Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar’da o meclis üyelerinden Türkbay’a tepki: Gündemi boş yere meşgul ediyor

CHP Karabağlar’da o meclis üyelerinden Türkbay’a tepki: Gündemi boş yere meşgul ediyor

Karabağlar’da bazı CHP’li meclis üyelerinin Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da katıldığı yemekli buluşmayla ilgili İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın yaptığı açıklamalara tepki geldi. Yemeğe katılan meclis üyelerinden bazıları açıklama yaptı. Yazılı yapılan açıklamada “Tamamen spontane gelişen bir dost buluşmasını basına servis ederek kamuoyu gündemini boş yere meşgul etmişlerdir. Bu gibi konularla gündemi meşgul etmenin ne halkımıza ne de partimize bir şey katmayacağının bilincindeyiz” denildi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2020 - 21:00

EGEPOSTASI- Karabağlar’da bazı CHP’li meclis üyelerinin Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da katıldığı yemekli buluşmayı İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın gündeme taşıyıp basına demeç vermesi ilçede kriz yarattı. İlçe Başkanı Türkbay’ın gündemi boş yere meşgul ettiğini belirten meclis üyeleri Türkbay’ı sorumlu davranmaya davet etti.

Yemekle ilgili İlçe Başkanı Türkbay basına verdiği demeçte, “Belediye başkanı ve bazı meclis üyeleri yemekli bir buluşma gerçekleştirmiş. Bazı arkadaşlarımız çağrılmamış. Partide belli mevkideki arkadaşların hassas konularda dikkatli olması lazım. Biz birliğin sağlanması gerektiğine inanıyoruz ancak bu şekilde olmaz. Hassas süreçteyiz. Ayrıştırma hoş değil. Yemek yapılıyorsa tüm meclis üyeleri çağrılması lazımdı.” demişti.

Buluşmaya katılan bazı meclis üyeleri isim vermeden İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Karabağlar Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır öncülüğünde meclis üyeleri Murat Baran Uygun, İnan Karakoyun, Selami İyier, Baki Durmuş ve Dila Koyurga imzalı açıklamada, “24.09.2020 tarihinde meclis üyesi arkadaşlarımız ile tamamen spontane gelişen yemekli bir buluşma gerçekleştirdik. Resmi hiçbir yanı bulunmayan bu buluşmaya Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu’nu da davet ettik ve kendisi de teveccüh göstererek programı uygun olması sebebi ile aramıza katıldı. Bu tür dost buluşmaları, halk arasında da sıkça yapılan olağan buluşmalardandır.” denildi.

Açıklamanın devamında; Ancak ne yazık ki kim tarafından servis edildiğini anlayamadığımız bu buluşma, maksatlı bir biçimde yerel basına servis edilmiş,  kamuoyu gündemi de boş yere meşgul edilmiştir. Bizler, sıradan bir arkadaş buluşmasının parti içi soruna dönüştürülmesini üzüntü ve kaygı ile takip ettik. Geçmişte sosyal medya üzerinden arkadaşlarımız tarafından paylaşılan “kahvaltı”, yemek ya da buluşmaları gördüğümüzde bizler hiçbir zaman serzenişlerde bulunup, basına demeçler vermeye koşturmadık. Çünkü bu gibi konularla gündemi meşgul etmenin ne halkımıza ne de partimize bir şey katmayacağının bilincindeydik.  Tabiidir ki ilerleyen dönemlerde yine böyle buluşmalar olabilir, yine katılan-katılamayan arkadaşlarımız olabilir. Her defasında katılan katılamayanlar üzerinden bir niyet okuma mı yapılaca? Kaldı ki bir buluşma programı yapıldığında kimlerin katılacağı konusu doğaldır ki tamamen programı yapan kişilere aittir. Bu kişilerinde birilerine sormak gibi bir zorunluluğu yoktur. Bu yüzden olumsuz eleştirilere maruz bırakmaya da kimsenin hakkı yoktur.

CHP hızla iktidara doğru koşarken, belediyemiz ve belediyelerimiz pandemi sürecinde destanlar yazarken, halk sağlık ve geçim sıkıntısı ile boğuşurken bir grup meclis üyesinin bir araya gelmesini gündem etmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı görüşündeyiz. Kamuoyunu böyle bir konu ile meşgul edenler adına değerli halkımızdan özür diliyor, gündem haline getirenleri de daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.