Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de flaş karar: O isim partiden ihraç edildi

CHP İzmir’de flaş karar: O isim partiden ihraç edildi

CHP Gaziemir İlçe Başkan adayı olan ve geçtiğimiz aylarda kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ali Rıza Türkmen partiden ihraç edildi. İhraç kararını değerlendiren Türkmen ise, parti içi demokrasi eleştirisi yaptı ve konuyla alakalı olarak hukuki süreci başlatacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2021 - 17:49

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ekim ayında hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle dosya hazırlanan ve kesin ihraç talebiyle CHP İzmir İl Disiplin Kuruluna sevk edilen son kongrede Gaziemir İlçe Başkan adayı olan Ali Rıza Türkmen, bugün alınan flaş bir kararla partiden ihraç edildi.

Türmen’in ihraç sebebinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle milletvekillerini küçük düşürmesi olduğu ifade edildi.

İhraç kararını yorumlayan Türkmen, kendisinin de ihraç haberini basın yoluyla öğrendiğini ifade etti ve şunları söyledi; “Cuma günü sat 16.30’da İl binası’ndan çıktım. İfadem anca o zaman alındı ve bugün de ihraç kararını öğrendim. Ne diyeyim bunun yememiş içmemiş bunun için uğraşmışlar. Keşke bu enerjilerini Menemen’i kaybetmemek için harcasalardı. Benim kaybettiğim bir şey yok. Bundan sonra ne olacka yaşayıp göreceğiz.  Zaten görüşü bu şekilde olan partiyle bir gönül bağım kalmamıştır. Ayarı bozulmuş kantarın topuzu gün gelir onları da tartar. Ben hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım.Zaten ‘sahtecilikle’ ilgili davam hala devam ediyor. Bu böyle bitmez bunu söyleyebilirim” dedi.

Türkmen ihraç kararı sonrasında sosyal medyasından paylaştığı gönderide ise şu ifadelere yer verdi; “Biraz önce basın mensubu arkadaşların araması ile öğrendim maalesef CHP’den ihraç edilmişim.Asla küçümsememekte birlikte bunu basından öğrenmek beni incitti demek ki yoldaşlık hukuku yok imiş keşke partiden biri arayıp tebliğ etseydi daha şık olurdu diye düşünüyorum.Bu süreçle ilgili bir sıkıntım yok zaten beklediğim bir şeydi sağolsunlar beni yanıltmadılar ama bu kadar hızlı beklemiyordum İl Başkanlığından çıktığımda Cuma saat 16.30 gibiydi ifademden sonra hemen toplanıp ihracıma karar vermişler, keşke bu süratlerini Urla belediyesi kayyuma teslim edilirken ya da Menemen Belediyesi AKP’ye teslim edilirken gösterebilmiş olsalardı. Bundan sonra kimse tek adamlıktan ya da parti içi demokrasiden bahsetmesin sonrasını yaşayıp göreceğiz biz neler gördük bu parti ihraç ettiği adamı bir zaman sonra İstanbulda Büyükşehir adayı yaptı. Tabi ki bu durum benim için savcılık mücadelemin yanında yeni bir hukuk mücadelesi başlatmama sebep olacak,nasıl savcılık dosyasını ısrarla takip ediyorsam bu da aynı şekilde olacak. Şimdilik sadece şunu söylemek istiyorum ayarını bozduğun kantar bir gün gelir seni de tartar. Tebliğatı aldıktan sonra süreçle ilgili detaylı bir açıklama yapacağım.Bu ayrılığı kısa süreli olarak düşünüyorum şimdilik partili dostlarım hoşçakalın”

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK'

Türkmen'in karara itiraz etmek için öncelikle Yüksek Disiplin Kurulu(YDK)'na kararı götürüp itiraz etmesi bekleniyor.

Karara ilişkin hukuk süreci ise YDK'dan çıkacak kararın ardından başlatılabilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.