Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den Mersin'e çıkarma: Ne mesaj verdiler?

CHP İzmir'den Mersin'e çıkarma: Ne mesaj verdiler?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Mersin’de ‘Milletin Sesi’ sloganıyla düzenlediği mitinge CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları da katılmak üzere Mersin'e gitti. Miting sonrası bir değerlendirme yapan Soyer, "Ülkenin içinden geçtiği bu karanlık günleri birlik ve beraberlik ile aşmak zorundayız. Mersin’den yayılan bu duygu eminim tüm ülkeyi saracak" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2021 - 10:35

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, acil erken seçim isteğiyle yapacağını açıkladığı mitinglerin ilkini Mersin'de düzenledi. 

Tüm Türkiye'den olduğu gibi CHP İzmir İl Örgütü de mitinge yoğun katılım gösterdi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in çağrısıyla başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları da Mersin’deki mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun meydanlardan 'acil erken seçim' çağrısı yapacağı miting için Mersin'e hareket eden CHP İzmir İl Örgütü, Adana Şakirpaşa Havaalanı'na sabah erken saatlerde inerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Başkanlar daha sonra mitinge katılmak üzere karayoluyla Mersin'e hareket etti. 

MERSİN'DEN İLK KARE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla geldikleri Mersin'den ilk fotoğraf karesini sosyal medya hesabından yayınladı.

Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla Zeytin Dalı Anıtı'nın önünde çektirdikleri fotoğrafı ''Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde milletimizin sesine ses olmak üzere İzmir'in başkanları olarak tam kadro meydanlardayız. Ezilen, yorulan, hak ettiği hayatı yaşayamayan tüm vatandaşlarımız için Milletin Sesi Mersin'de'' notuyla paylaştı.

SOYER KALABALIĞI SELAMLADI

Başkan Soyer mitingde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile birlikte kürsüye çıkarak kalabalığı selamladı.

Soyer, "Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında, Mersin’deyiz. Gücümüzü birlik ve beraberlikten, umudumuzu milletten alıyoruz." dedi.

 SOYER'DEN MİTİNG DEĞERLENDİRMESİ

"Umut Mersin'den yükseldi" diyerek bir değerlendirme yapan Başkan Soyer, şunları söyledi:

"Yakın tarihte örneğini yaşamadığımız bir ekonomik krizin ortasında umut Mersin’den yükseldi bugün. Bizler de böylesi önemli bir günde İzmir’in Sayın Genel Başkanımızın yanında olduğunu gösterdik. İlçe belediye başkanı yoldaşlarımla birlikte Milletin Sesi’ne ortak olmak çok anlamlı ve önemliydi. Çünkü ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık günleri birlik ve beraberlikle aşmak zorundayız. Ayrışmanın, kutuplaşmanın değil; değişimin, umudun rüzgarı Akdeniz’e her zaman çok yakışmıştır. Mersin’den yayılan bu duygu eminim tüm ülkeyi saracak. Milletin umutlu sesi gelecek güzel günleri şekillendirecek."

BAŞKAN VE VEKİLLERDEN 'MİTİNG' MESAJLARI

Öte yandan Soyer, ilçe belediye başkanları ve CHP İzmir Milletvekilleri mitingle ilgili sosyal medya hesaplarından dikkat çeken mesajlar yayınladılar. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Halkımızla sırt sırta verdik, hiçbir güç durduramaz artık akan bu coşkun seli. 

Tunç Soyer bir başka paylaşımında "Size umudun resmini çizemem ama fotoğrafını çekebilirim." ifadelerini kullandı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Adım adım iktidara gidiyoruz. Mersin'den milletin sesini duyurmaya başladık. Mersinlilerle kucaklaştık. Alandaki coşkuyu hep birlikte paylaştık. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ilerliyoruz.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Mersin alanlara sığamıyor. Binlerce insanımız meydana giremiyor. İnsanlarımıza Cumhuriyet Meydanı’nı açmayanlar, açtırmayanlar utansın'

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Mersin’de miting alanı doldu taştı. Alana çok sayıda yurttaşımız tarihi kalabalıktan dolayı giremedi. Miting alanına gelerek #erkenseçim çağrısı yapan yurttaşlarımıza selam olsun. 'Milletin Sesi' Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.