Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ın talibi Karadağ projelerini Beyaz Masa'ya anlattı

CHP Konak'ın talibi Karadağ projelerini Beyaz Masa'ya anlattı

TV35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programına konuk olan CHP Konak İlçe Başkan Adayı Ahmet Karadağ, adaylık sürecini ve başkan seçilmesi durumunda neler yapacağını anlattı. CHP Konak'ın talibi Karadağ Beyaz Masa'ya anlattı

  • Ege Postası
  • 18.12.2019 - 09:56

EGEPOSTASI - Parti büyükleri ve platformların da desteğini alarak aday olma kararını verdiğini belirten CHP Konak İlçe Başkan Adayı Ahmet Karadağ, kazanması durumunda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile uyum içinde çalışacağını söyledi.

İlçe başkan adayı Ahmet Karadağ, “Abdül bey tecrübeli bir başkanımız. Sayın başkanın başarısını daha ileri taşımak adına örgüt olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Daha iyisini yaparız
Başkan adaylığı gerekçesini “daha iyisini yapma” olarak açıklayan CHP Konak İlçe Başkan Adayı Ahmet Karadağ, “Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Hafta sonu da noktalanacak, yeni yönetim gelecek. O konuda bir problem görmüyorum. Daha iyisini yapmak için yola çıktım. Çıtayı daha yükseğe götürmek istiyoruz. Performansta bir eksiklik yok. Daha iyisini yaparız diyoruz sadece” diye konuştu.

Destek veren kişi ve gruplara teşekkür
Çeşitli grupların da desteğini alan Konak İlçe Başkan Adayı Ahmet Karadağ, “Yalı grubu benim içinde olduğum bir siyasi gruptur. Ben de Yalı’dayım. Göztepe delegesiyim aynı zamanda. O bir platform. Birçok adayın kendisini taktim ettiği bir platform. Onlar da yemek düzenlemişti. Gıyabında beni destekleme kararı almışlardı. Onun gibi birçok grup da var. Onlar da destekleme kararı almıştı. Bunların hepsini topladık. Bu grupları, delegasyonu toplantıya davet ettik. Orada adaylığıma destek oldu. Birden fazla kişi ve grubun desteğini alarak adaylık açıklamamı yaptım. Göztepe delegesi olarak desteklemelerini isterim tabi. Destek veren tüm kişi ve gruplara ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:
Urla Belediye Başkanımızın tutuklanmasını değerlendirmeden önce kişisel kanaatimi söyleyeyim: seçimle gelen seçimle gitmeli. Demokrasi kan kaybediyor. FETÖ bağlantısı vardır yoktur bilemem. Soruşturma sürecinde ortaya çıkacaktır ama benim genel yaklaşımım bu konuda, ülkemizde kayyum atamaları da oluyor birçok yerde, seçim öncesi adaylık sürecinde her adayın doğal olarak müracaatı var. O süreçte bir aykırılık, olumsuzluk var ise, o süreçte değerlendirilip aday olmaları engellenirse daha iyi olur. Ülke bu tür şeyleri yaşamaktan kurtulur diye düşünüyorum. Şu örgütle bağlantısı var aday olamaz dendiğinde kimse itiraz edemez. Hepimiz rahatlarız. Göreve geldikten sonra Burak Başkan aday iken yok böyle bir şey. FETÖ ile bağlantısı var ise adaylık sürecinde engellenseydi daha iyi olurdu. Hangi partiden olursa olsun ülke içinde yasal ve siyasal mücadele veren herkese aynı şey uygulanmalı. Seçimle gelen seçimle gitmeli.

İl başkanımızın açıklamalarının yanındayız
İl başkanımız sayın Deniz Yücel de açıklamasını yaptı. Gelişmeler çok hızlı. İl başkanımızın açıklamalarının arkasındayız, birlikteyiz. Yorum yapmak erken yeni bir olay.

Bana görev tevdisi yaptılar
Rahmetli Ahmet Piriştina döneminde İZBETON’da genel müdür yardımcılığı görevinde bulundum. Özel sektörden geliyorum, inşaat mühendisiyim. Rahmetli başkan teklif etmişti. SODEP’in, CHP’nin de üyesiydim. Konak Belediyes’nde Marbel ve Konbel’de görev yaptım. Konak Belediyesi’nde grup başkan vekilliğim oldu. Büyükşehir belediyesi meclis üyeliğim de oldu. Bunlar birbirini tamamlayan şeyler. Ardından ilçe başkan adaylığı sürecim gelişti. Partinin emektarı değerli başkanlık ve milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmış birçok üstadın bir iktidara giden ivmemiz var, iktidara gidiyoruz, deneyimli, eski bütün arkadaşlara bir görev tevdisi yaparak bana bu görevi sundular. Biz de görev olarak kabul ettik ilçe başkanlığı adaylığını.

