Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka Gençlik'ten mumlu protesto

CHP Karşıyaka Gençlik'ten mumlu protesto

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Gençlik Kolları; son günlerde ekonomide yaşanan dalgalanmalar, zam uygulamaları üzerinden hükümete yüklendi. Ayrıca gençler kalıcı yaz saati uygulamasını da protesto etme amacıyla, İzmir'in Karşıyaka Çarşı’daki vatandaşlara mum dağıttı.

  • Ege Postası
  • 03.12.2021 - 17:04

Son günlerde dolar kurunun artışı ile birlikte ekonomide meydana gelen dalgalanmalar ve buna bağlı olarak her gün güncellenen zam uygulamaları vatandaşlardan tepki görmeye devam ediyor. Ülkenin belli noktalarında düzenlenen protesto eylemlerinden bir tanesi de Karşıyaka Çarşı’da gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi gençlik Kolları, mevcut ekonomik yönetimi protesto etti. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen gençler, daha önceden hazırladıkları pankartlar ve attıkları sloganlar ile hükümeti eleştirdi. Kalıcı yaz saati uygulamasının da vatandaşı karanlığa mahkum ettiğini, bir de üstüne elektrik zamlarının milleti iyice çıkmaza sürüklediğini belirten gençler, çarşıdaki vatandaşlara ‘Kısa zaman içerisinde ihtiyacınız olabilir’ diyerek mum dağıttı. Etkinliğe CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Cevat Eren Arslan ve Akın Geyik, CHP Karşıyaka Gençlik Kolları yöneticiler, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“VAHİM BİR DURUMUN İÇİNDEYİZ”

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır açıklamasında şunları kaydetti: “Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada küresel ısınmanın sonucu olarak yenilenebilir enerji kaynaklarından yeterli üretim sağlanamadığı için iklim krizinin getirisi olarak doğalgaz enerji üretiminin daha fazla yapılacağını belirterek bunun zam olarak fiyatlara yansıyabileceğini belirmişti. Buraya kadar her şey normal, evrensel iklim krizini doğrultusunda yaşanan zamlar görülmekte. Ancak bilmemiz gereken ve insanlara açıklamamız gereken bazı noktalar var. Bunlardan bir tanesi de su; öncelikle biz bu mumları neden dağıtıyoruz? Çünkü geçen sene yaşanan elektrik ve enerjı krizlerinin önüne geçebilmek için zaman zaman elektrik kesintileri yapılmıştı. Bu elektrik kesintilerinin bu sene daha fazla yapılacağını da ön gördüğümüz için sizlere gaz yağı almak yerine mum dağıtmayı tercih ettik. Bu mumları kriz anında kullanabilmek açısından ne yazık ki bu acınası durumu bu şekilde tolere etmeye çalışıyoruz. Her açıdan bizi karanlığa mahkum etmeye çalışan iktidara karşı tepkimizi gösteriyor, sizlere içinde bulunduğumuz vahim durumun önemini anlatmaya çalışıyoruz.”

BİRİLERİ CEBİNİ DOLDURUYOR, HALK YOKSULLUĞA MAHKUM KALIYOR

İnanır konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bunun dışında doğal gaz üretimi ve doğalgazın ülkemizdeki üretim temsiliyeti konusunda bazı sorunlar, bazı soru işaretlerimiz var. Doğalgazın ülkemizdeki üretimi ve satışıyla ilgili bazı soru işaretlerimiz  var çünkü ülkemizin şu anda mevcut kış saati uygulamasına gecmemıs olmasından dolayı iki saat fazladan karanlıkta kalıyoruz. Fazladan karanlıkta kaldığımızda harcadığımız enerji ve elektrik yine devletin kasasına girmektedir. Bu devletin kasasına girerken doğalgazdan üretilen elektrik Avrupa’da dünyanın her yerinde herkes tarafından 120 Euroya alınabilirken, yine devlet tarafından bize 200 euroya mal ediliyor. Avrupa’ya nazaran iki katı fiyat ödüyoruz bunun yanı sıra bunu bize satan şirket yavru vatanımız, ikinci vatanımız dediğimiz, milli dediğimiz Socar yani Azerbaycan şirketidir.Socarı Türkmenistan üzerinden Rusya’dan bize ulaştırdığı doğalgazda Türkmenistan yüzde 20, Azerbaycan yüzde 40, Rusya yüzde 40 almaktadır ve Türkiye'de temsilcileri de kendı payını almaktadır. İşin enteresan kısmı Türkiye’deki temsilci kişiler Socar’ın Türkiye distribütörleri Bilal Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan ve elbette beşli çete. Bunları içerisinde de Fettah Tamince ve Mustafa Erdoğan, Ali Tamince, Recep Tayyip Erdoğan, Berat Albayrak, Ziya İlgen, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Celal Koloğlu, Ethem Sancak gibi isimler var. Bunlar Türkiye’nin ithal ettiği insanlar, Rusya üstünden gelen insanlar. Fiyatların Avrupa’da 10 Dolar, Türkiye’de 240 Dolar olmasının nedeni budur. Aradaki fark milli grubumuzdur. Yaşanan tüm krizlerin her köşesinden yandaşların yakınları bir şekilde kazanç sağlayarak çıkıyor olmasından bıktık.” 

GELİYOR GELMEKTE OLAN

CHP iktidarında bu zulmün biteceğini dile getiren İnanır, “Televizyona her çıktıklarında bundan 50 yıl öncesini örnek göstererek gaz yağı kuyruklarından, ekmek kuyruklarından, tüp kuyruklarının bahseden Recep Tayyip Erdoğan bunların her birini 21. yüzyılda ülkemize de yaşatmıştır. Şu anda gaz yağı almayacak pozisyona gelmek üzereyiz ve bunların nedeni de az önce anlattığımız çıkar ilişkileridir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi; ‘Geliyor Gelmekte Olan’ Bu zulüm, sömürgecilik bitecek; bu sömürgeciliğin karşısında o aile şirketleri bitecek, beşli çete bitecek. Beşli çetenin bu zamana kadar yaptığı her şey yargı önünde incelenecek” şeklinde konuştu. 

Gençler etkinliği sosyal medyaya taşıdı. Konuya ilişkin twitter çalışması gerçekleştiren CHP’li gençler, hükümeti eleştiren twitleriyle sosyal medyayı salladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.