Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den Karaburun Kaymakamı hakkında 'soruşturma' talebi

CHP İzmir'den Karaburun Kaymakamı hakkında 'soruşturma' talebi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Karaburun'da yapılmak istenen projelerin kaymakamlık tarafından engellendiği gerekçesiyle sert tepki gösterdi. Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin'in Karaburun Belediyesi'nde soruşturma yapmakla görevlendirildiğini öne süren Yücel, Çetin'in Mordoğan'da satın aldığı araziyle ilgili iddialara da değinerek, "Karaburun Kaymakamı hakkında derhal soruşturma başlatılmasını, görevden el çektirilmesini ve Karaburun halkına yapılan bu haksızlığın giderilmesini bekliyoruz." çağrısını yaptı.

  • Ege Postası
  • 07.01.2022 - 11:51

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda, CHP İzmir Milletvekillerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen saha çalışmalarının bugünkü durağı Karaburun oldu.

Karaburun’da düzenlenen saha çalışmasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç ve Özcan Purçu katıldı. Heyete Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı, il ve ilçe yöneticileri ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

CHP İzmir Milletvekilleri PM Üyesi Ednan Arslan ve Murat Bakan'ın ise koronavirüs temaslısı oldukları için saha çalışmasına katılamadığı öğrenildi.

İlçedeki program, Karaburun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla başladı. Açıklamayı yapan İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li belediyelere uygulanan baskının bir benzerinin Karaburun’da da uygulandığını dile getirdi. Karaburun’a yapılmak istenen yatırımların engellendiğine dikkat çeken Yücel, bu süreçte Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın yanında olacaklarının altını çizdi. 

“İTFAİYE TESİSİNİN YAPILMASI ENGELLENİYOR”

Yücel, “İlçede Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmak istenen itfaiye tesisi, kaymakamlığın olumsuz görüşü nedeniyle engellenmektedir. Neymiş gerekçe? İtfaiye tesisinin yapılmak istendiği alan mavi bayraklı Bodrum plajına 150 m mesafedeymiş, tahsis edilmek istenen taşınmaz karşısında hava meydanları tesisi varmış ve karaburun devlet hastanesine 150 m mesafedeymiş. Bu gerekçelerle Karaburun gibi doğasıyla turizmiyle güzellikleriyle öne çıkmış ilçemizin ihityacı olan itfaiye tesisinin yapılması kaymakamlık görüşüyle engelleniyor” dedi.

“KAYMAKAM TAHKİKAT YAPMAKLA GÖREVLENDİRİLMİŞ”

Konuşmasında Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’i de hedef alan Yücel, “Büyükşehir ve ilçe belediyemizin yapmaya çalıştıkları bu projeler bir taraftan enegllenirken, diğer taraftan Karaburun Kaymakamı olan hanımefendi, nüfuzlu yakınlarının desteğiyle belediyemize tahkikat yapmakla görevlendirmiş. İlçede bir korku imparatorluğu kurmak suretiyle bir dizi akçeli işlere de ne yazık ki imza atmışlardır” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÇETİN’E ‘ARAZİ’ TEPKİSİ

Kaymakam Çetin’in ilçede satın aldığı bir arazi ile ilgili ortaya çıkan iddiaları da gündeme getiren Yücel, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle özel çevre koruma bölgesi ilan edildikten sonra Mordoğan Çatalklaya mevkiinden tarım arazisi vasfında bir taşınmaz satın alan Sayın Kaymakam, arazisinde zeytin salamura tesisi ve ev yapmak için ilgili kamu kurumlarına yazılı başvuru yapmış, arazinin arsa statüsüne çevrilmeyeceği, kendisine izin verildiği takdirde bu taşınmazı amacı dışında kullanmayacağına dair noter kanalına yazılı taahhüte bulunmuştur. Ancak gerekli izinleri aldıktan sonra vasfı değiştirilen bu araziyi ani bir kararla satışa çıkararak bu işten büyük bir rant sağlamıştır” diye konuştu.

“İLÇENİN HAKKININ YENMESİNE ASLA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Eleştiri oklarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da yönelten Yücel, Kaymakam Çetin hakkında soruşturma başlatılması için çağrı yaparak konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Canı sıkıldıkça CHP’li belediyelere teftiş denetleme polis baskını uygulamalarıyla nam yapmış olan İçişleri Bakanı basında bir süredir yer alan bu durumu ne kadar görmezden gelecektir merak ediyoruz.

Karaburun Kaymakamı hakkında derhal soruşturma başlatılmasını, görevden el çektirilmesini ve Karaburun halkına yapılan bu haksızlığın giderilmesini bekliyoruz. Karaburun halkı adına bu talebin takipçisi olacağımızın, ilçenin hakkının yenmesine asla göz yummayacağımızı buradan paylaşıyoruz.”

"VATANDAŞ SEÇİMİN GELMESİNİ BEKLİYOR"

CHP heyeti, basın açıklamasının ardından saha mesaisine geçti. Tam gün süren ilçe ziyaretleri kapsamında oda, dernek, esnaf ve köyler ziyaret edildi. Sıkıntı ve taleplerini ileten vatandaşlara çözüm önerileri sunuldu.

İl Başkanı Yücel ve milletvekilleri, yaptıkları çalışmaları sosyal medya üzerinden şu sözlerle değerlendirdi:

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Milletvekillerimizle birlikte Karaburun ilçemizdeyiz. Dertlerine ortak olmak, haklarına ve ilçe mallarına sahip çıkmak için, ilçe halkı ve esnafıyla bir aradayız. Hepsinin beklentisi ortak, erken seçim

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Karaburun Küçükbahçe Mahallemizde heyetimizle birlikte; Muhtarımız Ahmet Akgüloğlu eşliğinde kahvehanemizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. 

CHP’ye yeni katılan vatandaşlarımızın rozetlerini takdim ettik. Aramıza Hoşgeldiniz.

Artık vatandaşımız bir an önce seçimin gelmesini bekliyor!

Karaburun Salman Mahallemizde bir diğer ziyaretimizde; Heyetimizle, Mahalle Muhtarımız Barış Sevinç eşliğinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek ekonomik krizde yaşadıkları sorunları konuştuk. İktidarımızda artık sorunlar değil güzel günler konuşulacak!

Karaburun Parlak Mahallemizde İl ve İlçe Örgütümüzle birlikte Mahalle Muhtarımız Kadriye Gültekin ve vatandaşlarımızla buluştuk. Sorunlar her yerde aynı! Vatandaşımızın içinde bulunduğu ekonomik kriz, bitmeyen zamlar, işsizlik… Tek Çare #HemenSeçim! #GeliyorGelmekteOlan

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Karaburun Sarpıntı Köyü muhtarımız Hüseyin Yonca ve Sarpıntılı köylülerimizle bir araya geldik. Köylülerimizin halini hatrını sorduk, sorunlarını dinledik.

Sarpıncık’ta köy kahvesinde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu ekonomik darboğazda vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek partimizin çözüm önerilerini anlattık.

Karaburun İskele’de esnaflarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Korona virüs ve ekonomik krizden dolayı esnafın yükü ağır, kan ağlıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafın her zaman yanındayız.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: CHP İl Başkanlığımızın öncülüğünde Belediyemize yapılan baskı ve halkımıza yapılan haksızlıklara dur demek için Karaburun’daydık! Bu kapsamda Kösedere Mahallemizi ve Muhtarımız Mehmet Özduran’ı ziyaret edip dertlerini dinledik. Baskılar bizi yıldıramayacak!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.