Dolar 32,4481
%0
Euro 34,8033
%0.24
Altın 2.482,910
%0.84
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den alternatif tören: Yücel’den Ünal’a tepki, Erdoğan’a öneri

CHP İzmir’den alternatif tören: Yücel’den Ünal’a tepki, Erdoğan’a öneri

CHP İzmir İl Yönetimi Cumhuriyet’in 99’uncu yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’na Çelenk bıraktı. Törende açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in hedefinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Yücel açıklamasında, ‘’ Bir kendini bilmez, bir haddini bilmez, bir Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, çıkmış “Cumhuriyetimizi, harf devrimini, ve Türk dilini” eleştirmiştir. Bu sözleri söyleyen zihniyet, ülkemizi ve milletimizi geriye götüren zihniyettir’’ dedi. Öte yandan Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’Türkiye yüzyılı” vizyon belgesini, CHP’nin projelerini, beyannamesinin kopyası olduğunu iddia etti.

  • Ege Postası
  • 29.10.2022 - 15:00

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet meydanında çelenk bırakma töreni düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleşen törene CHP İzmir il yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. 

CHP İl yönetimi tarafından düzenlenen törende CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Kadın Kolları Nurdan Şenkal Uçar ve CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan çelenk bıraktı. 

AK Partili Ünal’a hadsiz çıkışı 

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın, ‘’ Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir’’ sözlerine tepki gösterdi. 
Yücel açıklamasında, ‘’ Bir kendini bilmez, bir haddini bilmez, bir Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, çıkmış “Cumhuriyetimizi, harf devrimini, ve Türk dilini” eleştirmiştir. Bu sözleri söyleyen zihniyet, ülkemizi ve milletimizi geriye götüren zihniyettir. Bu sözleri söyleyen zihniyet Cumhuriyet devrimlerinin ve Cumhuriyet aydınlanmasının karşısında olan zihniyettir. Bu sözleri söyleyen zihniyet, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine karşı, emperyalist güçlerle işbirliği yapan zihniyettir’’ ifadelerini kullandı. 

 “Türkiye yüzyılı, kötü bir PR çalışmasından öteye gidemedi’’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye yüzyılı” vizyon belgesine yönelik açıklamalarda bulunan CHP’li Yücel, CHP’nin projelerinin kopyalandığını iddia etti. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesiyle birlikte, AK Parti hükümetinin korku ve panik içerisine girdiğini ileri süren Yücel, ‘’CHP’nin projelerini, beyannamesini kopyalamaya çalışarak, yeni bir çıkış arama derdinde. Dün de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı  “Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi” başlıklı, sarayın seçim beyannamesi, yine içi boş, samimiyetsiz ve toplumda bir anlık heyecan bile yaratmayan kötü bir PR çalışmasından öteye gidemedi. 20 yıldır tek başına iktidar olan bir parti, ülkeye adalet, eşitlik, ekonomik kalkınma vaad ediyorsa, bu iş vizyonsuzluğun ta kendisidir. Adama sorarlar, 20 yıldır neredeydin? Elini tutan mı vardı? Tüm bu kara tabloyu, yokluğu ve çözümsüzlüğü yaratan sen değil miydin?’’ ifadelerini kullandı. 

CHP’li Yücel’den Erdoğan’a öneri 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öneri sunan Yücel, ‘’Ben Recep Tayyip Erdoğan’a şunu öneriyorum, sen işi gücü bırak Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediklerini yap. Yap ki bu topluma bir faydan olsun. Yap ki, EYT gibi, 3600 ek gösterge gibi, emeklilere senede 2 ikramiye gibi, KYK faizlerinin silinmesi gibi, bu topluma faydası olan bir iş daha yapmış ol’’ ifadelerine yer verdi. 

“Ezan, bayrak ve vatan edebiyatı yaparak...”

