Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyak’da ‘tepkili’ Danışma Kurulu

CHP Karşıyak’da ‘tepkili’ Danışma Kurulu

CHP Karşıyaka Danışma Kurulu dün gerçekleştirildi. Kurula CHP İzmir örgütünden birçok ismin kurula katılmaması oldu damgasını vurdu. Kurucu İlçe Başkanı Cevat Durak başta olmak üzere, birçok ilçe yöneticisi ve eski ilçe yöneticisinin kurula katılmaması ilçe yönetimi ve örgüt arasında sorunlar olduğu iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2021 - 14:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Karşıyaka Danışma Kurulu dün gerçekleştirildi. Kurula damgasını vuran konu ise  CHP İzmir örgütünden birçok ismin kurula katılmaması oldu.

Kurula, İlçe Başkanı Serdar Koç’un yanı sıra; yalnızca CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar ve İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan katıldı.

Kurula, Kurucu İlçe Başkanı ve iki dönem belediye başkanlığı görevini yapan Cevat Durak başta olmak üzere, eski ilçe başkanlarından Adnan Alabay, Uğur Yıldırım, Ali Karaege, eski belediye başkanlarından Hüseyin Mutlu Akpınar, Cihan Türsen ile Abdullah Engin, Rıfat Özer, Hüseyin Çalışkan, gibi partinin ilçedeki önde gelen isimlerinin yanında 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir’in de katılmaması dikkat çekti.

Örgütten yalnızca bir milletvekilinin katılması ve geçmiş dönem milletvekillerinden bir ismin dahi katılmaması ve katılımın düşük seviyede kalması İlçe Başkanı Koç ve örgüt arasında sorunlar olduğu iddialarını bir kez daha gündeme getirdi.

Danışma Kurulu’na katılımın oldukça az olması ilçe yönetimine ilişkin iddiaları gündeme getirirken, kurucu ilçe başkanı da dahil olmak üzere hiçbir eski yöneticinin aranıp davet edilmediği ileri sürüldü. Eski ilçe başkanlarının ve yöneticilerinin kurula katılmamasında davet edilmemelerinin etkili olduğu belirtilirken Danışma Kurulu’nun Pazar günü sabah saat 10.00’da gerçekleştirilmesinin de tepki topladığı belirtildi. 

Öte yandan; kurula mevcut birçok yöneticinin katılmamasında İlçe Başkanı Koç’un göreve geldiği günden bugüne takındığı tavrın ve uyguladığı stratejilerin de etkili olduğu aktarıldı.

Ayrıca bir diğer konu olarak; İlçe Başkanı Koç’un göreve geldiğinden bu yana mahalle temsilcilerini seçimle göreve getireceğini söyleyip sözünü tutmaması gibi birçok konuda yanlış strateji izlediği ve yaklaşık 2 yıldır tüm yaşananlara tepki olarak birçok yönetici ve milletvekilinin kurula katılmadığı iddia edildi.

 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.