Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den 'Üç Fidan' için duygu dolu anma

CHP İzmir'den 'Üç Fidan' için duygu dolu anma

6 Mayıs 1972 günü, verdikleri tam bağımsız Türkiye mücadelesi yolunda, genç yaşta idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Buca’da bulunan anıtları önünde, idam edildikleri saatte düzenlenen törenle anıldı.

  • Ege Postası
  • 06.05.2022 - 13:08

Anma törenine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, 68’liler Platformu Buca ilçe temsilcisi Nail Dağdelen, CHP İl Yöneticileri, Buca Belediye Başkan Yardımcı Barış Özreçber, CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YÜCEL: BU BİR SAYGI DURUŞU

Buca Üç Fidan Anıtı önünde düzenlenen tören öncesinde, Üç Fidan Anıtına meşalelerle saygı yürüyüşü düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Onların haksızlık, adaletsizlik karşısında sürdürdükleri tam bağımsız Türkiye mücadelesi bugün de devam ediyor. Ne olursa olsun, onların yolundan yürümeye devam edeceğiz” dedi. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü;

Bu bir yas değil, matem değil. Bu bir saygı duruşu. Bugün İzmir’in ve Türkiye’nin birçok yerinde Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in Mahir’in, Ulaş’ın verdikleri mücadeleye bir saygı duruşunda bulunduk. Onlar, genç yaşta hayatları kaybettiler, bizden koparıldılar. Ama o kısacık ömürlerine çok önemli bir mücadele sığdırdılar. Amerikan emperyalizmine karşı, tam bağımsız bir Türkiye mücadelesi, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı eşit ve özgür bir toplum mücadelesi, emek mücadelesi, adalet mücadelesi. Bugün birçok dostumuzla onları anmak için bir aradayız. Burada onların yol arkadaşları var. Burada onların mücadelesini kendilerine şiar edinmiş, onların yolundan yürüyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleri var. Burada onların mücadelesinden güç alan, feyz alan dostlarımız var. O haksızlıklar ve adaletsizlikler bitmedi. Benzerleri bugün de yaşanıyor. Ama ne olursa olsun onların yolundan yürümeye devam edeceğiz. Denizlerin, Yusuf’un ve Hüseyin’in anısı ve mücadelesi karşısında saygıyla eğiliyorum.

SERTEL: BU TOPRAKLAR VAR OLDUĞU SÜRECE VAR OLACAKLAR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’de yaptığı konuşmayla törene katılanlarla duygularını paylaşırken “Deniz Gezmiş’ler yalnızca genç yaşta idam edildikleri için anılmıyorlar. Onurlu bir duruşun, tam bağımsız demokratik bir Türkiye için verilen mücadelenin simgesi oldukları için halkın yüreğinde kök saldılar. Onların ölümüne yol açan siyasi yapının ve onun hakim kılıklı celladın, sonunda boğularak ölmesi çok dikkat çekici bir durum. Onlar idam edildiğinde bir lise öğrencisiydi. Onlar bir ışıktı. Onlar 78 kuşağının önderleriydi ve devrimci mücadelenin bayrağıydı. Deniz Gezmişler bu topraklar var olduğu, Türkiye cumhuriyeti var olduğu sürece var olacaklar. Bizden sonraki nesillerde onları asla unutmayacaklar. Onlar boyun eğmeden, korkmadan, idam sehpasında kendi taburelerini tekmeleyecek kadar cesur yürekliydiler. Onları saygıyla ve sevgiyle anıyorum, ruhları şad olsun, ışıklar içinde uyusunlar” dedi.

Konuşmaların ardından tören, üç fidan anıtı önüne karanfillerin bırakılması ve devrim marşlarının söylenmesiyle son boldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.