Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7334
%-0.68
Altın 2.436,440
%0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de ‘kritik’ gün geldi: Yeni il başkanlığı için kimlerin ismi geçiyor?

CHP İzmir’de ‘kritik’ gün geldi: Yeni il başkanlığı için kimlerin ismi geçiyor?

CHP Genel Merkezi tarafından milletvekili aday adayı olmak isteyen başkan ve yöneticiler için gönderdiği genelgede istifa için verilen süre bugün 17.00'de dolacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün istifasını açıklayacak. Yücel’in istifasının kesinleşmesiyle birlikte il başkanlığı için kulislerdeki hareketlilik hız kazandı. Yeni il başkanı için örgüt tek bir isimde halen uzlaşamazken ‘seçilmiş’ ve ‘atanmış’ çatışmasının Genel Merkeze taşınmazı bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 26.12.2022 - 08:57

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi tarafından milletvekili adayı olmak isteyen başkan ve yöneticiler için gönderdiği genelgede istifa için verilen süre bugün dolarken gözler, bugün resmi olarak istifası edeceğini duyuran CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine kimin olacağına çevrildi.

Yücel’in istifasına ilişkin resmi bir açıklama olmasından çok daha önce örgütte il başkanı için kulisler hareketlenirken ekipler kendi adaylarının il başkanı olabilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

YÖNETİMDEN REST

Yeni il başkanının kim olacağı konusunda il yönetimi uzun süredir net tavır ortaya koyarken ‘seçilmişlik’ vurgusu yapmış yeni il başkanının yönetim içinden biri olması gerektiği yönünde duruş sergilemişlerdi.

Parti kulislerinde konuşulanlara göre; yönetim kurulu üyelerinin çoğu İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya ismi üzerinde uzlaştı ve Kaya’nın Deniz Yücel’in yerine gelecek isim olması noktasında 20’den fazla yönetim kurulu üyesi imza verdi.

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek istifası ve yeni il başkanı konusunda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşen Yücel’in de yönetimin kararından yana tavır alacağını söylediği ifade edilmişti.

ATAMA FORMÜLÜ HALA MASADA

Öte yandan; yönetimin talebine karşılık parti kulislerinde hala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Tuncay Özkan’ın dışarıdan atama yapılması yönünde görüşmeler yaptıkları ileri sürüldü.

Dışarıdan atama formülünde başkanlık için en güçlü isimlerin İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Sinan An ve  Türk Parlamenter Birliği Başkanı ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Sayın Erdal Karademir’in isminin geçtiği belirtilmişti.

Edinilen bilgilere göre; daha önce ‘ağabey formülünde’ de adı geçen Karademir’e şu ana kadar başkanlık için herhangi bir teklif gitmedi. Genel Merkez’in Karademir ismi üzerinde uzlaşması ve il başkanı olması yönünde teklif getirmesi durumunda Karademir’in teklifi kabul edeceği öğrenildi.

GENEL MERKEZ ‘YÖNETİM’ HAMLESİ YAPABİLİR

Öte yandan; Yücel’in istifasının 18 Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçime 6 aydan kısa bir süre kala olması noktasında parti tüzüğüne göre genel merkezin mevcut yönetimi feshederek yeni bir yönetim ve il başkanı ataması bekleniyor.

Genel Merkez’in öncelikle il başkanlığı konusunda tüzükte yer alan adımların izlenmesini bekleyeceği ve önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan MYK toplantısında konuya ilişkin nihai kararını vereceği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.