Dolar 32,4738
%-0.04
Euro 34,7707
%-0.58
Altın 2.441,010
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de maraton gibi toplantı: İlçe başkanlarına üye hedefi zaman kriteri

CHP İzmir’de maraton gibi toplantı: İlçe başkanlarına üye hedefi zaman kriteri

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yaklaşık 6 ayın ardından ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Tarihi Asansör Restoran’da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantının ana gündemi ise ilçe örgütlerinin üye çalışmaları çalışmaları ve talepleri yer aldı. Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 30 ilçe başkanına üye kayıtları için hedefler ve bu üyeleri için zaman verildiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 05.07.2021 - 13:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır online olarak bir araya gelen ve son olarak 6 ay önce toplantı yapan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir ilçe başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Tarihi Asansör Restoran’da bir araya geldiler. Yaklaşık 4 saat süren toplantıya, ilçe başkanlarının büyük bir çoğunluğu katılırken Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya ve Foça İlçe Başkanı Ayla yılmaz mazeretleri nedeniyle katılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile ‘tam kapanma’ sonrasında saha çalışmalarına hız veren CHP İzmir İl Örgütü’nün ana gündemi saha çalışmalarında gelinen nokta oldu.

Edinilen bilgilere göre; toplantıda ilçe başkanları, yaşadıkları sorunları ve taleplerini dosya halinde hazırlayarak İl Başkanı Yücel’e sundular. Saha çalışmaları hakkında da il yönetimine bilgi veren ilçe başkanları, ilçelerinde yapılmasını istedikleri çalışmalar hakkında da İzmir Büyükşehri Belediyesi'ne iletilmesi yönünde taleplerini dile getirdi.

İLÇE BAŞKANLARINA ÜYE HEDEFİ

Öte yandan toplantıda, üye çalışmalarında hızlandırılması talimatı verilirken ilçe örgütleri için üye kayıt hedefleri belirlendi. Özellikle düşük oy çıkan bölgelerde mahallelerin masaya yatırıldığı toplantıda, bu mahallelere önem verilmesi gerektiği hedefler her ilçe başkanına dosya halinde sunuldu.

Toplantı sonrasında açıklamada bulunan İl Başkanı Yüceli, toplantıya ilişkin şunları söyledi; “Uzun zamandır fiziki olarak bir toplantı yapamıyoruz ilçe başkanlarımızla. Pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle birtakım çalışmalarımızı yapamamıştık. Şimdi kısıtlamalar kalktı. Bu çalışmalarımızı planladık. Bunun dışında her ilçemizde belli hedefler doğrultusunda partimize nitelikli üye kazandırma çalışması yapıyoruz. Milletvekillerimizin saha çalışmalarını konuşup planladık. Onun haricinde belediyelerden, yerel yönetimlerden beklentiler, bu beklentilerle ilgili biz ne yapabiliriz ve nasıl katkı koyarız onları konuştuk.”

KONGRELER NE ZAMAN YAPILACAK

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) 21 Aralık 2020 tarihli toplantısında salgın nedeniyle ertelediği olağanüstü kongrelerin yapılması talimatı verilmiş ve bu doğrultuda CHP İzmir’de yönetimi değişen Menemen ve Kınık ilçelerinde kongrelerin yapılması kararının alınmıştı. İki ilçede kongrelerin ne zaman yapılacağı sorusunu da yanıtlayan Başkan Yücel, “Önümüzdeki günlerde kongre tarihlerini vereceğiz” dedi.

Başkan yücel, kongrelerde yeni adayların olup olmayacağı sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi; “Onu bilemeyiz. Kongrede kim aday olur, kim kazanır o konuda bir şey diyemiyorum.”

“PERFORMANS KRİTERİ OLARAK BELİRLENECEK”

Üye çalışmaları konusunda titiz bir süreç yürüttüklerinin altını çizen Başkan Yücel, “Şuna dikkat ediyoruz: Seçmen sayısı, partimizin aldığı oy ve üye sayımız. Bunların oranlarını çıkarttık ve her ilçede belli mahallelerde birer hedef koyduk. Üye sayımızın seçmen sayımıza ve aldığımız oy oranına göre belli bir seviyeye getirmek gibi bir düşüncemiz var. Yani bir mahallede diyelim ki bin seçmen var. Biz orada 400 oy almışız. Ama üye sayımız düşük. Biz bunu belli bir orana getirmeyi hedefliyoruz. Her ilçede belli mahallelerde bu hedefleri koyduk. Bir süre öngördük. Bu süre sonunda da bu hedeflere ulaşılması, bir performans kriteri olarak belirlenecek. Saha çalışmalarını zaten yapıyorduk ama bundan sonra artırarak olmasını istediğimiz seviyeye getireceğiz” diye konuştu.

“GEREKLİ ADIMLARI ATIYORUZ”

CHP Gaziemir, belediye meclis üyeleri arasında bir süredir devam eden fikir ayrılıları ve tartışmalarla gündeme geliyor. İlçe, son olarak meclis üyelerinin karşılıklı disiplin dilekçeleriyle gündeme gelmiş ve bu durum kamuoyunda ilçede “çatlak” olduğu yönünde yorumlanmıştı. İlçedeki duruma ilişkin soruya da yanıt veren Başkan Yücel, uzlaşı zemini için gerekli adımları attıklarını belirtti ve “Çatlak yok. Arkadaşlarımız zaman zaman farklı düşünebiliyorlar. Biz orada bir ortaklaşma olması konusunda gerekli adımları atıyoruz ve gerekli iradeyi gösteriyoruz. Ama çatlak demek doğru olmaz” dedi.

İSTİHDAM SORUNUNA SON NOKTA

Öte yandan toplantıda, bazı ilçe başkanlarının daha önce sıkça gündeme getirmelerine rağmen herhangi bir çözüm adımının atılmadığı büyükşehir belediyesindeki istihdam konusunu tekrar gündeme getirdikleri öğrenildi. Ancak Başkan Yücel’in bu konunun daha fazla uzatılmaması talimatını verdiği ve “Bu konuya noktayı koyalım” dediği ifade edildi. 

PROTOKOL KRİZİ YİNE GÜNDEMDE

Toplantıda masaya yatırılan önemli konulardan birinin de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği törenlerde yaşanan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son İzmir ziyaretinde patlak veren “protokol krizi” olduğu belirtildi. İlçe başkanları, etkinliklere davet edilmelerine rağmen kendilerine yer ayrılmaması ve kürsüden anons edilmemeleri konusunda şikayetlerini dile getirdikleri öğrenildi.

ESKİ İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTISINDA ‘UYARI’ İSTEĞİ

Ayrıca ilçe başkanları zirvesinde, hafta sonu gündeme ‘bomba gibi’ düşen eski ilçe başkanlarının ve eski il yöneticilerinin yaptığı toplantının da gündeme geldiği belirtildi. Bazı ilçe başkanlarının Başkan Yücel’e konunun önemli olduğunu söyledikleri ve yaşananların dikkate alınarak muhataplara gerekli uyarılarda bulunulması yönünde taleplerde bulundukları ifade edildi. Ancak Başkan Yücel’in ise yaşananları çok ciddiye almadığını ifade ederek, “Önümüzdeki sürece bakalım. Çalışmalarımıza odaklanalım” dediği öğrenildi. 

YARIN SEÇİM VARMIŞ GİBİ...

Diğer yandan; Başkan Yücel'in önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi gerekn kongrelerin yapılmayacağını ve partililere, seçime kanalize olarak yarın seçim varmış gibi çalışmaları talimatını verdiği ifade edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.