Elimizden ne geliyorsa yapacağız
Ülkede ekonomik, sıkıntı, adalet  sıkıntısı var. Tüm bunlarda ortaya çıkan son seçimlerdeki sonuçlar var. Adana, Ankara, İstanbul gibi birçok büyükşehir belediyesini kazanmamız iktidara yürüyüşümüzün en büyük göstergesi. Almış olduğumuz oyu daha da ileriye götürüp iktidarla taçlandırmalıyız. Bunun da en alt birimi ilçe başkanlığı. Elimizden ne geliyorsa yapacağız.



Parti içi çekişmeler zarar veriyor
Seçim gününe kadar olacağına inanmıyorum. Parti içi çekişmeler partimize zarar veriyor. Delegenin istediği de bu değil. Enerjimizi daha farklı yerlere taşımalıyız. Bugüne kadar bir tartışma olmadı. Pazar günü seçimimiz var. Olacağına inanmıyorum. Kendi adıma da o sözü verdim. Gerek de yok. Amacımız bu değil. Neticede parti içi bir yarış. 113 mahallemiz var. Bu üyelerin kendi içindeki temsilcisi olan delegeler var. Mahalle delegelerinin bir tercihi söz konusu olacak. Şu anda iki aday söz konusu. Biri Çağrı arkadaşımız ve ben. Tek söz sahibi delegedir. Delegelerin hür iradesiyle vereceği kararı kabul edeceğiz.

Gençlerin ve kadınların sayısını arttırmalıyız
Gençler partide çoğalmalı. Bu anlamda üye yapılanması konusunda bir özeleştiri yapmamız lazım. Önce kendimizden başlamamız lazım. Gençleri ve kadınları öncelikle partiye üye olmaları konusunda ikna etmeliyiz. Eski ilgi yok. Bu ilgiyi arttırmamız lazım. Yapacaklarımızı daha iyi anlatıp onların da katkı koymasını isteyeceğiz. Onların çoğalması sahiplenmelerini de getirir. Genç ve kadınların sayısını arttırmak çok çok iyi olur. Yıllardır üye sayımızda artmayan bir çizgimiz var. Bunu arttırmak zorundayız. Bu hepimizin görevi. Oyunu veriyor ama üye olmasın. Doğru bulmuyorum. Üye olması kendini sorumlu hissetmesini sağlar, önerilerde bulunur, var olan sistemin içine girer. Sistemin içine girmeyen genci alıp görevlendirmek farklı. Gençleri ve kadınları önce mutfağa sokacağız.

Daha iyisini yapmak için yola çıktım
Şu anda arkadaşlarımız çalışıyor. Şakir Başak başkan seçilmişti, arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Hafta sonu da noktalanacak, yeni yönetim gelecek. O konuda bir problem görmüyorum. Daha iyisini yapmak için yola çıktım. Çıtayı daha yükseğe götürmek istiyoruz. Performansta bir eksiklik yok. Daha iyisini yaparız diyoruz sadece.

Uzak bir yerde mi kuracaktım'
Neden ilin altında seçim bürosu tuttunuz dendi. Uzak bir yerde mi kuracaktı? İlçeye de ile de yakın oldu. Gayet de iyi oldu. Partililerimiz daha rahat geliyor. Mahalle toplantıları oluyor. Daha yakın tanımak için toplantılar yapıyoruz. Onlara da gidip geliyoruz. Birçok yere ulaştık. Daha dört günlük süreç var, devam edeceğiz.

Konak demek İzmir demek
Konak nüfusu itibariyle büyük. Nüfusu azalan bir ilçemiz. Geçmişte 7 ilçeye bakardık. Bölünerek bugünlere geldik. En son yaklaşık 355 bin nüfusa sahip bir yer. İzmir nüfusunun en az 2 milyonunun olduğu bir yer ama aynı zamanda. Beşiktaş ve Ankara Çankaya gibi. Kendi kabuğuna sığmayan, her türlü rengi, kültürü, düşünceyi bünyesinde barındıran değerli bir ilçe. O yüzden sorumluluğu çok çok fazla. Sekiz tane değişik inanç yerinin birarada olduğu bir yapılanma var Agora’da. Dünyada bunun örneği çok az. Konak İzmir demek aynı zamanda. Konak İzmir’in kalbidir.

