ay panoya ilçenin mali durumunu asıyoruz. Ekonomik bağımsızlığın olursa kimden emir almazsın. Belediyeyle eşgüdümlü ve uyumlu çalışmak önemli. Herkese ayrım yapmadan tüm insanlara hizmet etmeliyiz. Oradaki görevlerimizin ne olduğunu iyi biliyoruz. Parti olarak bizim partimizin başkanı olduğu için tabiki denetleriz. Partinin programı ve görüş açısı doğrultusunda aksaklık varsa doğru iletişimle saygı ve sevgi çerçevesinde iletiriz. Karabağlar’ı bilen, ortak akılla hareket eden, işini bilen bir başkan ve ekibi var. Onlara huzurlarınızda başarılar diliyorum. Karabağlar’ın yaşam standardını nasıl yükseltebiliriz diye çalışacağız.

 

Rakip adayımıza başarılar diliyorum
Mehmet Türkbay arkadaşımız çok değerli bir arkadaşımız. Parti büyüğümüzdür. Her kademede emek vermiştir. İki dönem kendisiyle emek verdik. Bu bir hizmet yarışıdır. Arkadaşımıza başarılar diliyorum. Ayrışmadan demokrasi şölenine çevireceğiz kongremizi. Kazanan kaybeden yok. Kazanan CHP Karabağlar İlçe Örgütü olacak. Başarılar diliyorum.

 

İl başkanını başarılı buluyorum
İl Başkanımızla bu dönemde birlikte yol yürüdük. Başarılı, herkesi kucaklayan bir il başkanlığı süreci yaşadık. Deniz Başkanımızı destekleyerek gelmiştik geçen dönemde. Başarılı buluyorum ben şahsen.

 

İttifakı biz öncesinde yapmıştık
80 sonrası toplumu kimlik, etnik köken, yaşam biçimi ve inanç temelinde ayrıştırarak bizleri bölüp parçalayıp yönetmeye çalışıyor. İktidar ekonomik olarak daha yoksullaştırdı toplumu. Çarşı pazarda inanlar alışveriş yapamaz hale geldi. Tüm insanlarımız hak hukuk adaletin olduğu bir ülkede yaşamak istiyor. Millet ittifakının oluşmasında biz de Karabağlar’da referandum öncesinden başlayarak bizim dışımızdaki partilerle görüşmeye başlamıştık. Biz tabanda ittifakı yaparsa tavanda zaten ittifak olur demiştik. Genel ve yerel seçimlerde de zirve yaptık sonuçlarda. İnsanların kutsal değerleri istismar edilmesi sorunları çözmüyor. Tüketim değil üreten toplum yaratacak öncü güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.