Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Kongresi'nde Ezgi Deniz Urunga aday olamadı

CHP İzmir İl Kongresi'nde Ezgi Deniz Urunga aday olamadı

CHP İzmir'in 37'nci İl Kongresi, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda başladı. 655 il delegenin oy kullanacağı seçimde mevcut Başkan Deniz Yücel tek aday olarak kongreye giriyor. İl kongresi için adaylığını açıklayan Ezgi Deniz Urunga ise yeterli imzayı toplayamadı. Urunga kongrede çok sert bir konuşma yaptı. Urunga'nın konuşması delegelerde tam karşılık bulmasa da protokoldeki parti yöneticilerinin suratları asıldı. Yeterli imzayı toplayamadığını açıkladı

  • Ege Postası
  • 08.02.2020 - 14:47

YUSUF TOMRUK/ EGEPOSTASI- CHP İzmir'de 655 il delegesi 37'nci Olağan İl Kongresi'nde yeni yönetimi seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Kongre, Kültürpark'taki Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşiyor. 30 ilçe başkanının açık desteğini alan mevcut Başkan Deniz Yücel yeniden aday.

Öte yandan geçtiğimiz dönem milletvekili adaylarından Ezgi Deniz Urunga'nın ise kongrede adaylık için yeterli imzayı toplayıp toplayamayacağı merak konusu olmuştu. Kongrede söz alan Urunga'nın açıklamalarından gerekli imzayı toplayamadığı anlaşıldı.

Urunga, genel merkez ve parti yönetimini eleştiren bir konuşma yaptı.

Urunga'nın konuşmasında "Keşke tek başıma çıktığım adaylık yarışında bir kadın olarak aday olabilseydim. Tam da bugün 8 Şubat günü ilk defa bir kadının milletvekili olarak meclise girdiği gündür. Böyle bir günde bir başkan adayı olarak kürsüde konuşmak isterdim" ifadeleri sonrası adaylık için yeterli imzayı toplayamadığı anlaşıldı.

Urunga ayrıca salona çok zor şartlarla pankartlarının asılabildiğini, ekibinden bazı arkadaşlarının tartaklandığını iddia etti.

Ezgi Deniz Urunga uzlaşı adayı çalışmalarını ve genel merkezin tavrını eleştirerek, "Yoksa tabanın sesinden mi korktuk. Bugün size soruyorum bu yolda mola vermek yok. Bu yol aydınlığın, medeniyetin, bağımsızlığın yolu. İşte, parti içi mücadele de bu anlayışla olmalıdır. Buraya gelirken il delegesi arkadaşlarımızla beraber liyakat sahibi kadroları seçmek için heyecanla, umutla geldik. Yarışlar partilerin umudunu güçlendirir, bu savaş değil yarıştır.Daha çok çalışmanın daha iyiye ulaşmanın iddiasıdır. Bizleri bu iddiadan alı koymaya çalışan kimdir'  Bu anlayışı, örgütlü ruhu yok eden kimdi? Keşke burada sizlere tek başına çıktığım adaylık yarışında bir kadın olarak aday olabilseydim. Tam da bugün 8 Şubat günü ilk defa bir kadının milletvekili olarak meclise girdiği gündür. Böyle bir günde bir başkan adayı olarak kürsüde konuşmak isterdim. Akşam salonun kapıları malesef kapalıydı, pankartlarımız asılamadı. Sabah pankart asmaya gelen arkadaşlarımız tartaklandı. Biz neyi kimden kaçırıyoru? Biz kimlerle yarışıyoruz arkadaşla? Ne olursa olsun mücadeleye devam ediyoruz. Unutmuyoruz çünkü devrimciyiz, solcuyuz. yıkılmayız, yorulmayız. Hem parti içinde hem de parti dışı mücadele içinde canla başla mücadele etmeye varız! Siyaset yapmak doğru bildiğin yolda yürümek için cesaret işidir. Cesaret ve yürek gerektirir. Yüreğin kadını erkeği yoktur. Ya merti vardır, ya da namerdi" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.