Dolar 32,4504
%0.12
Euro 34,4996
%0.02
Altın 2.476,050
%-0.29
Bist-100 9.627,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de bir vekillik istifası daha: O isim Bakırçay temsiliyeti için ‘adayım’ dedi

CHP İzmir’de bir vekillik istifası daha: O isim Bakırçay temsiliyeti için ‘adayım’ dedi

CHP Genel Merkezi'nin milletvekili aday adayı olmak isteyen başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri için gönderdiği istifa genelgesinin son gününde CHP İzmir’den bir isim daha milletvekili aday adayı olabilmek için ‘yarışta varım’ dedi. İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, Bakırçay Bölgesi'nin temsiliyeti için milletvekili olmak adına yola çıktığını söyledi ve “Bakırcay uzun süredir temsil edilmiyor. Dolayısıyla Bakırçay’ın temsiliyet için bir ihtiyaç var. Bölgedeki ilçe başkanlarımız, STK’larımız, ticaret odamız, kurumlarımız ve muhtarlarımız çok uzun süredir benden bunu talep ediyorlardı. Ben il yönetimi ve il başkanlığı sürecinin netleşmesini bekledim. Netleşmiş görünüyor. Zaten bugün istifa için son gün. Ben de bugün istifa edeceğim” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2022 - 13:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi'nin milletvekili aday adayı olmak isteyen başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri için gönderdiği genelgede istifa için verilen sürenin bitmesine saatler kala art arda istifalar gelmeye devam ediyor.

Öğle saatlerinde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, yoğun katılımın olduğu basın açıklamasıyla görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından, yönetimden bir istifa daha geldi.

İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, Bakırçay Bölgesi'nin temsiliyeti için milletvekili olmak adına yola çıktığını söyledi.

“ÇOK UZUN SÜREDİR TALEP EDİYORLARDI”

Bakırçay Bölgesi'nin uzun süredir vekillik düzeyinde temsil edilmediğini vurgulayan Özcan Durmaz, “Ben ikinci bölgede doğdum ve büyüdüm. Bütün hayatımı, iş hayatım ve sosyal hayatım orada geçti. Dolayısıyla ikinci bölgenin vekili olacağım. Daha ziyade Bakırçay’ın vekili olacağım. Bakırçay uzun süredir temsil edilmiyor. Dolayısıyla Bakırçay’ın temsiliyeti noktasında bir ihtiyaç var. Bölgedeki ilçe başkanlarımız, STK’larımız, ticaret odamız, kurumlarımız ve muhtarlarımız çok uzun süredir benden bunu talep ediyorlardı. Ben il yönetimi ve il başkanlığı sürecinin netleşmesini bekledim. Netleşmiş görünüyor. Zaten bugün istifa için son gün. Ben de bugün istifa edeceğim” dedi.

Öte yandan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis’in Küçük Menderes Havzasını temsil etmek için yola çıkmasını “doğru bir hamle” olarak değerlendiren Durmaz, aynı hareketin Bakırçay için de yapılmasının zaruri olduğunun altını çizdi ve “Küçük Menderes doğru bir iş yaptı. Kendi içinde bir aday çıkarmak için hareketlendi. Bakırçay da hareketlendi. Her iki bölgenin de kendine özgü sorunları, ihtiyaçları ve dinamikleri var. Bölgede yaşayan birisinin o bölgelerden temsilci olarak çıkması, parlamentoda bulunması çok önemli. Çok uzun zamandır Küçük Menderes’ten de Bakırçay’dan da temsilci çıkmadı. Biz bu açığı kapatma arzusundayız” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.