Başkanın başarısını daha ileriye taşımak için…
Kent estetiği ve yapılanması açısından yapıların yüzde 80’i Konak’tadır. Yaşayan insanların kent ile bağlantılarında yerel yönetimlerin büyük sorumluluğu var. 355 bin nüfuslu ilçenin çöp miktarını düşünün. Konak en az 8 10 kat fazla çöp topluyor. Yerel yönetimlerle ilgili beklentisi de yüksek. İş hayatı burada, devlet kurumları burada, üst düzey devlet protokolü burada. Dolayısıyla beklentiler çok yüksek. Dışarıdan gelen ziyaretçilerin hemen hemen yüzde 80’inin uğradığı bir ilçe aynı zamanda Konak. Dolayısıyla yerel yönetimin çok güçlü ve başarılı olması gerekiyor. Abdül bey tecrübeli bir başkanımız. Sayın başkanın başarısını daha ileri taşımak adına örgüt olarak her türlü desteği vereceğiz.

Delegeyi yönlendirmek doğru değil
Abdül Başkanı ziyaret ettim. Bana başarı dileklerini iletmişti. Yansımasına yorum yapamam tabi. Kim seçilirse seçilsin onunla birlikte çalışacağız dedi. Aksi düşünülemez zaten. Ben zaten belediye başkanlarının genel merkezin de açık beyanları var, delege üzerinde baskılı olmalarını veya yandaş olmalarını doğru bulmuyorum. Belediye başkanı icraattan sorumludur. Delegeyi herhangi şekilde baskı altına almak ve yönlendirmek doğru değil. Yaptığını söylemiyorum.

Tek söz sahibi delegelerdir
Tek söz sahibi delegelerdir. Konak ilçenin delegeleri de çok bilinçlidir. Bilinç düzeyi yüksektir. Delegenin takdirine bırakıyorum. Nasıl takdir ederse doğrudur. Son söz onlarındır.

İl delegesi kimi isterse o başkan olur
Basına bu tür şeylerin yansıması doğru olmuyor. Sanki il başkanlığı yarışı tek kişiyle geçecek gibi bir basına yansımalar var. Sayın il başkanıyla görüş alışverişimiz oluyor. Bizim il başkanımız şu anda. Karşısına bir aday çıkar ve yarış olursa oradaki söz sahibi de il delegeleridir. İl delegesi kimi isterse o olur. Ben gayet memnunum. Şimdiden birtakım isimleri kullanarak o onu destekliyor desteklemiyor polemiklerini doğru bulmuyorum.

 

Yalı grubu destek kararı aldı
Yalı grubu benim içinde olduğum bir siyasi gruptur. Ben de Yalı’dayım. Göztepe delegesiyim aynı zamanda. O bir platform. Birçok adayın kendisini taktim ettiği bir platform. Onlar da yemek düzenlemişti. Gıyabında beni destekleme kararı almışlardı. Onun gibi birçok grup da var. Onlar da destekleme kararı almıştı. Bunların hepsini topladık. Bu grupları, delegasyonu toplantıya davet ettik. Orada adaylığıma destek oldu. Birden fazla kişi ve grubun desteğini alarak adaylık açıklamamı yaptım. Göztepe delegesi olarak desteklemelerini isterim tabi. Destek veren tüm kişi ve gruplara ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Ben inşaat mühendisi, başkan mimar
Bence olumlu anlamda olur. Ben inşaat mühendisiyim, başkan mimar. Kentteki en büyük sorunlardan biri yapılar. Kentsel dönüşüm, tarihi yapıların korunması, aslına uygun restorasyon, park, yeşil alan problemlerimiz var. İnşaat veya mimarlık veya kent estetiği yerel yönetimin ana görevlerinden. Bu sorunları tartışırken bu konuda eğitimli olmam tabi ki fayda getirir. Başkanımızın mimar olması da kent adına, Konak adına daha kısa yoldan daha iyi sonuçlar elde etme açısından iyi olur diye düşünüyorum.

 

Ülkemizde çok ciddi sorunlar var. Kara para aklama konusunda Türkiye’ye ciddi uyarılar var. İsimlerde yanılma olmasın ama Türkiye gerekli tedbirleri almasa Türkiye’nin gri listeye alınması söz konusu olur. Bu hoş değil. Bu ülke bizim. Ben bu olayı çok ciddi buluyorum. Uluslararası yatırımcıyı öteler bu durum. İşsizlik hali hazırda büyük sorun. Yatırımcıyı çekmeliyiz ki işsizliği çözelim. Sosyal yardımlarla işsizlik çözülmez. Üretimi arttırmak, sanayimizi ve bilgi teknolojilerini, iletişim sistemlerini geliştirmeliyiz. Ülkemizi kalıcı, güvenilir, hukuk ve adalet sisteminin güçlü olduğu bir noktaya tekrar getirmeliyiz. Ekonomi herşey demektir. Ekonomi güçlü olursa insanlar da mutlu olur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.