Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de sürpriz ziyaret

CHP İzmir’de sürpriz ziyaret

Bayraklı’da 2009-2019 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan ve daha sonra disiplin süreçleri ve partiden ihracıyla gündeme gelen Hasan Karabağ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret etti. Ziyaret, ikili arasında uzun süre devam eden soğukluğun sona erdiği ve buzların eridiği şeklinde yorumlandı.Bayraklı’da 2009-2019 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan ve daha sonra disiplin süreçleri ve partiden ihracıyla gündeme gelen Hasan Karabağ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret etti. Ziyaret, ikili arasında uzun süre devam eden soğukluğun sona erdiği ve buzların eridiği algısı yarattı. Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karabağ, “Bizim disiplin sürecinde bir kopukluk olmuştu. Bir gerginlik vardı. Ama Anadolu buluşmasında Deniz Yücel ile bir araya geldik. Dolayısıyla sonrasında da ziyaret etme ihtiyacımız doğdu. Ziyaret gayet iyiydi” dedi. Menderes2te yaşananlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karabağ, “Görevden alma sonrasında mecliste seçim yapılıyor. Meclisteki sayılar önemli. 15’e 8+1 var karşı tarafta. Burada 3 oyun sekteye uğraması sonucu değiştirir. Ama CHP’li belediyeler üzerindeki baskılar devam edecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 07.07.2022 - 14:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de bugün sürpriz bir ziyaret yaşandı.

Bayraklı’da 2009-2019 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan ve daha sonra disiplin süreçleri ve partiden ihracıyla gündeme gelen Hasan Karabağ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret etti.

Karabağ hakkında 31 Mart yerel seçimleri aday belirleme sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Kasım 2019’da partiden ihraç edilmiş ve Karabağ ise konuyu YDK’ya taşımış ve ihraç kararına itiraz etmişti.

CHP YDK ise Kasım 2021’de oy birliğiyle Karabağ’ın itirazını reddine ve partiden ihraç edilmesine karar vermişti. YDK’nın kararının ardından Karabağ, kararı yargıya taşımış ve mahkeme, Karabağ için “üyeliğin iadesi” kararı vermişti. Kararla birlikte Karabağ, CHP’ye resmi olarak geri dönmüştü.

İLK ZİYARET

Öte yandan Karabağ, Mart ayında verilen “üyeliğe iade” kararının ardından ilk kez Başkan Yücel’i ziyaret etti ve ikili bir araya geldi.

Ziyaret, ikili arasında uzun süre devam eden soğukluğun sona erdiği ve buzların eridiği şeklinde yorumlandı. 

Ziyarete ilişkin Egepostası’na konuşan Karabağ, ziyarette ılımlı bir ortam olduğunu belirtti ve “Bizim disiplin sürecinde bir kopukluk olmuştu. Bir gerginlik vardı. Ama Anadolu buluşmasında Deniz Yücel ile bir araya geldik. Dolayısıyla sonrasında da ziyaret etme ihtiyacımız doğdu. Ziyaret gayet iyiydi. Genel şeyler konuştuk. Ben Deniz yücel’in babasıyla geçmişte siyaset de yapmıştım zaten. Tabii o arada Menderes olayı patlak verince ziyareti fazla da uzatmadım” dedi.

“3 OYUN SEKTEYE UĞRAMASI…”

Menderes’te Başkan Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması ve sonrasındaki sürece ilişkin de değerlendirmeler“Şöyle bir tespitim var. Görevden alma sonrasında mecliste seçim yapılıyor. Meclisteki sayılar önemli. 15’e 8+1 var karşı tarafta. Burada 3 oyun sekteye uğraması sonucu değiştirir” diye konuştu.

“CHP’Lİ BELEDİYELER ÜZERİNDEKİ BASKILAR DEVAM EDECEK”

Yaşananların geçtiğimiz yıllarda Menemen’de yaşanan olayları akıllara getirmesine ilişkin de yorum yapan Karabağ, seçim sürecinde dikkatli olunması gerektiğini belirtti ve “Bence o hesabı AKP yaptıysa… bilemiyoruz meclis üyeleriyle nasıl ilişkileri var. Ama eğer öyle olursa Menderes’e yazık olur. Ama CHP’li belediyeler üzerindeki baskılar devam edecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.