Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmirli kadınlardan ‘Elmalı’ kararına sert tepki

CHP İzmirli kadınlardan ‘Elmalı’ kararına sert tepki

İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar; Antalya Elmalı’da çocuklarını istismar eden anne ve üvey baba hakkında tahliye kararı vermesine tepki gösterdi. Yaşanan taciz ve istismar olayların arttığına dikkat çeken Başkan Uçar, İstanbul Sözleşmesi’nin imzacısı olmaktan özellikle böyle bir dönemde ayrılmanın yanlış bir karar olduğuna değindi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karardan dönülmesi için çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 30.06.2021 - 12:45

EGEPOSTASI- 2019'da o dönem de biri 6, diğer 9 yaşında olan iki çocuk anneleri ve üvey babaları tarafından taciz ve istismara maruz kaldıkları haberleri gündemi sarsmıştı. Geçen yıl Haziran ayında, çocukların babaannesinin Balıkesir'de savcılığa giderek o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, anneleri Merve A. ve eşi Rahmi A.'dan şikayetçi olmasıyla ortaya çıkmıştı.

Öte yandan; Antalya Elmalı’da taciz ve istismara maruz kalan iki çocuğun Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme flaş bir kara imza atmış ve sanık olan anne ve üvey baba hakkında tahliye kararı vermişti.

Karar, kamuoyunda büyük tepki toplarken Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz ettiklerini açıklamıştı.

Alınan karara bir tepki de CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar’dan geldi. Uçar yaptığı açıklamada, çocuğa yönelik taciz ve istismarın normalleştirilmeye çalışıldığına dikkat çekerken İstanbul sözleşmesi vurgusu yaptı. 

“TOPLUMU, SONU KARANLIK OLAN BİR YOLA DOĞRU SÜRÜKLÜYORUZ”

Yaşanan olayların aile içi şiddeti ve tacizi engelleme amacı taşıyan ve bir gecede Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle imzacısı olmaktan çıktığımız İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Başkan Uçar, “Geleceğimiz olan çocuklarımız, en kıymetli yavrularımız, annelerinin gözbebekleri, babalarının prenses ve prensleri son yıllarda aile içinden, yakın çevrelerinden ve hatta ne yazık ki anne ve babalarından çirkin eylemler ve istismara varan davranış bozukluları ile karşı karşıyalar. Kadına karşı şiddeti engellemeye çalıştığımız şu günlerde her türlü şiddeti engellemeye yönelik olarak ilk imzacılarından olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi’nin ne kadar çok gerekli oldu bir kez daha ispatlanmış oldu. Her türü şiddete karşı olan uluslararası bir anlaşma olan İstanbul Sözleşmesi’nden ilk imzamızı çekerek toplumu, sonu karanlık olan bir yola doğru sürüklüyoruz” dedi.

“NASIL BİR ADALET SİSTEMİDİR?”

Yaşanan taciz olayına ilişkin verilen kararın kabul edilebilir bir yanı olmadığını belirten Başkan Uçar, “Ensar Vakıfları’ndaki rezaletler hala akıllarda iken dini özellikte olduğu söylenen diğer vakıf yurtlarında kız ve erkek öğrencilere yöneticiler tarafından yapılan taziz ve istismarlar hafızalarımızda tazeliğini korurken Antalya Elmalı’daki yargılamada istismarı çizimlerle anlatan çocukların, iki kardeşin annesi ve üvey babasının tahliye edilmesi vicdanlarımızı bir kere daha sızlatmış, kalplerimizi yaralamıştır. Nasıl bir adalet sistemidir? Açıkça orta yerde duran ve bizzat istismara uğrayan kardeşlerin açık anlatımlarına rağmen nasıl böylesine bir karar alınabiliyor? Toplum olarak son günlerde hayvanlara karşı da yapılan iğrençlikleri, işkenceleri ve vahşi uygulamaları televizyon ekranlarımızdan her gün izliyoruz. Kadınlarımızın, kızlarımızın artarak devam eden taciz, şiddet ve hatta öldürülmesi vakaları sadece üçüncü sayfa haberi şeklinde geçiştirilmeye çalışılıyor” 

“YARGI, SİYASİ BASKILARDAN UZAK KARALAR ALMALIDIR”

İstanbul sözleşmesi kararının geri çekilmesi çağrısında bulunan Başkan Uçar, şunları söyledi; “Bağımsızlığına inanmak istediğimiz yargı, siyasi baskılardan uzak karalar almalıdır. Cumhurbaşkanının tek başına her türlü şiddete karşı yaptırım maddeleri de içeren uluslararası İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi kararı derhal geriye çekilmeli ve ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyen bizlerin haklılığı kabul edilmelidir. Yaşam hak mücadelesi kadınlarımızın daha bilinçli olarak korunması yolunda attığımız örgütlü mücadelemizin adıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.