Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den Buca mesaisi

CHP İzmir’den Buca mesaisi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir milletvekilleri Buca'da sanayi esnafının sorunlarını dinledi. Esnafın artan hammadde maliyetleri nedeniyle önünü göremediğini belirten Yücel ile vekiller, 'seçim' çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 27.12.2021 - 15:46

EGEPOSTASI – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının, Milletvekilleriyle birlikte düzenlediği saha çalışmalarının yenisi, Buca ilçesinde yapıldı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko, Özcan Purçu ve Ednan Arslan Buca’da saha çalışması gerçekleştirdi.

Saha çalışması öncesi Buca İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Yücel ve vekiller ardından Buca 6. Sanayi Sitesi Koruma, Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği ve Buca OTOKENT Oto Galericileri Sitesi Esnafı'nı ziyaret etti.

Yapılan çalışmalara, Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP İzmir İl ve Buca İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katılırken, CHP heyeti beş farklı grup oluşturarak, sanayi sitelerindeki tüm esnafın ayrı ayrı dertlerini dinledi.

Saha çalışması öncesinde, CHP Buca İlçe Başkanlığında bir araya gelinirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel burada yaptığı açıklamada "Tüm örgütlerimizle birlikte, belediyelerimizle, meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte seçimlere en iyi şekilde hazırlanıp bu iktidarı artık göndermemiz gerekiyor" diyerek, şunları söyledi;

YÜCEL: SAHADAYIZ SEÇİME HAZIRIZ

Türkiye’de, ekonomideki basiretsiz yönetim sözüm ona aldığı her tedbirle yaşanan krizi iyice büyütüyor. Ekonomi tedbirleriyle TL’yi dolara endeksliyorlar. Ekonomimiz dolara endekslenmiş durumda. Bir taraftan tarihin en yüksek artışı diyorlar asgari ücret için, diğer taraftan kurdaki artış, gıda ürünleri ve akaryakıta yapılan zamlarla, asgari ücretin hiçbir anlamı kalmadığını görüyoruz. Tüm örgütlerimizle birlikte, belediyelerimizle, meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte seçimlere en iyi şekilde hazırlanıp, bu iktidarı artık göndermemiz gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızın sorunlarına eğiliyoruz. Başta, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, bu çalışmayı seçimlere kadar sürdürüp, çalışmalarımızın sonunu da millet iktidarıyla taçlandıracağımıza inanıyorum  

Ülke gündemi ve siyaset çok hareketli. Bir ekonomik buhran yaşıyoruz. Tüm kesimler bu buhranın altında eziliyor. Her geçen gün etkilerini daha da arttırıyor. Geçtiğimiz hafta dövizde önce ani yükseliş sonrasında düşüş yaşanması piyasalarda ciddi güvensizlik oluşturdu. Bunun sadece ekonomi bilimini bilmemekle olabileceğini biz açıkçası düşünmüyoruz. Kasıtlı ve bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünüyoruz. En çok ücretli kesim etkileniyor. Bu nedenle sürekli sahadayız, sahada olacağız. Seçime hazırız.

SARAY DEĞİL HALKIN İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR

İl Başkanı Yücel ve Milletvekillerinin bulunduğu gruplar CHP Buca ilçe başkanlığındaki buluşmanın ardından 6. Sanayi Sitesinde çalışmalarına başlarken, Site de bulunan esnaflar tamirhane, atölye, galeri ve dükkanlarında tek tek ziyaret edildi. Milletvekilleri, esnafın sorunlarını dinlerken CHP olarak sundukları çözümleri de esnafla paylaştı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Milletvekilleri Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir ve 6. Sanayi Sitesi Derneği Başkanı Sami Özdaş ile Yönetim Kurullarını da ziyaret ederek, esnafın yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı. Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yücel, şu ifadeleri kullandı;

Milletvekillerimiz, Buca ilçe başkanımız ve  yöneticilerimizle birlikte, bugün Buca da sanayi esnafımızla bir araya geldik. Aralıksız devam ettiğimiz saha çalışmalarında gördük ki, Esnaf dertli. Geçmiş yılları arıyor. Her geçen gün artan maliyetler ve ekonomik düzendeki istikrarsızlık ve belirsizlik esnafın belini bükmüş durumda. Esnafın saray iktidarına değil halkın iktidarına ihtiyaç var. Bu zor günler de esnafımızın ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekilleri de açıklamalarında şu görüşlere yer verdi;

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Heyetimizle birlikte Buca 6. Sanayi Sitesi Koruma, Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği’ni ve OTOKENT’ Galericiler sitesini  ziyaret ettik. Ekonomik kriz ortamında yaşadıkları sorunları dinleyerek, çözüm önerilerimizi anlattık. Döviz kurlarında yaşanan anlık değişimlerin yarattığı sorunları, hammadde sıkıntısını konuştuk. Esnaflarımız önünü göremiyor, sattığı ürünü yerine koyamıyor. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi için hemen seçim istiyor. 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Buca 6.Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu’nu ve OTOKENT’ Galericiler sitesini ziyaret ederek, kendileri ile otomobil sektörü üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Son dönemde araç ve yedek parça fiyatlarındaki artış nedeniyle buradaki esnafımız da zor durumda. Araç satışı döviz kurunda oluşan istikrarsızlığın en çok etkilediği sektörlerden biri oldu. Başkanımıza bu keyifli ve samimi görüşme için teşekkür ediyorum. Sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Heyetimizle beraber Buca 6. Sanayi Sitesi ve  OTOKENT’ Galericiler sitesi Yönetim Kurulu’nu ziyaret ettik. Otomobil sektörü üzerine fikir alışverişlerinde bulunarak fiyat artışlarından kaynaklı esnafımızın yaşadıkları zorlukları konuştuk. Buradaki esnafımız da artık ne yapacağını şaşırmış durumda!  Esnafımız, dolar kurunun dengesizliğinin yarattığı sorunlardan ve artan zamlardan şikayetten de öte artık isyanda! Esnafımızın kazandığı para ne kirasına ne faturalarına ne de ailesinin geçimine yetiyor. CHP iktidarında esnafımızın geçim derdi son bulacak!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.