Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den ‘Saray’da eğlence’ tepkisi

CHP İzmir’den ‘Saray’da eğlence’ tepkisi

Ülke nüfusunun yüzde 50’sinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı ve her gün vatandaşların işsizlik ya da açlık nedeniyle intihar ettiği Türkiye’de geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen yemekli ve müzikli eğlence muhalefet tarafından sert bir dille eleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, vatandaşın yiyecek ekmek bulmakta zorlandığını söylerken seçimlerde hesabın sorulacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2020 - 14:53

EGEPOSTASI- Türkiye’nin gözü 4 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret görüşmeleri ve geçtiğimiz günlerde sona eren 2021 yılı mali bütçesi görüşmelerinde. Bir yandan şu anda yoksulluk sınırının altında olan asgari ücretin 2021 yılında kaç lira olacağı merak edilirken bir yandan da 2021 yılı mali bütçesi tartışmaları konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekilleri ve parti yöneticileri, görüşmelerde ülke nüfusunun yüzde 50’sinin yoksulluk sınırının altında yaşadığına dikkat çekerken vatandaşların kuru ekmek almaya dahi parası kalmadığını söyleyerek ülkedeki ekonomik krizin büyüklüğüne vurgu yaptı. 
Yaşanan tartışmaların ardından, ülke genelinde sınırlı karantina uygulanırken ve tüm etkinlikler iptal edilirken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen müzikli yemek eğlencesi muhalefetin tepkisini çekti.

CHP İzmir milletvekilleri, #yiyinefendileryiyin etiketiyle külliyedeki eğlenceyi sert bir dille eleştirdi.

ARSLAN: GEREKEN YANITI HALK İLK SEÇİMDE VERECEK

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, halkın yoksulluğuna dikkat çekerek, “Halka kuru ekmeği reva görenlerin, sofrasında bir tek kuş sütü eksik olmayanların, vatandaşın mutfağında tencere kaynıyor mu, kaynamıyor mu, umurunda değil. Gereken yanıtı halkımız ilk seçimde en ağır şekilde verecektir, kimsenin kuşkusu olmasın! #YiyinEfendilerYiyin” dedi.

BAYIR: KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, “Bir yanda; halkının çöpten yemek toplamasına kulak tıkayan, işsizlikten, açlıktan intihar eden vatandaşlarımızı görmezden gelenler, Diğer yanda ise; HAYAL KURMAYI bile unutturduğumuz Yakup. Keser döner sap döner, gün gelir devran döner” ifadelerini kullandı. 

KILIÇ: ESNAF DİYE BİR ŞEY KALMAMIŞ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, koronavirüs önlemlerine ve halkın yoksulluğuna dikkat çekerek, “Şahsım devletinde sıradan bir gün. Halk açlık, yokluk, sefalet içinde kuru ekmek yerken virüs ile mücadele eder. Düğün, eğlence, konser yasak. Esnaf diye bir şey kalmamış. Ama sarayda çalgı çengi! #YiyinEfendilerYiyin” dedi.

POLAT: AÇLIKTAN İNTİHAR ONLARA YABANCI GELİYOR

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, “Kuru ekmeğe muhtaçlığın ne demek olduğunu bilmiyorlar. İşsizlikten ve açlıktan intihar etmek onlara abartı geliyor. Bu devran böyle gelmedi, böyle gitmeyecek! Yoksulun lokmasını saraylara meze edenlerle hesaplaşacağız! #YiyinEfendilerYiyin” ifadeleriyle eğlenceye tepki gösterdi. 

ÖZKAN: SARAYLILARA HER ŞEY SERBEST

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, “Saraylılara her şey serbest. Bu görüntüyü kuru ekmeğe muhtaç edilen yurttaş, restoranlar kapandığı için işsiz kalan garson, mekanı kapatıldığı için kirasını ödeyemeyen esnaf, sahneye çıkamadığı için ekonomik güçlük yaşayan sanatçı, işsiz vatandaş kısaca herkes izlemeli” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.