Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de ‘kaçak villa’ rahatsızlığı: Sengel neden sessiz?

CHP İzmir’de ‘kaçak villa’ rahatsızlığı: Sengel neden sessiz?

Selçuk Belediyesi, ilçe sınırlarındaki Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana yapıldığı ortaya çıkan 8 villaya depo ruhsatı kesilmesiyle gündeme gelmişti. İddiaların kamuoyunda yansımasının ardından Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel’in geçen süre zarfında herhangi bir açıklama yapmaması ve sessiz kalmasının  CHP’de rahatsızlık yarattığı iddia edildi. Bazı il yöneticilerin İl Başkanı Yücel’e Başkan Sengel’e açıklama yapması için baskı yapmasını isteyeceklerini iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2022 - 14:38

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta yönetimi Selçuk Belediyesi tarım arazisine inşa edilen konut skandalıyla gündeme gelmişti.

Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana depo ruhsatı verilmiş olmasına rağmen, 8 adet villa yapılmıştı. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından belediye, bölgede inceleme yapmış ve elektrik ve su tesisatlarını gerekçe göstererek villaları mühürlemişti.

Yaşananların ardından AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı da harekete geçmiş ve gerekli işlemlerin başlatılması için Selçuk Kaymakamlığına resmi başvuruda bulunmuştu.
 
CHP İLÇE BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI RAHATSIZLIK YARATTI

Öte yandan; ‘kaçak villa’ konusunun CHP içerisinde de karışıklığa neden olduğu iddia edildi. 

Ruhsat kriziyle ilgili AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun açıklamasının ardından CHP Selçuk ilçe Başkanlığının da imzasız bir açıklama yapmıştı. CHP kulislerinde konuşulanlara göre; ilçe yönetiminin açıklamasının kamuoyunu aydınlatıcı nitelikte olmamasının, CHP İl Örgütünde ve Selçuk CHP üyeleri arasında ciddi rahatsızlık yarattığı belirtildi.

YOLSUZLUK İDDİASINA YÜCEL NEDEN SESSİZ

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in atanmasında büyük rolü olan CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in konuya ilişkin sessiz tavrının ise partililerin aklında bazı soru işaretlerine neden olduğu ifade edildi. 

Menemen Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesinin ardından konuyu Genel Merkeze taşıyan ve soruşturma başlayan  İl Başkanı Yücel’in Sengel konusunda sessiz kalmasının ise parti örgütü arasında ‘ayrımcılık’ olarak nitelendirildiği iddia edildi. 

KONU MASAYA YATIRILACAK

Öte yandan bazı il yöneticilerinin Başkan Sengel’in açıklama yapmamasına ce sessiz tutumuna tepkili oldukları ileri sürüldü. İl yöneticilerinin Sengel’in sessiz tavrının, CHP’yi zan altından bıraktığı ve ilk yapılacak yönetim kurulu toplantısında konuyu gündeme getirecekleri öğrenildi. Yöneticilerin, Sengel’in konuyla ilgili bir açıklama yapmasını istediklerini ve bu taleplerini İl Başkanı Yücel’e sunacakları belirtildi. 

Yöneticilerin açıklam istemelerindeki gerekçenin ise; kamuoyunda CHP’ye yönelik yaygınlaşan “yolsuzluk” algısının bir an önce ortadan kalkması olduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.