Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Kınık'ta kongreye doğru: Kulislerde neler konuşuluyor?

CHP Kınık'ta kongreye doğru: Kulislerde neler konuşuluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın Kınık için kongre tarihini belirlemesinin ardından gözler, yaşanılan istifalarla gündeme gelen CHP Kınık’ta başkanlık görevi için kimlerin aday olacağına çevrildi. İlçede adaylık için henüz net bir isim konuşulmazken başkanlık görevinden istifa eden ilçe eski başkanı İsmail Yılmaz’ın destekleyeceği adayın, delegelerinin oyunun çoğunu alacağı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 14.07.2021 - 15:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  CHP Kınık’ta geçtiğimiz aylarda Kınık İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz'ın görevinden istifa etmesiyle ilçede çalkantılı bir süreç başlamıştı.

Yılmaz’ın istifasının ardından ilçe yönetimi kendi içinde seçim yaparak Örgüt Yönetiminden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocabaş'ı ilçe başkanı olarak seçmişti.

Kocabaş’ın ilçe başkanlığına gelmesinin ardından il yönetimi ile ilçe arasında yaşanan uyuşmazlıklar nedeniyle Kocabaş ve ilçe yönetiminde bulunan 13 kişiden 11’i görevlerinden istifa etmişlerdi.

Yaşanan gelişmelerin ardından, MYK kararıyla ilçeye 2019 yılında Kınık İlçe Başkan adayı olan Ahmet Kanat başkanlığında 5 kişilik geçici bir yönetim atanmıştı.

Öte yandan; MYK’nın salgın nedeniyle ertelediği olağanüstü kongrelerin yapılması talimatı vermesiyle birlikte İl Başkanlığı 15 Ağustos Pazar günü Kınık İlçe Kongresi’nin yapılmasına karar verdi.

Kongre tarihinin belirlenmesinin ardından gözler başkanlık için kimlerin aday olacağına çevrildi.

Edinilen bilgilere göre; parti kulislerinde Hüseyin Kocabaş’ın başkanlık için aday olmayacağı konuşuluyor.

İstifa eden ilçe eski başkanı İsmail Yılmaz’ın aday olmayacağı öğrenilirken, Yılmaz’ın desteğini vereceği adayın, delegelerin çoğunun oyunu almasının beklendiği ifade edildi.
 
Öte yandan geçici yönetimin başında olan Ahmet Kanat’ın ise aday olma konusunda ısrarcı olmadığı, delegelerin adaylığı noktasında ortak uzlaşı sağlamaları durumunda aday olacağı belirtildi. İlçe yönetiminin ise görev yaptığı süre boyunca Kanat’tan memnun kaldıkları öğrenildi.  
 
Ayrıca ilçe örgütünün yaşanılan süreçlerin ardından kongrede çekişme olmasını istemediği ve kongreye tek adayla gidilmesine sıcak baktıkları belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.