Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı... Yücel: Sizi milletimiz görevden alacak!

CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı... Yücel: Sizi milletimiz görevden alacak!

Kurban Bayramı için bir araya gelen CHP İzmir İl Örgütü, İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen törenle bayramlaştı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel burada yapmış olduğu konuşmada Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasına değinerek "Bu operasyon başlamadan önce sonuç belli miydi? Belediye başkanımız hakkında karar verilmişti de yargıdan istenen sonuç alınamayınca açığa alınma tedbiri mi uygulandı? Bu algı operasyonları ve CHP’yi karalama girişimleri halkın gönlündeki yeri ve milletin iktidarının kurulacağı gerçeğini değiştirmeyecek. Sandık geldiğinde sarayı ve tüm kabinesini milletimiz görevden alacak” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 07.07.2022 - 18:04

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Örgütü, Kurban Bayramı dolayısıyla Alsancak’taki il binasında bayramlaşma töreni düzenledi. 

Bayramlaşma törenine ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri, il ve kadın kolları örgütü ile çok sayıda partili katıldı. 

KAYALAR DA GELDİ

Törene katılanlar arasında Menderes Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında bugün İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da yer aldı.

OLGUN ATİLA DA KATILDI

Öte yandan bayramlaşmaya, 2023 Genel Seçimleri’nde milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa edeceği kulislerde konuşulan Deniz Yücel’in yerine il başkanlığı için ismi geçen önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katıldı.

YÜCEL: İNSANLAR KIYMA ALMAK İÇİN KASABA DAHİ GİDEMEZ OLDU

Törenin açılış konuşmasını İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. Konuşmasında iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek başlayan Yücel “Ülkemizin tüm zenginliklerini, tüm kaynaklarını kendisi ve yandaşları için kullanma derdine düşmüş bu zihniyetin vatandaşları her geçen gün yeni krizlerle karşı karşıya bıraktığı yadsınamaz bir gerçektir. Böyle günlerde insanlarımız iktidardan sıkıntılarını giderecek çözümler bekliyor. Ama AKP iktidarının ne sıkıntıları çözmeye ne de bayram sevinci yaşatmaya niyeti var. Memura, asgari ücrete yapılan zamlara baktığmızıda böyle niyetlerinin olmadığını çok net anlıyoruz. Asgari ücrete açlık sınırını bile 500 lira altında zammı reva gören, yüzde 180’e dayanan gerçek enflasyona kalem oynayarak yüzde 79’lara çeken bir zihniyetten iyi niyet beklemek hata olur. Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Bırakın kurbanlık almayı insanlar gramla kıyma almak için kasaba dahi gidemez oldu. Ancak insanların temel gıda maddelerine ulaşamaması, bayramda bile et yiyememesi ‘Saray’ın umrunda değil" ifadelerini kullandı.

"'GİDERLERSE GİTSİNLER' DİYEN ZİHNİYET PAY SAHİBİDİR"

“Tek adam sevdası ve AKP zihniyeinin ülkede açtığı yaralar sadece ekonomik buhranla sınırlı değil” diyen Yücel konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi: 

“20 yıldır ülkeyi kin öfke ve intikam duygusuyla yönetmeye çalışan, toplumun sinir uçlarıyla oynayıp,  kutuplaştırma poltikası izleyen AKP iktidarı sosyal olarak da yıkıma yol açmıştır. Kendisi gibi düşünmeyen, hakkını aramak isteyen her meslek grubu ve vatandaş bu zhiniyet tarafından ötekileştirilmiş ve hedef gösterilmiştir. Hedef gösterilen meslek gruplarının başında doktorlarımız ve tabipler birliği odaları gelir. Onlara hak aradıkları, insanca yaşamak istedikleri için ‘Gidelerse gitsinler’ diyen zhiniyet, Konya’da bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybeden doKtor ile sekreter kardeşimizin katledilmesinde pay sahibidir. Konya’daki saldırıda hayaıtnı kaybeden doktor ve sekreter kardeşimize, İstanbul’da uğraıdğı saldırıda hayatını kaybeden avukat kardeşimiz ve müvekkiline Allah’tan rahmet diliyorum.”

"BU OPERASYON BAŞLAMADAN ÖNCE SONUÇ BELLİ MİYDİ?"

Konuşmasında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasına da değinen Yücel, “Önceki gün Menderes Belediyesi’ne başlatılan soruşturma sonrasında bilgisine başvurulan ve görevinin başına dönen Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar bugün haksız yere ve tamamen siyaseten alınmış bir kararla açığa alınmıştır. Buradan ilan ediyoruz. Soruşturma üzerinden CHP’li belediyelerin yıpratılmak istenmesine, iktidara yürüyen partimize leke sürülmesine asla izin vermeyeceğiz. CHP’li belediye başkanları her zaman şeffaf ve hesap verebilir noktadaır. Hesap veremz noktasında olursa bu adamı ilk CHP atar. Ve atmıştır da örneği vardır. Ancak belediye başkanımız soruşturmanın seyrine uygun yürütülmesi için farklı makamlarla iş birliği yapmışken verilen açığa alınma kararı şu soruyu getiriyor. Bu operasyon başlamadan önce sonuç belli miydi? Belediye başkanımız hakkında karar verilmişti de yargıdan istenen sonuç alınamyaınca açığa alınma tedbiri mi uygulandı? Ya da bu soruşturma CHP’li belediye başkanı üzerinden CHP’nin iktidara yürüyüşüne gölge düşrmek için bir araç olarak mu kullanılıyor? Yargı elbette işini yapacak ama yargı çalışırken onun üzerinden algı yaratmak, CHP’ye çamur atmaya çalışanlara da asla pabuç bırakmayacağız. Belediye başkanımız hakkında hiçbir gerekçe yokken açığa alma kararını verdiren neredeyse tüm mafya liderleriyle, suçlularla boy boy fotoğrafları olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da buradan mesaj verelim: Bu algı operasyonları ve CHP’yi karalama girişimleri halkın gönlündeki yeri ve milletin iktidarının kurulacağı gerçeğini değiştirmeyecek. Sandık geldiğinde sarayı ve tüm kabinesini milletimiz görevden alacak. Bu da böyle bilinsin.” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.