Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den Romanlar için önemli adım

CHP İzmir’den Romanlar için önemli adım

Geçtiğimiz günlerde Roman stratejik planını hayata geçiren CHP izmir il örgütü dün yaptığı toplantıda  Engelsiz İzmir Sürekli Çalışma Grubu kurulması karırınıda aldı. Sosyal Politikalar ve Dezavantajlı Gruplardan sorumlu İzmir İl başkan yardımcısı Ahmet yıldız konuyla ilgi açıklamalarda bulundu

  • Ege Postası
  • 05.03.2021 - 14:51

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, dün haftalık olağan toplantıısnı gerçekeleştirdi. Toplantıda, ele alınan konulardan biri de Roman Strateji Grubu’nun çalışmaları olurken sosyal hizmet kapsamında Engelsiz İzmir Çalışma Sürekli Grubu kurulmasına da karar verildi. 
Sosyal Politikalar ve Dezavantajlı Gruplardan sorumlu İzmir İl başkan yardımcısı Ahmet yıldız konuyla ilgi açıklamalarda bulundu. 

Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal devlet anlayışı içerisinde toplumun tüm kesimlerine yönelik parti programları kapsamında sosyal politikalar gerçekleştirdiklerini söylerken, CHP İzmir İl örgütünün pandemi sürecinden etkilenen ve ekonominin kötüye gittiği bu süreçte toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında çalışmalar yaptığını dile getirdi. 

Romanlara Yönelik Eylem Planı doğrultusunda il bünyesinde sürekli çalışma grubu oluşturulduğunu ifade eden Yıldız,  bu çalışmaları İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yıldız Yılmaz ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Çetin Özdemir ve Aygül Eryılmaz’la birlikte yürüttüklerini aktardı. 

Çalışmalar kapsamında CHP li belediyelere ziyarete başladıklarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ziyaret gerçekleştirdiklerini, belediyelerin şu ana kadar yaptıkları çalışmaları, stratejik eylem planı kapsamında neler yapacakları hakkında bilgi alış verişinde bulunulduğunu ifade eden Yıldız, ziyaret ettikleri Büyük Şehir ve Konak Belediyesinin eylem planı kapsamında Eğitim -Sağlık- İstihdam-Barınma-Önyargı gibi konularda somut adımlar attıklarını söyledi. 

Roman yurttaşlarımızın yaşadığı diğer ilçe belediyeleri de ziyaret ettikten sonra yapılan çalışmalarla ilgili geniş bir faaliyet programı sunacaklarını belirten Yıldız, CHP’nin Eylem planı kapsamında  Romanlara Yönelik Sosyal İçerme için 10 ortak temel ilke benimsediğini ve bu doğrultuda  bölgesel ve yerel yetkililerin, akademisyenlerin dahil edilmesi, Sivil toplumun ve Romanların aktif katılımıyla süreci kolektif bir çalışmayla birlikte gerçekleştireceklerini ifade etti.

Yıldız dün yaptıkları toplantıda Engelsiz İzmir Sürekli Çalışma Grubu kurulması karı aldıklarını Sosyal demokrat bir parti olan CHP’nin engellilerin eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik başta olmak üzere tüm anayasal haklardan engelli olmayan bireylerle eşit biçimde yararlanması için sosyal devlet sorumluluğu içinde hareket ederek çalışmaları sürdüreceklerini bu çalışmalarıil başkan yardımcısı Saniye Fıçı ile birlikte  İlçe örgütlerinde kurulan komisyonlar, STK’ların ve Akademisyenlerin katılımıyla  kolektif bir çalışma yürüterek gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.