AK Parti hükümetini ezan, bayrak ve vatan edebiyatı yapmakla eleştiren Yücel, ‘’Her türlü yolsuzluğu, her türlü ahlaksızlığı yapanlar, yaptıranlar, göz yumanlar; toplumu kamplaştıran, kutuplaştıran, ayrıştıran ve bu millete her türlü ihaneti yapanlar “ezan, bayrak ve vatan edebiyatı yaparak” bunları unutturacaklarını sanmasınlar. Ezanın da, bayrağın da, vatanın da esas sahibi, esas bekçisi onları malzeme yapanlar değil, onları koruyan, kollayan ve yüceltenlerdir.   Bu devlet ve Cumhuriyet kolay kurulmadı, onu yıkmak, yok etmek, içini boşaltmak, değersizleştirmek isteyenler bilsinler ki Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları var olduğu sürece buna asla ve asla izin vermeyeceğiz’’ dedi.

Başkan Soyer: Kenetlenmeye devam edeceğiz.

İzmir'in  Milli Mücadele’nin öncülerinden biri olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  "Bir yıl sonra bugün Cumhuriyetimiz, tam bir asrı geride bırakmış olacak. Bu dönüm noktası, geçmişten öğrenmek ve geleceğe yön vermek için bize muazzam bir fırsat sunuyor. Biliyoruz ki emperyalizm kuşatması altında verilen mücadele ve kazanılan zafer hiç kolay olmadı. Cumhuriyet ile yepyeni yaşamın kurulması çok ağır bedeller ödenerek gerçekleşti. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz şu günler, omuzlarımıza çok büyük yükler düşüyor. Biliyoruz ki, şehrimiz İzmir Milli Mücadele’nin öncülerinden biri. İşte bu yüzden biz bu sorumluluğu iliğimizde, kemiğimizde hissediyoruz. Şüphesiz ki bu gerçekten kaçacak, önümüze konan engellerden yılacak, yıkılacak değiliz. Ata'mız diyor ki 'Cumhuriyet kendisine bağlı olanları en ileri aşamalara götüren imkanlar verir'. Bu yüzden yürüyeceğiz. Dağılman, bölünmeden, parçalanmadan ilerlemeye devam edeceğiz. Bizleri bir arada tutacak güç uzaklarda değil, bu toprakların mayasındadır. Dünya yerinde durdukça birbirimizle birbirimizle kenetlenmeye devam edeceğiz'' dedi. 

'Asla umutsuz olmayın' 

Soyer açıklamasının devamında, ''Biz neler gördük, ne sınavlardan geçtik. Demedik ki artık yorulduk, yıldık. Zaten bu yola da 'Düz zeminde koşarız' diye çıkmamıştık. Önümüzdeki derin çukurları, heyelanları, dikenli patikaları, karanlık dehlizleri bilerek çıktık yola. Bu yüzden hiç olmadığı kadar hazırız, kararlıyız. Bu toprakları; gençlerinin terk etmediği, çocuklarının yatağa aç girmediği, kadınlarının öldürülmediği, derelerinin kurumadığı, sanatın ve düşüncenin yasaklanmadığı ve topraklarından yeniden bereket fışkıran bir vatan haline getirene kadar da devam edeceğiz. Atamızın Cumhuriyet’e emanet ettiği sevgili gençler: Asla umutsuz ve hayalsiz olmayın. Dağıyla taşıyla, kurduyla kuşuyla, kadını ve erkeğiyle bütün bir ülke sizin yanınızdayız. Önünüzdeki tüm engelleri kaldırmak için göğsümüzü siper ettik. Siz, yeter ki birbirinize sarılın ve bu vatandan vazgeçmeyin. Bu ülke ve bu dünya için geleceğiniz için umutlar, hayaller kurmaya devam edin. Biz size inanıyoruz. Siz de bu ülkenin gücüne inanın. Yaklaşık bir asır önce savaştan çıkmış bir vatanı, yeniden ayağa kaldıran atalarımızın yaptığı gibi'' ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.