Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den İstanbul'a miting çıkarması

CHP İzmir'den İstanbul'a miting çıkarması

CHP İzmir il ve ilçe örgütleri, İstanbul Maltepe'deki ‘Milletin Sesi’ mitingine yoğun bir katılım gösterdi.

  • Ege Postası
  • 21.05.2022 - 12:04

EGEPOSTASI – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bursa’da yapılması planlanan ancak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından İstanbul’a alınan “Milletin Sesi” mitingi bugün Maltepe’de yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun katılım çağrısı üzerine harekete geçen il ve ilçe örgütleri de gruplar halinde İstanbul'a çıkarma yaptı.

Mitinge İzmir'den İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

ÖRGÜTLERDEN MESAJLAR

İzmir’den kaldırılan araçlarla İstanbul’a doğru yola çıkan ilçe örgütleri sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.

Karaburun ve Seferihisar İlçe Örgütü’yle yola çıkan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yolculuk fotoğrafını “Karaburun ve Seferihisar örgütlerimizle tarihi miting yolundayız” notuyla paylaştı.

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ise “Bu ülkeye barışı, huzuru, özgürlüğü getirmek üzere yola düşen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yolun yolumuzdur, CHP Bayraklı Örgütü olarak ardındayız, yanındayız, seninleyiz… İstanbul’dan beraber söylemeye geliyoruz… Ey saray, duy diyeceğiz duy! Geliyor gelmekte olan diyeceğiz!” dedi.

GAZİEMİR ÖRGÜTÜ

Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve partililer de mitinge katılmak üzere sabah saatlerinde yola çıktı.

Partinin sosyal medya hesabından “Milletin Sesi" Büyük İstanbul Mitingine Hazırız. İlçe başkanlığımız olarak Büyük İstanbul Mitingine katılmak üzere yola çıktık.

Ey saray, duy diyeceğiz duy!

#GeliyorGelmekteOlan diyeceğiz!

Hak, Hukuk, Adalet diyeceğiz!

Beraber söyleyeceğiz!" açıklaması yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP'li mevkidaşlarıyla miting öncesi Florya Kent Ormanı'nda bir araya geldi. 

BATUR: CANAN BİZİMDİR

Öte yandan mitingden bir gün önce İstanbul’a giden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya geldi. 

Başkan Batur, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul mitingi öncesi, CHP İstanbul İl Binamızı ziyaret ederek İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ile bir araya geldik. Canan yüreklidir, Canan cesurdur biliyoruz fakat bizde var gücümüzle onun yanındayız. Yalnız bırakmayız Canan bizimdir. Adalet yerini buluncaya kadar mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.

Başkan Batur bugün de miting alanından "Hak, hukuk ve adalet mücadelesi için milyonlar ile el ele “Milletin Sesi” İstanbul Mitingi’nde buluşuyoruz! CHP İzmir İl Başkanımız, CHP Konak ilçe başkanımız ve partililerimiz ile birlikte Cumhuriyet Halk Partimizin, ülkemizde değişim rüzgarları estirecek, halkın sesinin yankılanarak yeniden yükseleceği miting alanımızdayız. Gelmekte olanı karşılamaya hazırız." mesajını paylaştı.

YÜCEL: HAKSIZLIĞA, HUKUKSUZLUĞA KARŞI MİTİNGDEYİZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de ilçe örgütleri ve belediye başkanlarıyla beraber miting alanında çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesabından "Haksızlığa, hukuksuzluğa ve her türlü adaletsizliğe karşı İzmir örgütümüzle birlikte Maltepe miting alanında Milletin Sesi mitingindeyiz!" mesajıyla yayınladı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da "Milletin Sesi için hak için, hukuk için, adalet için yükselecek! Tarihe geçecek İstanbul Mitingi'ne dakikalar kala Buca ilçe örgütümüzle alandayız. Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da "Tarihi bir gün! Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu milyonların sesi olmak için geliyor. Türkiye'nin hak ettiği aydınlık günlere kavuşmasına az kaldı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise "İstanbul Maltepe Meydanı hınca hınç… Hak, Hukuk, Adalet yürüyüşümüz sürüyor. Türkiye için “Milletin Sesi” mitinginde yüzbinler ile buluştuk." mesajını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de mitingde partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte sahneye çıkarak yüz binleri selamladı. Soyer "Tek hedef, yüz binlerce yürek. Milletin sesi Maltepe’den duyuldu bugün" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.